Vaarallinen sairaus

2lammasta

Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: ’Taivasten valtakunta on tullut lähelle’.
Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. ”
Matt. 10. 7-8. KR. 33/38.

Avaan asiaa, kuten tämä Raamatun kohta on minulle avautunut.
Saarnatkaa sanaa, evankelioikaa ihmisiä. Jeesus pelastaa, antaa synnit anteeksi ja puhdistaa kaikesta saastasta. Hän antaa uuden elämän ja pääsemme osallisiksi iankaikkisesta elämästä, tämän elämän jälkeen. Ihminen parantuu pahimmasta kuoleman vakavasta sairaudesta, synnin aiheuttamasta taudista, joka johtaa vääjäämättömästi kadotukseen, ellei Jeesus saa pelastaa ja parantaa verellään.

Ensin meidän on saarnatun sanan jälkeen parannettava syntisairaat, hengenvaarassa olevat ihmiset.
Sana myös herättää hengellisesti kuolleet, mikäli saarnattu sana on kerrottu syntisairaille Pyhässä hengessä ja Hänen voimassaan. Näitä kuolleita on maailma täynnä. Synnin pitaali sairastuttaa nämä synninsairautta sairastavat… uskovatkin. Tietoisessa syntielämässä eläviä uskovia on runsaasti, uskonnollisia käännynnäisiä pilvin pimein. Heidät evankeliumin sana tahtoo puhdistaa ja parantaa. Tätä evankeliumia saarnatkaa, Jeesus pelastaa ja parantaa.

Riivaustila oli yleinen diagnoosi Raamatun aikaan, koska lääketiede ei tuolloin ollut niin kehittynyttä kuin tänäpäivänä on. Epilepsia oli yksi riivattuna olemisen sairaus, tuohon aikaan. Oudolta epileptikon kouristukset näyttävät, jotenka en ihmettele jos leimattiin riivatuksi.
Oikeasti riivattujakin oli, heidät oli parannettava, kuten Jeesus teki, Hän ajoi riivaajahenget pois ja ihmiset vapautuivat. Tänä päivänä on uskonnollisuuden riivaamia ihmisiä kaikkialla. Jos on myös Saatanan riivaamiakin, heistä uudestisyntyneiden tulisi Jumalan sanalla saada ulos tuo uskonnollisuuden henki. Joka tekeytyy ulkopuolelta niin puhtaaksi ja hurskaaksi mutta kun sanan Totuuden hengestä sanot, Jeesuksen parantavasta voimasta, kuinka uskonnollisuus ei pelasta, johan nämä riivatut saavat mölinät aikaan.

Mutta ellei meissä asu Pyhän hengen voima, korotamme itseämme enemmän kuin Jumalaa, emme anna kunniaa yksin Jumalalle, haemme sensaatiota, rahastamme evankeliumin sanalla. Meissä on jumalisuuden ulkokuori, todellinen aito Jumalan Pyhän hengen voima puuttuu.
Kovalla metelillä ja kauniilla sanoilla, nämä evankelistat paijaavat ihmisiä, ei uskalleta sanoa suoraan, kuten Jeesus sanoi:” Te kyykäärmeiden sikiöt. Te valkeaksi kalkitut haudat, olette puhdistaneet astian ulkopuolen mutta sisältä olette täynnä saastaisuutta ja kaikkea törkyä.”
Jeesus ei kaunistellut sanoissaan koska on kysymys hengenvaarallisesta tilasta.

Mikäli joku on hengenvaarassa, eivät kaunistelut auta, on toimittava ja ripeästi, on vaikka revittävä vaatteet yltä ja annettava nopeaa ensiapua, puhdistettava haavat tai tehtävä leikkaus nopeasti.
Henkitoreissaan olevalle saatetaan ensiapuna avata kurkkuun aukko, ettei tukehtuisi, siinä ei kysytä sattuuko. Se tehdään, että henki säilyisi.
Sama synnin sairauden kanssa ei ole leikkimistä. On tehtävä hädässä olevalle kaikki voitava. Joka on vaipumassa hengelliseen kuolonuneen, hänelle eivät hyssyttelyt auta. On toimittava järein ottein eivät aina kauniit sanat yksin auta.
On sanottava totuus ihmisen tilasta. Koska, vain totuus tekee vapaaksi. Jeesus on Totuus, Hänen sanansa on kaksiteräinen miekka joka leikkaa auki kanavat, että henki kulkee. Pyhä henki saisi mennä kuolleessa tilassa olevan ihmisen sielun lävitse ja virkoaisi eloon jälleen.
Kaikki tämä tehdään ilman rahaa, ilmaiseksi. Koska, Jeesus on maksanut Golgatalla kaikki verellään.

Myös fyysiset sairaudet Jeesuksen Pyhän hengen voima voi parantaa. Mutta harva on joka paranee, mikäli joku saa maistaa taivaallisia jo täällä ajassa, hän saa kokea parantumisen. Kuitenkin ihminen on aina kuoleman ruumiissa ja kuolema tekee koko ajan työtään meissä. Siksi parantamisesta ei saa tehdä ensimmäistä asiaa, se on ylimääräistä lahjaa joka saadaan, maistiaisina tulevasta. Saamme kerran kuolemattoman iankaikkisuus ruumiin, silloin olemme terveitä täydellisesti.

Jotenka korottakaamme evankeliumin puhdasta sanaa, joka voi sielun tehdä terveeksi Pyhän henkensä kautta. Kaikki muu tulee toisena. Täyttykää Pyhällä hengellä ja Hänen voimallaan. Näin saamme viedä puhdasta evankeliumia ihmisille, hukkuville sieluille, kadotukseen ikuiseen kuolemaan meneville. Surmapaikalla hoippuvat on pelastettava.

Jeesus tekee työtään kaikkialla, kotonasikin ja kotiympäristössäsi. Olet viides evankeliumi jota maailma lukee. Siis katsokaa kuinka vaellatte, ei mässäyksissä eikä juomingeissa, kuten yöllä tehdään.
Uskovatkin mässäävät ja juovat, kaikki alkaa olla sallittua, loistelias elämä huvituksineen on tämän päivän uskovien synti. ”Älkää korkeita tavoitelko vaan tyytykäämme alhaisiin oloihin”, sanoo sana.
Maailmallisuus ja maailman tavat eivät kuulu uskovan elämään. Siis katsotaan Kristukseen ja Hänen sanansa olkoon lamppumme joka valaisee sielumme. Emme eksy, emmekä eksytä toisia.
Tässä sitä urakkaa on, työttömyys ei vaivaa Jumalan elopelolla, työntekijä pula on pahempi ongelma.

Siksi rukoillaan että Jumala saisi lähettää työmiehiä elonleikkuuseen, sato on kypsää vainiot vaalennut.

Myös Kristuksen vasta henki, antikristus on aktiivinen. Hänkin tahtoo korjata osan sadosta. Koko kristinuskon ajan on myös antikristuksia ollut. Nyt erityisesti koska Saatana tietää ajan käyvän vähiin ja Jeesuksen tulo on lähellä, aktiivisuus vihollisen taholta on lisääntynyt ja lisääntyy entisestään.

Valheopettajia, tulee ja tekevät samoja ihmetekoja kuin Jeesus teki aikoinaan ja saavat jopa tulen lankeamaan taivaasta. Nykyihmiset juoksevat kaikkien ihmeiden perässä, joka uskoville on turhaa juoksentelua. Sillä Jeesus toimii Pyhän henkensä kautta siellä missä oletkin, kukaan ihminen ei paranna. Parantumisesta on tehty pääasia, vaikka kuten edellä sanoin se on ylimääräistä ”kaupanpäällistä” jota saamme armosta kokea, mikäli Jumala niin hyväksi näkee.

Jumalaa emme voi komentaa, Hänen hyvä tahtonsa tapahtuu komentelemattakin. Antikristuksen henki ja eksytykset alkavat aina seurakunnista, taholta joka on ollut luotettava. Siksi se johtaa harhaan monia ja vie mukaansa. Myös antikristuksen henki sokaisee, ei nähdä enää Jeesus valoa kirkkaasti. Valo, joka antikristuksesta lähtee on pimeyttä ja ihmiset, jotka lähtevät mukaan eksyttäjien oppeihin, heidät pimitetään, ettei Pyhän hengen valo valaise, enää kirkkaasti. Totuus muuttuu valheeksi.

Siksi Jeesus sanoi: ” Älkää jokaista henkeä uskoko.” Myös siitä tuntee eksytyksen hengen, näitä henkilöitä jos arvostelee, koska kaikki saa ja pitää arvostella, he eivät kestä kritiikkiä. Mikäli epäilet heidän vaikutteitaan, he alkavat uhkailla ja pelotella, näin vaientaakseen sellaisen joka saattaa olla heidän toiminnalleen vaarallinen ja paljastaa heidät vääriksi.

Yleensä media ja muu maailma seuraa heidän toimintaansa, ovat kiinnostuneita heistä. On yksi vaaran merkki jos näin tehdään, jonkin pastorin esiintymisestä. Oliko Jeesus ja opetuslapset koko kansan suosiossa ja jos hetken olivatkin, eivät pitkään. Onko tämän ajan uskova joka on uudestisyntynyt kristitty, suosittu maailman ihmisten silmissä? Mikäli, hän loistaa kirkasta Kristus-valoa tälle maailmalle, ei ole suosittu suurelle yleisölle, hän on pahennukseksi ja uskoo hullutukseen. Koska tällainen ihminen loistaa valoa, joka valaisee pimeyden kätköt, synnit, tekee olon epämukavaksi. Antikristillisyyttä opettavien läheisyydessä ei tätä vaaraa ole, armo peittää synnit. Näin ei Raamattu opeta, Pyhä henki paljastaa synnin synniksi, armo tulee siinä että katuessamme ja parannuksen jälkeen saamme armon saada tehdyt synnit anteeksi. Se on armoa vasta. Media evankeliointi on taas kokonaan eri asia, se tuottaa satoa ja kuuluu tähän aikaan. Se ei ole sensaatiohakuista maineen metsästystä. Siinä kunnia annetaan kaikesta Jumalalle.

On helppoa olla piireissä joissa ei syntiä saarnata synniksi, silloin omatunto ei herää, eikä syytä mistään. Tällainen uskovaisuus on niin ihanaa, tällaiset hengelliset tilaisuudet ovat ihania ja tunnelma korkealla. Viihdytään koska saa hulmuta, mielin määrin, päämäärättömästi. Ihmiset hyppivät kuin jumppasalissa.

Kyllä Raamatussa Daavid karkeloi ja moni muu, ylistäminen on soveliasta ja karkelointi myös, jos se tapahtuu Pyhässä hengessä, ei tunteiden nostatukseen väkisin. Väkinäisen ylistyksen näkee jo ylistäjän kasvoilta, onhan täyttä työtä hyppiä vain ylistämisen vuoksi. Missä Pyhä henki puhtaasti toimii, siellä on ilo ja käsin kosketeltava oleva pyhyyden tunto. ” Hiivalla” kohotettu taikina lässähtää nopeasti. Paljon olisi sanottavaa mutta tässä pääpiirteitä ajatuksista, joita on herännyt näinä päivinä, Raamattua lukiessani ja seuratessani ajanilmiöitä.

Uskovat jakaantuvat kahteen leiriin, niihin jotka ottavat oikeaa Raamatun mukaista Pyhän hengen öljyä astioihin, joka valaisee, sekä niihin jotka myös sokaistuvat eksytyksen kavaliin juoniin, koska eivät rakasta Raamatun koko totuutta, eivät tunne kirjoituksia, eivätkä Jumalan voimaa. Tämä täytyy tapahtua, koska se on Raamattuun kirjoitettu ja ennustettu, ennen kuin Jeesus saapuu. Jeesus kysyikin, ” Löytäneeköhän tätä uskoa maanpäältä?” Uskoa on ja uskonnollisuutta on loppuun saakka mutta löytyykö niitä uskovia, joiden sydämissä asuu Jeesus, Hänen rakkautensa ja voimansa Pyhässä hengessä. Valoa joka tulee Kristuksesta, Hänen läsnäolostaan meissä.

@LR.

This entry was posted on 31.7.2014. Bookmark the permalink.