Kiitämme ja ylistämme sinua Jeesus

Vauva soittaa pianoa

Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.
”Ef. 5. 18–20 KR.33/38.

Jokainen meistä on nähnyt juopuneen henkilön. Alussa nousuhumalassa oleva henkilö, on hilpeä ja usein juopunut alkaa laulaa hoilaamaan. Myöhemmin sama henkilö alkaa räyhätä ja mekastaa, koska sisimpään haudatut tunteet tulevat pintaan. Voisi sanoa, ihmisen olevan avoin ja sisältä tulee se mitä siellä sisällä on.

Sanonta, sydämen kyllyydestä suu puhuu, sopii juopuneeseen hyvin. Jos olet tarkka, joskus juopunut saattaa puhua jumalasta, taivaasta, syntisyydestään, kaikki nämä ovat kätkettyjä ajatuksia, jotka kumpuavat esille silloin kun itsekontrolli pääsee pettämään.

Viha ja katkeruus ihmissuhteissa tulevat myös esille, jolloin syntyy riitaa niiden kanssa, joidenka vaikutuspiirissä juopunut on. Liian paljon perheväkivalta tulee kuvioihin, perheen isän tai äidin juopotelessa. Vanhat vihan ja katkeruuden padot aukeavat ja kaikki törky tulee ulos sisuksista.

Jälkeenpäin selvittyään humalasta, kyseinen henkilö ei muista tapahtuneesta mitään ja läheiset saavat paikkailla juopuneen toilailuita. Usein perheessä alkoholiin taipuvainen henkilö joutuu muun perheen häpeän kohteeksi, säälikin saattaa olla mukana. Huoli läheisen käytöksestä ahdistaa kaikkia osapuolia.

Muutos parempaan olisi toivottavaa, usein muutosta saa odottaa liian pitkään. Avioeroja otetaan ja alkoholiongelmainen jää yksin ongelmansa kanssa taistelemaan. Läheiset ovat aikansa ottaneet sanojen avulla annetut iskut vastaan tai jopa nyrkein tapahtuneet iskut, muusta pahoinpitelystä puhumattakaan.

Myös usein perheessä alkoholin liikakäyttö salataan ja kukaan ei voi silloin auttaa. Ongelmana on lisäksi se, että on vaikeaa sivullisen puuttua ympäristössään nähtyyn ongelmaan. Usein ongelmien tulessa liian suuriksi tai alkoholin vaikutuksen alainen tekee väkivalta rikoksen, kärähtää rattijuopumuksesta tms. viranomaiset ovat ensimmäiset, jotka puuttuvat asiaan. Miksi ihminen tarttuu pulloon ja päihdytää itsensä, joskus jopa siihen lankeaa uudestisyntynyt kristitty.  Vastaus on yksin kertaisen helppo, tällaisen ihmisen sydämestä ja elämästä puuttuu Jumalan kokoinen pala. Jumala on laittanut kaipuunsa Hänen yhteyteensä meihin jokaiseen.

Sydän on rauhaton, kunnes se löytää rauhan Jeesuksessa. Myös pitkäaikainen luopumus Jeesuksen yhteydestä ja uskonelämän hoitamattomuus, saa uskossa olevan alkoholin ansaan. Paha olo sisällä yritetään tukahduttaa viinalla  hetkeksi. Mutta kaikki jatkuu samanlaisena tai ellei pahempana kun viinan höyryt ovat haihtuneet. Kestävää apua ei ollut. Psyykkinen paha olo, turrutetaan liian usein alkoholiin, kuitenkaan se ei ole lääke mihinkään. Siihen sekoitetaan lääketeollisuudessa vaikuttavia lääkitseviä aineita, itsessään alkoholi ei paranna ketään.

On yksi lääke sielun tyhjyyteen, elämän tarkoituksettomuuteen, tämä lääke on Jeesus.  Hän antaa kaiken sen, mikä ihmiseltä puuttuu tai on kadoksissa. Hän antaa sielun rauhan ja levon. Hän on meidän parantajamme, syntien anteeksi antaja, kuoleman voittanut, Jeesus Kristus.  Tämä Hänen rauhansa kestää, Hänen rauhansa on eri asia, kuin tunteet.  Tunteet vaihtelevat tilanteiden mukaan, ei saa katsoa miltä tuntuu, vaan katsoa mitä Jeesus on. Tämä kaikki tieto löytyy Hänestä Raamatusta, etenkin Johanneksen evankeliumi kertoo ” selkokielellä” Jeesuksen olemuksesta ja mitä Hän tekee ihmiselle. Jos et ole vielä lukijani uskossa Jeesukseen, eli Jumalan kokoinen aukko on täyttämättä sinusta, tai olet kadottanut yhteyden Jeesukseen.  Aloita elämän muutos lukemalla Raamatun sanaa. Kun Jeesus saa muuttaa sinut, kun Totuus tekee sinut vapaaksi, olet todella vapaa.  Jeesus on tie, totuus ja elämä.

Ei ole muuta kestävää, mikä saisi rauhattoman sielusi rauhalliseksi, kuin Jeesuksen veri, joka puhdistaa, antaa synnit anteeksi, ainut lääke sielun syntisairauteen. Psyykkiset ongelmat lievittyvät ja helpottuvat, Jumala alkaa omaansa parantaa. Lääketiede on Jumalan siunaus, sitä voi uskovakin käyttää, lääkkeet samoin. Perussairaus eli syntinen sydän paranee vain Jeesuksen Pyhän hengen kosketuksesta.  Siksi alkoholi on sielun ja ruumiin myrkky, vihollisen ansa. Monet tämä kuningas on vienyt tuhoon, epätoivoisiin tekoihin, moniin kärsimyksiin. Siksi ei turhaan Raamatussa kerrota sen vaaroista.

Kenellä on voivotus, kenellä vaikerrus? Kenellä torat, kenellä valitus? Kenellä haavat ilman syytä? Kenellä sameat silmät?
Niillä, jotka viinin ääressä viipyvät, jotka tulevat makujuomaa maistelemaan.
Älä katsele viiniä, kuinka se punoittaa, kuinka se maljassa hohtaa ja helposti valahtaa alas.
Lopulta se puree kuin käärme ja pistää kuin myrkkylisko.
Silmäsi outoja näkevät, ja sydämesi haastelee sekavia.
Sinusta on kuin makaisit keskellä merta, on kuin maston huipussa makaisit.
Löivät minua, mutta ei koskenut minuun; pieksivät minua, mutta en tiennyt mitään. Milloinkahan herännen? Tahdonpa taas hakea tätä samaa.” Sananlaskut 23. 29 – 35. KR 33/38.

Ei ole ihme että Raamatussa kielletään alkoholin käyttö, koska helposti siitä juovutaan ja kaikkinainen irstaus tulee esille. Uskosta osattomien alkoholiongelma otetaan löysästi, jopa osittain se hyväksytäänkin, määrättyyn rajaan saakka. Mutta tiedämme kaikki suomalaisten huonon viinapään, jotenka parasta olisi pidättäytyä alkoholista kokonaan, jos mahdollista.

Juopunut uskova on kuvottava näky, vaikka se olisi vain yhden kerran lankeemus. Usein uskovalla on vaara sortua liikakäyttöön, etenkin jos menneisyydessä on ollut ongelmia alkoholin kanssa. Jotenka kannattaa mielestäni pysytellä alkoholista erossa. Tiedän tapauksia, on aloitettu käyttää alkoholia vaikka unilääkkeenä, tilanne on riistäytynyt käsistä, on sairastuttu alkoholismiin. Usko on menetetty ja luopumus päässyt voitolle. Nämä uskovien pienet kokeilut ja ”lääkitsemiset” on surullista katsottavaa, entinen läheinen sisar tai veli, on maailmassa alkoholin orjana. Tuntuu että kaikki auttamisyritykset ovat turhia.

Järkipuhe ei mene perille, ei tunnu auttavan rukous, ei keskustelut, syytetään Jumalaa tapahtuneesta. Kuitenkin on ollut ongelmaa Jumala suhteessa, ennen ensimmäistä lankeemusta, sillä ei synti iske kynsiään yhdessä hetkessä. Luopumista on sisäisesti ollut pitkän aikaa. Kylmyys uskonelämässä on päässyt pakkasen puolelle, on sortuminen tapahtunut ja se on suuri.

Siksi Raamattu kehottaa meitä jokaista valvomaan itseämme ja vaellustamme. Myös veljien ja sisarten kuulumisia olisi joskus hyvä kysellä, olisi parasta sanoa totuus miten elämässä menee, ettei valehtele itselleen, eikä lähimmäisilleen. Sillä totuudessa elävä pääsee avunpiiriin heti, kun vielä auttaa voidaan.

Totuus tekee vapaaksi ja jos vaellamme totuudessa, meillä on keskinäinen yhteys. Sisarus ja veljes rakkaus hoitaa meitä. Jumalan suuressa universaalissa perheessä, pitäisi jokaisen kokea olevansa hyväksytty, juuri sellaisena kuin on. Olisi ihanaa, jos voisimme olla avoimia ja vailla naamareita yhteisissä jumalanpalveluksissa, yhteisissä tapaamisissa, sillä avoimuuteen sisältyy suuri Jumalallinen siunaus.

Kaikki me ihmiset, olemme jollakin tapaa rikottuja astioita, jokaisessa meissä on omat valuvikamme. Yksikään rehellinen ihminen ei voi sanoa, olevansa täysin virheetön ja ehjä, Synnin ruumis ja synnin turmelema sielu, on aina vähän säröillä, kuka enemmän kuka vähemmän. Täydelliset ihmiset löytyvät kerran Jeesuksen luota taivaasta.

Uskovia Raamattu opettaa täyttymään Pyhällä hengellä. Pyhän hengen täyteydessä oleva ihminen, saa kokea taivaallista iloa ja rauhaa. Hän säteilee Jeesuksen rakkautta ulospäin. Vaikka uskova saisi kulkea kyynellaakson kautta, hänen sisimmässään pulppuaa taivaallinen ilo. Rauha joka käy yliymmärryksen.

Pyhän hengen täyteys antaa ilon ja iloinen sydän ja mieli tahtoo laulaa kiitoslauluja. Ylistyslauluja Jumalalle, Karitsalle. Armoliitossa oleva Jeesuksen oma iloitsee pelastuksestaan jo täällä ajassa. Vaikka kyynel joskus nousee silmään, sisäinen ihminen elää taivaallisessa ilossa. Maalliset tunteet vaihtelevat mutta Jeesuksen antama rauha säilyy vaikka myrsky pauhaisi ympärillä.

Paavalin opetuksen mukaan, hengellisten laulujen laulaminen voi johtaa Pyhällä hengellä täyttymiseen. Myös olen itsekin saanut laulaa Pyhässä hengessä, kielellä jota en itse ymmärrä mutta Jumala taivaassa tietää ja ymmärtää, mitä lapsensa laulaa Isälleen.

Ensimmäisenä helluntaipäivänä opetuslapset saivat kokea Pyhän hengen täyteyden, kuten Jeesus lupasi noustuaan ylös Taivaaseen. Toinen puolustajamme Pyhä henki tuli heihin ja he jokainen saivat puhua kielillä.

Pyhän hengenvuodatuksen merkkinä olivat kielet. Niin myös tänä päivänä on samoin. Uskova joka kaipaa ja janoaa saada voima Korkeudesta, saa kokea saman kuin ensimmäiset opetuslapset. Jumala vuodattaa henkensä jokaisen ylle, joka rukoilee Pyhän hengen kastetta. Hän antaa ylitsevuotavasti ja kukkuramitoin kokea Pyhän hengen täyteyttä.

Juopuminen Pyhästä hengestä, ei saa aikaan väkivaltaa, ei rivoa kielenkäyttöä, ei läheisille harmia eikä mitään ongelmia. Pyhällä hengellä täyttynyt ihminen on, iloksi lähimmilleen ja sisarilleen sekä veljilleen.

Pyhällä hengellä täyttynyt, täytyy myös Jumalallisella rakkaudella ja tällainen ihminen auttaa lähimmäisiä, niin että heillä olisi myös yhtä hyvä olla kuin itselläkin, tai vielä parempi olo.

He saavat olla avuksi lähimmäisilleen, heille tulee herkät tuntosarvet, he näkevät jos joku sisar tai veli on lähdössä eksyksiin perheestä. Heille tulee sääli näitä ihmisiä ja tahtovat auttaa heidät takasin Isän kotiin.

Myös hätä synnin saastaan hukkuvista tulee Jeesuksen rakkaudella täytettyjen ihmisten hädän aiheeksi. Siksi he tahtovat keinoilla millä tahansa, saada vedettyä heitä Jumalan yhteyteen. He rukoilevat vielä uskosta osattomien puolesta, että Pyhä henki saisi antaa heille mielenmuutoksen. Esirukousten kohteena olevat ihmiset, suurin osa tulee jossakin elämänsä vaiheessa, Jeesuksen omiksi ja tunnustaviksi kristityiksi.

Jumala on luvannut vastata rukouksiin ja Hän vetää rukouksen kohteena olevia puoleensa armosta ja rakkaudesta. Jumalan Isän iso syli, ottaa syliinsä jokaisen synninorjan ja tahtoo hoitaa rakkaudella omakseen. Ei niin suurta syntistä maailmasta löydy, ettei hän kelpaisi sellaisenaan Jeesukselle. Joillakin on Jumalasta käsitys, vihaisesta tuomarista joka tuomitsee ihmisiä.

Jumala tuomitsee kyllä synnin jota ihminen tekee, mutta ei syntiä tekevää ihmistä. Hän tahtoo pelastaa jokaisen kadotuksen tuomiolta. Toiselta kuolemalta. Jeesus tahtoo antaa kaikille ihmisille kaikkialla iankaikkisen elämän, puhtaat vaateet, jotka Jeesuksen maahan vuotanut veri saa puhdistaa ja antaa ne anteeksi. Jeesus rakkaudessaan ihmistä kohtaan uhrasi henkensä, että me syntiset ihmiset saamme tulla rohkeasti armoistuimen eteen ja katuva syntinen saa kokea laupeuden ja anteeksi annon. Hän saa uuden puhtaan elämän, ilon ja rauhan, jota ei maailma voi ikinä mistään voi antaa.

Kun tämä kohtaaminen Jeesuksen kanssa saa tapahtua, ihminen saa Pyhän hengen sisimpäänsä ja silloin alkaa kiitoslaulut soida, Jumalan kunniaksi. Hän antaa ilon joka saa meidät laulamaan ja ylistämään. Musiikissa on parantavaa voimaa, musiikki joka on Pyhän hengen tuotetta, se rauhoittaa ja hoitaa ihmistä.

Laulaminen on yksi rukouksen muoto, me ylistämme jo täällä Jeesusta. Ei väkisin vaan kun Pyhä henki valtaa sinut ja minut, niin sinä ylistät kuin Daavid raamatun aikaan. Sama voima on Herran tänäänkin.

Emme kiitä ja ylistä siksi, että me saisimme jotakin vaan siksi, että Jumala ansaitsee kaiken kiitoksen ja ylistyksen. Rakastavaiset tahtovat olla toistensa kanssa niin myös ne jotka ovat uudestisyntyneet Kristuksessa. Hän rakasti ensin meitä ja me rakastamme nyt häntä, sydämestämme tahdomme palvoa ja jumaloida Herramme ja Vapahtajaamme Jeesusta. Olkaamme vain Jumalan kasvojen edessä ja otetaan kaikki rakkaus vastaan, mitä Jumala tahtoo meille antaa. Ylistäminen voi olla vain olemista ja rakkauden vastaanottamista.

Hyvä on meidän Jumalan lasten yhdessä laulaa, kun viha on poissa, synnin kahleet katkaistu. Jos sinulta lukijani puuttuu kaikki, tämä ilo ja rauha, eikä sydän laula kiitosta Herralle. Taakat painavat tunnollasi, olo on raskas. Ota yhteys johonkin tietämääsi uskovaan henkilöön, soita johonkin seurakuntaan, tai jos tiedät ystävän joka on jo Jeesuksen oma, kerro hänelle sydämesi kaipaus. Sinua tahdotaan auttaa löytämään kallein aarre, mitä koskaan elämän aikana voi löytää, aarre jota ilman et pääse Taivaaseen.

Jeesus on tämä kallisarvoinen helmi, joka kannattaa etsiä kunnes sen löytää. Ja sinä taakoitettu rakas ystäväni, pääset kokemaan todellisen onnen ja vapauden jonka Jeesus yksin voi antaa. Hän parantaa sinun synnin tekemät haavasi, Hän eheyttää sinut eheäksi, kokonaiseksi ihmiseksi. Sinua rakastetaan ja olet Jeesuksen rakkauden erityinen kohde.

Riennä nyt Jeesuksen helmaan, Hänen täyshoitoonsa. Me uudestisyntyneet kristityt tahdomme auttaa sinua löytämään Jeesus, kallein aarre, jonka vertaista ei ole toista. Ole siunattu lukijani.

@LR.

This entry was posted on 4.6.2014. Bookmark the permalink.