Jeesus elää!

kristus on herätetty

Ja viikon ensimmäisenä päivänä he tulivat haudalle ani varhain, auringon noustessa.
Ja he sanoivat toisilleen: ”Kuka meille vierittää kiven hautakammion ovelta?”
Ja
katsahtaessaan ylös he näkivät kiven poisvieritetyksi; se oli näet hyvin suuri.” Mark. 16: 2-4 KR.33/38.

Naiset olivat aamuvarhaisesta nousseet ylös, jos olivat edes silmällistäkään nukkuneet tuona yönä. Heillä oli suuri suru, heidän rakas Jeesus oli kuollut. Tuskinpa uni tuli silmään, surun keskellä.

He tiesivät, että haudalla on suuri kivi, ja vartijat, olipa hauta vielä suurella sinetillä sinetöity. Silti he eivät pelänneet mennä haudalle. Heillä oli palava rakkaus Jeesukseen, mikä olisi voinut estää heidän haudalle menoa. Rakkaus on liikkeelle laittava voima.

Mitä naiset kohtasivatkaan? He näkivät avoimen haudan, kiven vieritetyn pois.

”Ja mentyään hautakammion sisään he näkivät nuorukaisen istuvan oikealla puolella, puettuna pitkään, valkeaan vaatteeseen; ja he peljästyivät suuresti.
Mutta hän sanoi heille: ”Älkää peljästykö; te etsitte Jeesusta, Nasaretilaista, joka oli ristiinnaulittu. Hän on noussut ylös; ei hän ole täällä
.” Mark. 5-6. KR. 33/38.

Mikä ilosanoma, Jeesus on noussut ylös kuolleista!

Ensimmäiset evankelistanaiset saivat vietäväksi sanoman, toisille opetuslapsille. Jeesus elää!

Niin, totisesti Jeesus voitti kuoleman vallan, Hän kuolemalla kuoleman voitti. Hän elää.

Näin mekin Jeesuksen omat, uudestisyntyneet Jumalan lapset, saamme elää iankaikkisesti. Koska Jeesus kuoli puolestamme, kuolema on voitettu ja voitto saatu. Mikä ilosanoma tämä onkaan meille kristityille?

Ja Jeesuksen omina, vaikka tiellämme olisi tuhansia kiviä, ne Jumala vierittää pois, jos Jumala näkee että rakkaus Jeesukseen on aitoa ja vilpitöntä. Ne kivet joita emme itse jaksa nostaa, Hän nostaa ne puolestamme. Jos tiellämme on vuoria, nekin Hän voimallaan voi siirtää meren syvyyteen.

Jos et heti löydä Jeesusta, jos tuntuu että Jeesus on kadonnut elämästäsi. Mene jo aamuvarhain etsimään Jeesusta Sanasta Raamatusta. Odota rukouksessa, ikävöi Hänen kosketustaan, äläkä hellitä, löydät Hänet varmasti.

Me voimme joka aamu hankkia itsellemme pääsiäisaamun ja pääsiäisilon. Aamuvarhaisella nouset innokkaasti, luet Raamattua ja rukoilet, keskustelet Isän kanssa. Jeesus näyttää itsensä sinulle, etsivä löytää aina ja kolkuttavalle avataan. Marian lailla voit kohdata elävän ylösnousseen Jeesuksen…tänäänkin.

@LR.

This entry was posted on 17.4.2014. Bookmark the permalink.