En pelkää sinun suojassa

Turva1

Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?
Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?
Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.
Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme
. ”Room. 8. 31–34. KR. 33/38.

Opiskellessani Suomen Raamattuopistolla, meillä nuorilla oli  halu päästä katsomaan tuolloin teatteriin tullutta elokuvaa, Kymmenen käskyä. Ongelmana meillä oli raha, koska teatteri sijaitsi Helsingissä ja liput näytökseen maksoivat, samoin junaliput, aikomus oli mennä junalla kaupunkiin.  Voin Jumalan kunniaksi kertoa, että koko tuo opiskeluaikani oli pelkkää ihmettä Jumalan puolelta. Hän järjesti rahoituksen 100 %, mistä vieläkin kiitän Häntä. Nyt meillä menijöillä  oli rahaongelma. Toiset opiskelijat olivat nähneet, kuinka Jumala piti minun asioistani huolta, he pyysivät että rukoilisin tämän matkan puolesta, että saisimme tarvittavat rahat kaikkeen. Lupauduin rukoilemaan mutta sanoin, ettei Jumala ei ole ”rukousautomaatti”, mistä tulee kaikki mitä pyydetään. Rukoilin lyhyesti asian puolesta ja jätin kaiken Jumalan hoitoon. Unohdinpa koko asian melko pian. Jonkin ajan kuluttua eräs oppilas tuli lenkiltä ja kertoi, ”löytäneensä tieltä 50 mk. hän kysyi, mitä hän tälle löydölleen tekee?” Käskin tehdä kierroksen asuntolassa, sillä lenkkipolulla ei muita lenkkeilijöitä käynyt, kuin me opistolaiset, kehotin kysymään jos joku on pudottanut rahansa. Kuitenkin löytäjä tuli kierrokseltaan ja kertoi, ”ettei omistajaa löytynyt.” Tuolloin muistin rukoukseni ja sanoin, ” tämä on nyt rukousvastaus, pääsemme sinne elokuviin. Kiitimme Herraa.

Mutka suunnitelmaamme tuli, sillä pitihän asia kysyä opettajalta, ”saammeko lähteä tunnilta hieman aikaisemmin junalle?” Opettaja oli jyrkkä ja sanoi: ” Kukaan ei lähde kesken tunnin minnekään.” Vastasin opettajalle.” Jos Jumala on meidän puolellamme, ei kukaan voi olla meitä vastaan.” Menin toisten kanssa tunnille. Kuitenkin hyvissä ajoin ennen junan saapumista, opettaja antoi luvan lähteä niiden, jotka tahtoivat lähteä elokuviin. Ei ollut kiitollisuudella rajoja, niin onnellisia olimme siitä, miten Jumala hoiti tämän asian. Matkamme oli todella siunattu ja tuo elokuva oli puhutteleva.

Näin usko Jumalan huolenpitoon vahvistui meille kaikille. Niin kuka voi olla Jumalan omia vastaan? Kuka uskaltaa syyttää meitä, jotka Jumala on valinnut omikseen? Olemme saaneet Jumalalta syntimme anteeksi, meidät on julistettu syyttömiksi, Jeesuksen Golgatan työn tähden. Voiko kukaan tuomita meitä kadotukseen? Jeesusko? Ei! Jeesus kuoli meidän puolestamme ja nousi kuolleista, meidän tähtemme. Jeesus on nyt Taivaassa ja rukoilee puolestamme Jumalan oikealla puolella.

Voiko jokin erottaa meidät Jeesuksen rakkaudesta? Ollessamme ongelmissa ja monissa vaikeuksissa ja kun meitä vainotaan uskomme tähden, pilkataan, jopa saatetaan vahingoittaa fyysisesti tai psyykkisesti. Jos joudumme varaan tai me joudumme kärsimään nälkää ja elämään kurjuudessa. Olemme kuoleman vaarassa tai uhan alaisina. Johtuuko tämä kaikki, ettei Jeesus enää rakasta meitä? Olemmeko silloin Jumalan hylkäämät?

Emme ole hylättyjä, sillä Raamatussa sanotaan, että Kristuksen tähden meidän on oltava joka hetki valmiita vaikka kuolemaan. Jeesuksen omat ovat kuin teurastettaviksi tuodut lampaat. Me saamme kalliin voittopalkinnon Jeesuksen tähden. Sillä Jeesus rakasti meitä niin paljon, että kuoli puolestamme.

Apostoli Paavali sanoo. ”Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme
. Room. 8. 38–39. KR. 33/38.

Meidän epävarma tulevaisuutemme, joka tänä aikana erityisesti on hyvin epävakaalla pohjalla, olethan seurannut uutisia maailmalta. Nykyinen ahdistus, joka tuntuu tunkeutuvan kaikkien sielunelämään, koska tämä aika on paha. Henkivallat jotka niin monelta suunnalta koettavat saada uskovat lannistumaan, painostavat, melkein käsin kosketeltavasti. Mitkään helvetin vallatkaan, eivät voi tehdä mitättömäksi Jumalan rakkautta. Hän rakastaa meitä iankaikkisella rakkaudella. Mikään maailmankaikkeudessa, ei voi erottaa Jumalan rakkaudesta. Koska, Jumala on antanut Poikansa Jeesuksen Kristuksen meille. Kun Jumala on puolellamme, ei mikään voi olla meitä vastaan, eikä erottaa Jumalan rakkaudesta.

Paavalin Herran apostolin sana loistaa kirkkaana keskellä pimeyttä. Mikään tuhovoima ei voi meitä vahingoittaa, kun kaikkivaltias Jumala suojelee omiaan. Jumala joka voi lähettää hirmuista tuhoa aiheuttavan maanjäristyksen tai salaman, antaa myös meille kesäisen virvoittavan sateen. Hänen vallassaan on kaikki luonnonvoimat, Hän valvoo lastensa parasta kaiken keskellä, sodankin kauhuissa.

Uudestisyntyneiden uskovien turva ei ole rauhanneuvotteluissa, ei tämän maailman hallitsijoiden käsissä. Ihmisten keksimät aseet eivät turvaa uskovaa. Meillä Jeesuksen omilla on turvanamme ikiaikojen Jumala. Hän joka lähetti rakkaan Poikansa, ottamaan pois syntien kirouksen, Hän antaa uskon ja evankeliumin ilosanoman. Aikamme tuhovoimat ja aseet saavat olla mitkä tahansa, me saamme kaikesta jalon voiton Kristuksessa.

Meidän opiskelijoiden vähäpätöisen tuntuinen rukousvastaus, oli Jumalan silmissä tärkeä, koska saihan uskomme Jumalan huolenpitoon ja apuun vahvistusta. Hänkö ei antaisi meille kaikkea, mitä tarvitsemme kohtuulliseen elämään. Uskoamme saatetaan koetella kovin ottein, jopa toiset uskovat Jumala saattaa asettaa meitä koettelemaan, juoruavin puhein, loukkaavin sanoin, kovettamalla sydämensä, lausumaan neuvoja jotka eivät toimi, vaan saavat mielen murheelliseksi. Jos sisaresi tai veljesi seurakuntakodissasi, lyö sinua se on rakkautta Jumalan puolelta. Hän kasvattaa sinua, opettaa menemään lähemmäksi itseään. Taivaassa tulet eniten kiittämään niitä, jotka sinua ovat täällä pahimmin lyöneet sanoin tai teoin. He tekevät tietämättään hyvän palveluksen sinulle. Olet mennyt lähemmäksi Jeesusta Mestariasi, olet oppinut tuntemaan Hänen rakkautensa, olet lukenut sanaa ja näin saanut hengellistä viisautta toimia oikein. Varokoon hän joka lyö lähimmäistään sanoin tai teoin, ettei samalla löisi Kristusta. Koska jokainen Herran oma on Kristuksen silmäterä, kaikki iskut jotka koskee sinuun, koskee myös Jeesukseen. Kaikki mitä olet tehnyt, yhdellä näistä vähimmistä, olet tehnyt Jeesukselle.

Jeesuksen omina voimme kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa, jopa uskomme horjuessa saamme sanoa, minun sieluni ja ruumiini, sinun omasi ovat Herrani. Siis omasi ota huomahan, en pelkää sinun suojassa.” Aamen.

@LR.

This entry was posted on 11.9.2014. Bookmark the permalink.