Aplodejako Jeesukselle?

Nykyisin on tullut tavaksi antaa Jumalanpalveluksissa aplodeja puheen tai musiikki esityksen jälkeen. Annetaanko nämä kätten taputukset Jeesukselle vai esiintyneelle henkilölle?

Näin ei ennen ollut, jotenka jo ikääntymisen hyvässä vauhdissa olevalle, tämä tapa antaa miettimisen aihetta. Miksi ei vähäsen laita hämilleenkin, koska tapa on otettu maailmalliselta puolelta. Teattereissa, konserteissa ym. aplodit kuuluvat asiaan, niiden sanoma on selkeä, niillä kiitetään esiintyjää hyvästä suorituksesta. Ketä kiitämme kokouksissamme ja Jumalanpalveluksissa?

Edesmenneen evankelista Hilja Aaltosen haastattelu on luettavissa internetissä, hän otti useaan nykyajan ilmiöön nasevasti kantaa ja perusteli kannanottojaan hyvin. Hän asui viimeiset vuodet Koukkuniemen vanhainkodissa Tampereella. Hän lähes loppuun saakka toimi sielunhoitajana ja rukoilijana. Laitan tähän lainauksen hänen haastattelusta.

”Minä en jaksa näissä nykyajan seuroissa, kun se on kiitos, remu, kättentaputtaminen ja jalkojen kolisteleminen. Minä olen vieras ja muukalainen. Täällä yksinäisyydessä minulla on kirkkohetket ihmisten kanssa, jotka ovat ahtaalla Jumalan edessä. Vaikka tällaiselle ihmiselle kuinka huutaa halleluja tai hyppii sen edessä, ei se tule autetuksi.

Siihen itkuun täytyy osallistua ja kuunnella, mitä sydän sanoo. Tätä kaipaa koko Suomen Siion, tätä hiljaista Golgatalla syntynyttä elementtiä.

Tämä nykyinen aika on kadottanut vanhanaikaisen evankeliumin. Kyllä sydämet odottavat nytkin, mutta eivät tule tyydytetyiksi, jos julistaja kertoo hienoja juttuja ja matkakertomuksia.

Mutta kun tulee tuikahdus Golgatasta, sydän särkyy ja toinen sydän kiittää hiljaisen kiitoksen. Ei siinä elävässä uskossa ole minkään kirkon leimaa, Golgatan leima vain.”

Näin kommentoi nykyaikaa matkasauvansa 105-vuotiaana laskenut Jumalan soturi.

Tähän on helppo yhtyä. Särkyneet, rikkinäiset sydämet eivät parane viihteen keinoin. Olkoonkin se viihde hengelliseksi leimattu. Tarvitaan puhdistavaa veren evankeliumia, joka Golgatan ylösnousemusvoimalla särkee synnin kahleet, parantaa rikkinäisen sielun, korjaa sairaan ruumiin. Vain Golgatan täytetyssä työssä, Jeesuksen ristintyössä on voima tänäänkin.

Jumalan Pyhän hengen voima, joka kuin hiljainen tuulen hyminä, eheyttää ja koskettaa, meluisessa maailmassa elävää nykyajan ihmistä. Seurakuntiin ei tarvita enää viihdettä ja meteliä, ihmiset ovat jo tarpeeksi kyllästetty sillä. Nyt tarvitaan evankeliumin sanomaa, joka saa mielet murtumaan, syntiset kokemaan syntisyytensä, itkemään omaa pahuuttaan Jumalan edessä.

Kun Jumalan Pyhän hengen voima saa koskettaa syntistä ihmistä, hän tulee katumuksen paikalle ja tahtoo löytää pelastuksen Jeesuksessa. Vain Jeesuksen kallis veri puhdistaa likaisimmankin syntisen ihmisen.

Pyhän hengen voima, on uutta luova voima. Sairaat tulevat terveeksi ylösnousemusvoiman kosketuksesta.

Sama Jumalan voima toimii tänäänkin, niin kuin toimi apostolisella ajalla. Jumalan voima ei ole heikentynyt, vaan tunnusteot ja ihmeet toimivat aina siellä, missä tervettä evankeliumia julistetaan.

Nykyisin on varoituksen sana paikallaan, eksytyksistä. Etenkin armotalouskauden loppuaikoina tulee eksyttäjiä, jotka toimivat, samalla tapaa, tapahtuu pelastumista, parantumista ja paljon, paljon muuta ihmeellistä. Mutta tekijänä ei ole Pyhä henki.

Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein, kaikin vääryyden viettelyksin niille, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua.” 2Tess.2:9–10 KR. 33/38.

Jumala sallii tämän väkevän eksytyksen, koetellakseen jokaisen uskovan uskon pohjaa, mille se on rakennettu, hiekalle vai Kristus-kalliolle. Rakkaus totuuteen löytyy Raamatun sanasta. Jos pysymme siinä opetuksessa, mitä Raamattu opettaa, emme eksy. Jumalan voima jonka saamme Jumalan sanasta, Pyhän hengen vaikutuksesta, varjelee meidät eksymästä.

Kaikki mikä poikkeaa apostolientekojen opetuksesta ja Raamatun sanasta, on eksytystä. Eksytys ei tule likaisena, silloin jokainen tunnistaisi sen. Eksytys tulee kauniina ja puhtaana, jopa saa tulen lankeamaan taivaasta, kaiken saa aikaan Saatana valheen voimalla.

Siksi meidän on valvottava elämäämme, luettava Sanaa, pysyttävä toistemme yhteydessä. Meidän uskovien on rukoillen etsittävä Sanasta voimaa. Näin me säilymme loppuun saakka oikealla tiellä ja pääsemme Taivas kotiin.

Pyydetään siis Pyhä henki, Totuuden henki, matkaoppaaksi, Jeesuksen veri suojaksi. Pidetään elämä puhtaana synnistä, näin elämän tie pysyy kaitana ja selkeänä. Meillä on paras johtotähti, mihin kiinnitämme katseemme, hän on Jeesus Kristus Jumalan Poika.

@LR.

This entry was posted on 16.2.2014. Bookmark the permalink.