Jeesus valoksi maailmaan

lamppu kuva-ajatus

Joulu on  tulossa, valmisteluja tehdään kovalla tohinalla. Ei valmisteluissa ole mitään pahaa, Suomessa joulu osuu pimeimpään vuodenaikaan, jotenka se tuo mukavasti piristystä pimeyteen. Jeesus valo, on kuin konkreettisesti meille suomalaisille tarkoitettu. Tosin Jeesus syntyi kaikille maailman kansoille, ei yksin suomalaisille.

Jeesuksen syntymästä ennustettiin paljon ennen Hänen syntymää.

Jes. 9: 1-6 KR. 33/38.

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa,
näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa,
loistaa kirkkaus.
Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon.
He iloitsevat sinun edessäsi
niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan.
Ikeen, joka painaa heidän hartioitaan,
valjaat, jotka painavat olkapäitä, ja heidän käskijänsä sauvan
sinä murskaat, niin kuin murskasit Midianin vallan.
Ja kaikki taistelukenttiä tallanneet saappaat, kaikki veren tahrimat vaatteet
poltetaan, ne joutuvat tulen ruoaksi.
Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille.
Hän kantaa valtaa harteillaan,
hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.
Suuri on hänen valtansa, ja rauha on loputon
Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnassaan.
Oikeus ja vanhurskaus on sen perustus ja tuki
nyt ja aina. Tämän saa aikaan Herran Sebaotin pyhä kiivaus.

Jos ei olisi Jeesus syntynyt, ei meillä olisi myöskään pääsisäistä.  Jeesus syntyi maailmaan, pelastaakseen ihmiskunnan vihollisen vallasta. Jumalan rakkaus sai tämän aikaan. Hän syntiinlankeemuksessa vihastui ihmisen pahuuteen. Kuitenkaan Hän ei rakkaudessaan tahtonut ihmisen jäävän tähän syntiinlankeemuksessa saamansa kirouksen alaiseksi, vaan Hän tahtoi uhrata ainokaisen poikansa Jeesuksen.

Tie seimeltä kulkee kohti ristiä ja Jeesuksen kuolemaan ristillä.

Jes. 53. 2 – 12. KR. 33/38.

Hän kasvoi Herran edessä niin kuin vesa, niin kuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niin kuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niin kuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut.
Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen polvikunnastaan sitä ajatteli? Sillä hänet temmattiin pois elävien maasta; minun kansani rikkomuksen tähden kohtasi rangaistus häntä.
Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa.
Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa.
Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa.
Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta
.

Hän Jeesus kärsi kaikki meidän kipumme, sairautemme, syntimme, voitti kuoleman. Nyt kun valmistaudumme joulun viettoon, pysähdytään joulunsanoman ääreen, hiljennytään miettimään Jeesuksen syntymän, kuoleman ja ylösnousemuksen tuomaa riemuvoittoa.

Meillä on Jeesuksen syntymän vuoksi, tie avoinna Taivaaseen iankaikkiseen elämään. Joulun Herra on muuta kuin pieni vauva, Hän on Kuningas, Rauhan ruhtinas, Voittaja. Siksi meillä kristityillä on suuri syy iloon. Sana kristitty tarkoittaa, ristin kantajaa. Jeesukseen uskova kantaa omaa ristiään, mikä se itse kullakin onkin. Kuitenkin kukaan Jeesukseen uskova, ei kanna ristiään yksin vaan Jeesus kantaa ristin raskaampaa päätä. Jeesus on meidän Vapahtajamme, syntien sovittaja. Hän antaa rauhan ja ilon joka kestää täällä ajassa ja kerran iankaikkisuudessa saamme olla Hänen ominaan aina Hänen kanssaan.

Adventinaikaan laulamme Hoosianna hymniä. Mikä tarkoittaa, Herra auta, Herra pelasta. Totisesti Jeesus pelastaa jokaisen joka Hänen luokseen tulee, Hän auttaa. Siksi kaiken jouluhumun keskellä, jätetään kaikki kaupallinen joulu vähemmälle, ulkoiset puitteet eivät ole joulun pääasia, pääasia on, että Joulun Herra Jeesus asuu sydämessä, elää meissä ja meidän kauttamme. Saamme tuoda lahjoja Jeesukselle uhraamalla kiitosuhria Hänelle, se on huulten hedelmää. Saamme osoittaa Jeesuksen antamaa rakkautta myös lähimmäisille, muistamalla rakkaitamme, lähellä ja kaukana. Hoivaamalla heikompia ja antamalla huomiota niille, jotka moninaisissa ahdistuksissa ovat. Jeesus ensin rakasti meitä, meillä on siten velvollisuus rakastaa, sydämin, suin ja kätten töin lähimmäisiämme, Jumalan kuvaksi luotuja ihmisiä.

Laulakaamme ylistystä Jumalallemme, koska Hän antoi ainokaisen Poikansa, josta enkelitkin iloitsevat, iloitaan me myös Jeesuksessa.

Psalmin 150 sanoin. KR. 33/38.

Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä hänen
väkevyytensä taivaanvahvuuksissa. Ylistäkää häntä hänen voimallisista teoistansa, ylistäkää häntä, sillä hänen herrautensa on suuri.
Ylistäkää häntä pasunan pauhulla, ylistäkää häntä harpuilla ja kanteleilla.
Ylistäkää häntä vaskirummuilla ja karkelolla, ylistäkää häntä kielisoittimilla ja huiluilla.
Ylistäkää häntä helisevillä kymbaaleilla, ylistäkää häntä kumisevilla kymbaaleilla.
Kaikki, joissa henki on, ylistäkää Herraa! Halleluja!

@LR.

This entry was posted on 7.12.2013. Bookmark the permalink.