Liikkeelle voimassa

ei kelpaa hevosten voimaSillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. ”1. Kor.1:18. KR.33/38.

Voima on fysiikassa vuorovaikutuksen suuruutta kuvaava vektorisuure, jolla on sekä suuruus että suunta. Näin määrittelee Wikipedia lyhyesti, mitä voima on.

Autoa ostaessa etenkin miehiä kiinnostaa tietää, paljonko auton moottorissa on voimaa. Voima määrää kuinka, nopeasti auton moottori kiihtyy ja kuinka suurella nopeudella auto etenee. Auton konepellin alla olevaa voimaa ihaillaan.

Sodankäynnissä ja varustelussa puhutaan asevoimasta. Maa missä on paljon aseita, on mielestään voimakas, sotilasvaltio. Avaruuteen lähetetään raketti, sitä työntää voima eteenpäin. Myös urheilijoilla pitää olla lihasvoimaa, kestävyyttä voittaakseen kisat. Painijoilla pitää olla lihasmassaa, päihittääkseen kilpakumppanin.

Voima on kova sana ihmisten keskuudessa.

Mitäs voimaa uskovat kaipaavat? Laulussa lauletaan ” Hengen voimaa, sitä tarvitaan, hengen voimaa yhä uudelleen, Jumalan kansa vyöttäydy voimaan…” Niin, olisiko syytä meidän uskovien ensin syttyä uuteen ensirakkauden palavuuteen ja täyttyä Pyhällä hengellä ja tulella? Näin meillä olisi voimaa hengelliseen sodankäyntiin.

Uskovien ”asevoimat”, ovat Jumalan Sanassa ja Pyhän hengen voitelussa. Mitä vahvempi asevarustelu meillä on, sitä suurempia voittoja saamme sodassa vihollistamme, Saatanaa vastaan.

Jumalan sana on voima ja sitä me uskovat kristityt tarvitsemme eniten. Jumala on sanallaan luonut maailman, Jumala hallitsee kaikkea. Kun Jeesus sanoi sanan, sairaat paranivat, sokeat saivat näkönsä ja kuolleet heräsivät.

Me voimme opetella Raamatun vaikka takaperinkin ulkoa, yksin Raamatun lukeminen ja pääntieto eivät auta meitä. Ellei sana ole juurtunut meihin, niin että sen voimasta me muutumme ja elämämme ei pidä yhtä lukemamme sanan kanssa, meistä ei tule vahvoja sotureita Jumalan elopellolle.

Sanan tulee elää sydämessä eikä vain päässä. Ulkoa opeteltu sana, joka ei ole sydäntämme muovannut, ei hyödytä mitään, ei itselle eikä toisille. Korkeitaan voimme käyttää sitä lyömäaseena, miksi Raamatun sanaa ei ole tarkoitettu koskaan. Sana joka on vain pääntietona, se irrotetaan asiayhteydestä ja sillä voidaan lyödä synnin sitomia ihmisiä. Haavoittaa lähimmäisiä, joskus pahastikin.

Kuitenkin Raamatun sanan tarkoitus on meitä opettaa, nuhdella ja hoitaa. Sanan avulla voimme hoitaa rikkinäisiä ihmisiä yhdessä rukouksen kanssa. Pyhän hengen voimalla täytetty uskova voittaa ja parantaa synnin sairaita.

Olen miettinyt asiaa, Jeesus käski opetuslapsia herättämään kuolleet. Asia on minulle avautunut, niin että Jeesus tarkoitti, meitä uskovia herättämään synnin kuoleman unta, nukkuvat ihmiset. Niitähän maailma on täynnä. Tuskinpa Jeesus tarkoitti, että pitäisi mennä ruumishuoneille ja hautausmaille herättämään kuolleita. Tosin Jumala on armostaan joitakin saanut kuolleista herättää, että syntinen maailma uskoisi, Jumalan voimaan. Myös Tuomas-uskoville Hän tahtoo näyttää kuin suuri on Hänen voimansa. Opetuslapsi Tuomas ei uskonut, ennen kuin näki Jeesuksen naulan jäljet. Näitä Tuomaan kaltaisia Jeesuksen omia on tänäänkin.

Jumalan voima tulee usein esille väkevimmin heikkoudessa. Ihminen joka on ollut pahasti maailman murjoma ja särkynyt syntielämää eläessään, kun tällainen ihminen saa kohdata ylösnousseen Vapahtajan. Kokea Pyhän hengen uutta luovan voiman, tällaisesta ihmisestä usein tulee väkevä ase Jumalan käyttöön.

Kaikki omavoimaisuus on poissa ja näin Jumalan voima tulee kirkkaasti esille. Jumala saattaa myös ottaa jonkun uskossa olevan työpöydälleen ja tyhjentää hänet kaikesta omasta. Niin että ulkopuoliset saattavat nähdä, enää vain pelkät ihmisen kuoret. Mutta päästyään tämän tyhjennysvaiheen läpi, Jumala täyttää tällaisen lapsensa uudella voimalla ja voitelulla. Usein Jumala käyttää sairautta tai vammautumista tällaisena tyhjennys työkaluna.

Myös Jeesuksen ollessa heikko, silloin kun Hän oli ristillä kärsimässä meidän ihmisten tähden vapaaehtoista rangaistusta. Hänestä Jumala teki heikon hetkeksi. Mutta kuinka ihmeellisesti silloin näemmekään Jumalan voiman. Kun Jumala näyttää olevan heikko, Hän onkin voimakas. Kun Hän näyttää inhimillisesti hävinneen taistelun, Hänestä tuleekin voittaja. Jeesuksen riippuessa ristillä, kaikki pimeyden voimat näyttivät saaneen voiton. Mutta pimeyden voimat kärsivät murska tappion.

Jeesuksen ollessa suurimmassa alennustilassa, hän riisui kaikki aseet Saatanalta. Hän voitti kuoleman ja maailman synnin.

Nyt ristinsanomasta tulikin Jumalan voima. Risti julistaa ihmiselle tuomion mutta myös samalla julistaa pääsyn tuomiosta. Jeesuksen risti sovitti meidän syntimme ja vapauttaa kuoleman pelosta. Jeesuksen ristin työ antaa meille, rauhan ja turvan, saamme syntimme anteeksi. Omistaessamme kaikki synnit anteeksi annetuiksi, saamme sisäisen rauhan ja ilon, jota ei mikään voi meiltä pois ottaa.

Ristin sovitustyön vastaan otettuamme ja päästessämme vapaiksi synnin kahleista, saamme pelastuksen riemun ja täytymme Jumalan voimalla, taitelemaan ja voittamaan. Lähdemme herättämään synnin kuoleman unta nukkuvia todelliseen elämään. Sana rististä, on siis Jumalan voima.

Täyttyessämme ensi kerran tai uudelleen Jumalan voimalla, Pyhällä hengellä me lähdemme tämän voiman varassa liikkeelle.

Kun Pyhä henki tulee meihin, me emme voi olla paikoillamme vaan me lähdemme Taivaallisessa voimassa levittämään ilosanomaa. Ilosanomaa, Jeesus elää tänäänkin. Hän pelastaa ja parantaa ja kuurot kuulevat, sokeat saavat näkönsä. Kuulevat Jumalan sanan ja näkevät kuinka Jumalan voima toimii. Pyhä henki on virranjakaja, generaattori, Pyhä henki kiihdyttää meidät voitelun pakosta julistamaan evankeliumia.

Syödään Jumalan sanaa, Raamatusta ja juodaan elämänlähteestä vettä, Kristus kalliosta. Täytytään rukouksessa Pyhällä hengellä, päivittäin ja hetkittäin. Pysytään Kristuksen virtapiirissä jatkuvasti. Näin kauttamme jylläävät taivaalliset atomivoimat, jotka murtavat kovimmankin synnin kallion.

@LR.

This entry was posted on 15.5.2014. Bookmark the permalink.