Lasten Jeesus

kolmoset

Tämän nähdessään opetuslapset moittivat tuojia, mutta Jeesus kutsui lapset luokseen ja sanoi: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.” Luuk. 18. 15–17. KR. 33/38.

Tämän hetkinen puheenaihe Suomessa on koulujen uskonnon opetus, koulujen aamunavaukset. Kevätjuhlissa perinteeksi tulleen suvivirren laulaminen ja monet muut kristinuskoon liittyvät asiat.

Pahennusta näissä aiheuttaa se, että jumala on kristittyjen Jumala. Toisaalta on maahanmuuttajia, heillä omat uskonnolliset tapansa, pitäisi saada  tehtyä kultainen keskitie, joka ei aiheuttaisi pahennusta toisella tapaa uskovien vanhempien lapsiin. Lisäksi on vielä heitä joidenka vanhemmat, eivät ole sidoksissa mihinkään uskonnolliseen ryhmittymään, heidänkin lapsilleen tulisi olla myös mieliksi.

Enää emme asu lintukodossa, missä kaikki oli vuosikymmenestä toiseen tuttua ja turvallista. Itsestään selvyyttä, aina kaikki kulki samaa rataa ja samalla tavalla. Olemme kansainvälistyneet ja suomalaiseen kulttuuriin on tullut uutta väriä. Kaikki ei enää ole yksiselitteisen mustavalkoista, niin kuin on ennen ollut.

Vanha tuttu ja turvallinen, on muutoksen alaisuudessa, uusien tuulien tuiverruksessa. Nämä muutokset saavat aikaan mielipiteiden vaihtoa, puolesta ja vastaan jopa hämmennystä, miten edetään sovussa kaikkien kanssa.

Vanhemmat ovat epävarmoja lastensa tulevaisuudesta, onhan suomalaiseen kulttuuriin vuosisatoja kuulunut uskonto, juuri kristinusko. Jumalan palvelukset, hengelliset laulut ja virret, ovat menneet tutun Jumalan nimissä. Kaikki on koettu turvalliseksi, onhan kristinuskon Jumala ikiaikojen Jumala. Suurin osa suomalaisista vanhemmista on edelleen vakaumukseltaan kristittyjä ja he tahtovat kasvattaa lapsensakin samalle arvopohjalle.

Tosin vanhemmissa alkaa olla niitä, jotka epäilevät, onko kristittyjen Jumala oikea ja onko Häntä olemassa?

Täydellisiä jumalan kieltäjiäkin joukosta löytyy. Jotenka jos aiomme kristittyinä ja nimenomaan uudestisyntyneinä kristittyinä, pitää kiinni Raamatun Jumalasta, meidän on noustava rukousrintamaan, ettei pakanuus pääse pahemmaksi, kuin se nyt jo maassamme on.

Mistä ihminen löytää todellisen turvan elämäänsä, ellei hänelle jo lapsesta saakka opeteta, että on turvallinen taivaan Isä, joka pitää huolen meistä. Jeesus Jumalan ainokainen Poika, joka sovitti ristillä maailman synnit. Lapsi joka ei saa kokea turvallisuutta elämässä, eikä hänellä ole ihmistä suurempaa turvaa tiedossaan, on tuuliajolla elämänsä tulevina aikoina.

Kaiken tämän uudistamishalun takana on saada kristittyjen Jumala pois viraltaan. Ihmisestä yritetään kasvattaa näin, pakanoita joilla ei ole jumalaa, ihminen itse on itsensä jumala. Onhan olemassa joogaa, missä ihminen saa itselleen mielenrauhan ja tasapainon, mietiskelyn ja keskittymisen kautta. Jopa esiintyy kristillistä joogaa, missä sekoittuu kristinuskon ja joogan eri lähtökohdat yhteen.

Näin uuspakanuus on saanut jalansijan maassamme. Lapset kasvatetaan pienestä pitäen tähän samaan henkeen mukaan, minkä lapsena oppii sen, vanhempana omaksuu omakseen.

Jo Jeesuksen aikana oli ihmisiä jotka estelivät lapsia tulemasta Jeesuksen luokse.

Jeesuksen sanoista kuultaa närkästys Hänen sanoessaan näille estelijöille, ” älkää estäkö heitä, sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta.”

Jeesuksen vanhempien esimerkki oli kaunis, kun he veivät Jeesuksen lapsena temppeliin. Vanhemmat ottivat poikansa mukaan Jerusalemiin juhlille. Näin tekivät monet uskovat viisaat vanhemmat, he veivät lapsensa Jeesuksen siunattavaksi. Jeesus laittoi kätensä heidän päällensä ja siunasi heidät.

Raamattu on hyvä oppikirja lastenkasvatukseen. Vanhemmat oppivat Raamatun ohjeita noudattaen, kaiken tiedon kuinka saada lapsista hyviä ja onnellisia. Viekää lapset Jeesuksen luokse.

Viekää lapset totuuden ja rakkauden lähteelle, Jeesuksen luokse. Viekää lapsenne Jumalan luokse rukouksessa ja Hän ottaa heidät syliinsä ja siunaa heitä. Niin oli Jeesuksen aikana ja niin on nykyisin. Jeesus on sama. Asiaa ei tee vähäpätöiseksi se, ettemme silmillämme näe Jeesusta. Jeesus suuri lasten ystävä siunaa nykyisin samalla tavalla kuin Hän siunasi, ollessaan maanpäällä.

Jeesuksen lävistetyt kädet laskeutuu lapsen ylle ja painaa lapsesi taivaalliselle rinnalle. Jeesus vuodattaa siunauksensa ja rauhansa, henkeä ja elämää, pieneen lapsen sieluun, Hänen täyteydestään. Jeesuksella on suuri ilo kun isät ja äidit kantavat lapsensa Hänen siunattavaksi rukouksessa.

Vanhemmat, sinulle tapahtuu niin kuin sinä uskot. Koska rukouksessa uskot, että Jeesus siunaa lapsesi, lapsesi tulee siunatuksi ja siunaus pysyy, mikäli jatkat opettamista ja kehottamista, sekä neuvomista hyvään.

Vapahtajamme on määrännyt taivaan valtakunnan lapsille, sekä luvannut. Senkaltaisten on Jumalan valtakunta.

Vanhempien tulisi nähdä, että heidän edessään on Taivasten valtakunnan kansalaisia. Joista heidän on pidettävä huolta, etteivät he riistä heiltä taivasta ja jätä heitä helvetin portille. Epäystävälliset opetuslapset kielisivät vanhempia tuomasta lapsia Jeesuksen luokse.

Tässä on hyvä kuva tästä ajastamme, missä nyt elämme. Tänä aikana on tahoja jotka estävät lapsia, etteivät he löytäisi Jumalaa ja pääsisi Jeesuksen luokse. On henkilöitä jotka sanovat, ettei pieni lapsi ymmärrä taivas-asioita ja on liian varhaista opettaa lapsille Jumalasta ja Jeesuksesta.

Mutta Jeesus sanoo erityisesti, alussa olleessa Raamatun jakeessa. Minä ja lapset kuulumme erityisesti yhteen. Minä Jeesus, olen tullut Taivaasta ja lasten on Taivaan valtakunta. Lapset ovat Taivaan valtakunnan rakkaimpia kansalaisia. Onnellisia ne vanhemmat jotka tämän käsittävät ja tekevät sen mukaisesti.

Lasten sydämeen varhain kylvetty taivaan valtakunnan siemen, tuottaa hyvää satoa. Mitä kylvät lapsen sydämeen, sitä tulevaisuudessa niität. Jos Jeesus saa siunata lapsesi, sinä saat olla onnellinen nähdessäsi, kuinka siemen itää lapsen varttuessa. Lapsestasi tulee Jeesuksen oma ja lapsesi tuottaa iloa ja siunausta sinulle ja ympäristölleen, missä hän elää aikuisena.

Vie siis usein lapsesi rukouksessa Jeesuksen luokse ja vie heitä jumalanpalveluksiin, siitä sinä isä ja äiti saat kokea suuren siunauksen. Jumala pitää kasvusta huolen kun siemen on kylvetty. Jumalan sana ei koskaan tyhjänä palaa, aina se tuottaa satoa.

Sinä uskova isä ja äiti, älä kuuntele yleistä mielipidettä lapsen kasvatuksessa, vaan tee kuten Paavali neuvoo nuorta Timoteusta.

Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.”
2. Tim. 14–17. KR.33/38.

@LR.

This entry was posted on 22.5.2014. Bookmark the permalink.