Teot vaakakupissa

vaakaJeesus sanoo näin. ”Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä.” Johannes.15:14.

Raamatusta voi itse kukin tutkia, mitä kaikkea Jeesus käskee Hänen omiensa tekevän.

Ja ellei tee, mitä siitä seuraa. Raamatun sana, on ehdoton auktoriteetti, eikä piirtokaan siitä katoa. Mikään ei jää toteutumatta, mitä Raamatussa sanotaan. Ihminen koettaa rauhoitella omaatuntoaan monella tapaa, jos on tottelematon.

Jumala puhuu omassa tunnossamme, olemmeko totelleet Hänen sanaansa niin kuin kirjoitettu on.

Nyt uskovia koetellaan eri tavoin. Tämä talousahdinko joka nyt on, ei tästä hellitä vaan pahenee entisestään. Koetellaan niitä, joita se kipeimmin koskee, kuin niitäkin jotka vielä pääsevät helpommalla. Kuitenkin helpolla nyt vielä pääsevät saavat myös osansa. Jotenka Raamatussa on ohjeet, kuinka selviää silloin kun koetus tulee omalle kohdalle.

Rukous ja Sanan lukeminen on eräs tie selviytymiseen, Jumala antaa voimansa kestää ahdistuksen aika. Mutta ennalta tehdyt tekemiset tai tekemättä jättämiset tulevat punnittaviksi Jumalan kasvojen edessä. Mitä olet tehnyt hyvinä päivinä, se punnitaan ja palkitaan sinullekin kun pahat päivät tulevat, joita et toivo, etkä voi estää. Samoin tekemättä jättämiset laitetaan vaakakuppiin.

Jokainen saa tekojensa mukaan, jo täällä ajassa osan palkasta. Nyt on aika herätä unesta, vihollinen tuudittaa väärään rauhaan. Kaiken mennessä hyvin, olen siunattu ja Jumala varjelee.

Ei kuitenkaan Raamattu opeta näin. Kaikki on armoa, armoa on jo että saa olla uskossa. Armoa on että saa olla terve, armoa että on elanto. Kukaan ei itsessään näitä ansaitse. Siunaukset ovat kaikki armoa ja niiden pitäisi viedä nöyrälle paikalle, ei tehdä ylpeäksi. Kuitenkin uskovissa on niitä jotka rehvastelevat saamillaan siunauksilla, silloinkin kun vauraus ja korkea elintaso tulevat hyvästä ammatista tai terveyden ollessa kunnossa, se on Jumalan suurta armoa. Ei ole itsestään selvää saada hyvä ammatti tai hyvä terveys. Kaikki voidaan ottaa vaikka kerralla pois. Jokaisen uskovan usko koetellaan, tavalla tai toisella. Siitä emme pääse yli emmekä ympäri. Meitä irrotetaan maailmasta, hitaasti mutta varmasti.

Jumalalla on keinonsa kuinka yksilöllisesti Hän koettelee uskomme lujuuden. Olemmeko vain uskossa, että maallisesti menisi hyvin? Mikäli uskomme on tällä pohjalla, Raamatun mukaan olemme muita surkuteltavimpia.

Jeesuksen toinen tulemus on lähellä. Nyt ei ole aika leikkiä uskovaista vaan tehdä Jumalan edessä täyttä totta. Tosipaikan tullen, ei auta hillumiset konserteissa, olkoonkin ne kuinka hengellisillä elementeillä höystettyjä tahansa. Sielullisuus ei pelasta eikä anna voimaa ahdistusten aikaan. Maailmallisuus ei kestä koetuksen tullessa. Hyvinä päivinä ne saavat aikaan hyvän olon tunteen, siunauksen tunteet…jotka vain ovat tunteita.

Koetus vie polvilleen, itkun paikalle. Voima saadaan Pyhältä hengeltä. Öljy virtaa Kristuksesta. Hänen sisäisestä tuntemisesta. Kehällinen uskova ei ole saanut tätä voimaa. Meidän pitää olla sisällä Kristuksessa. Kristuksessa kuin sisällä suuressa pallossa. Ei ilmapallon ulkopuolella. Kun vihollisen piikki koetuksen aikana pistää, voima katoaa ja olemme maailmassa. Synti voittaa meidät.

Jokainen pimein nurkka meistä pitää olla puhdas, Pyhän hengen valolla heijastettu ja Jeesuksen verellä puhdistettu kaikesta synnin tomusta. Mikään ei saa olla Jeesuksen ja minun välissä. Ei mikään saa meitä erottaa Kristuksesta.

Synti erottaa meidät Hänestä, synti erottaa meidät Jumalan Sanasta. Mukavuusalueella elävä uskova, ei lue Raamattua. Maailmassa on tarjolla paljon kiinnostavampaa, Mutta vain ja ainoastaan Raamatun sana ruokkii meitä, kestämään tulevan ajan ahdingot.

Pyhän hengen öljy antaa voitelun. Meidän ruumiimme on Pyhän hengen temppeli, olemme astioita. Astioiden pitää olla puhtaita ja täynnä öljyä, temppelin pitää olla lakaistu synnin pölystä ja liasta. Vain puhtaan Neitsyet pääsevät ylösottoon. Vain koeteltu usko vie Taivaan kotiin. Vain Kristuksen oma joka on elänyt Hänelle täällä ajassa, pääsee Jeesuksen mukaan. Kokonaan Jeesukselle antautunut pääsee Jeesuksen kanssa Taivaaseen, hän on lähellä tulossa.

Meidän on oltava tottelevainen Jumalan sanalle. Kuuliainen Pyhän hengen äänelle. Mitä Sana kehottaa tekemään, se pitää tehdä. Muuta vaihtoehtoa ei ole olemassa, uskovan elämä on, joko on, tai ei uskoa. Kokonaisvaltaista elämää Jeesuksen omana.

Herätään tästä uneliaisuuden tilasta. Herätään rukoilemaan, että Pyhä henki avaisi silmämme näkemään, mikä on meidän todellinen hengellinen tilamme. Herätään tekemään parannusta synneistä, jokaisella siihen on varaa. Kukaan ei ole vielä täysin puhdas ja viaton.

Herätään näkemään ympäristön hätä, lähimmäisen hätä. Sisariemme ja veljiemme hätä, autetaan, niin mekin tullemme autetuiksi. Saakoon Kristuksen rakkaus vallata meidän sydämemme, ei vain suullamme rakastaen, kauniit korulauseet eivät auta ketään, konkreettiset teot auttavat. Niihin Jumala meitä kehottaa sanassaan. Pelastusarmeijassa on mottona, soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa. Näitä kolmea tarvitsemme, auttaessa lähimmäisiä. Jos joku osanen tästä kolmiosta puuttuu, se romahtaa kasaan, ilman Kristuksen rakkautta olemme heliseviä vaskia ja kiliseviä kulkusia.”Kun kristityn on nimi mulla, tee siksi minut kokonaan”, eräässä virressä runoillaan.

Armonaika on päättymässä, jotenka tänään voimme tehdä parannusta, tänään voimme muuttaa matkamme suuntaa. Huomisesta emme tiedä mutta Herra auttaa tänään niitä, jotka saavat piston sydämeensä. Pyhä henki saakoon puhutella meitä itse kutakin. Ja olkaamme kuuliaisia Pyhän hengen äänelle, tulkoonpa ääni hiljaa tuulen hyminänä tai myrskyn lailla, kuunnellaan, mitä Herramme Jeesus Kristus tahtoo meidän tekevän. Askelten ääni jo kuuluu, Jeesus saapuu. Kohta Taivas aukeaa, ja puhtaat morsius sielut, ylös pilviin temmataan. Tahdothan päästä mukaan Karitsan häihin? Autuas, onnellinen se, joka pääsee ensimmäiseen ylös ottoon. Tähän pyrkikäämme, minä ja sinä. Jeesus auta meitä, ilman sinua emme voi mitään tehdä. Kerran kirjat avataan ja teot punnitaan, kestävätkö tekomme tutkimisen. Vai palavatko kaikki roskina, koska tekomme on ollut oljista ja heinistä tehtyjä töitä. Omakehu on haiskahtanut jo eläessä, palkka on silloin saatu. Jos teot tehdään, niin ettei vasen käsi tiedä mitä oikea tekee, sellainen teko palkitaan Taivaassa. Saakoon Pyhä henki, Jumalan henki meitä kasvattaa uskossa ja Hänen tuntemisessaan.

@LR

This entry was posted on 10.1.2014. Bookmark the permalink.