Mitä ajattelet?

iloinen sydän

Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. ”Sananl. 4: 23 KR.33/38.

”Ajatukset ovat prosesseja, jotka tuottavat tunnistettavan lopputuloksen.” Lähde: Tuntematon. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu, ettei ajatuksia voi rajata pelkästään pään sisään. Ajattelu välittyy väittämättä myös ympäristöön. Koska näin on, ajatuksemme eivät ole suinkaan merkityksettömiä. Kuitenkin yleisesti olemme sitä mieltä, ettei ole väliä, mitä ajattelemme, kunhan sanamme ja tekomme ovat hyviä. Todellisuudessa ihminen on sitä mitä hän ajattelee.

Kaikki rakentuu ajatuksista. Mikäli ajatuksemme ovat pahoja, ne tahraavat ja tuhoavat, meitä ja ympäristöämme koska toimimme niin kuin ajattelemme. Ajatellessamme hyviä ajatuksia, ne rakentavat meitä ja toimimme myönteisellä tavalla ympäristössämme. Ihminen toimii ajatustensa mukaan. Ajatuksia voisi verrata siemeniin, joista sanat ja teot kasvavat. Siksi meidän on valvottava ajatuksiamme. Mikäli ajattelemme asioita, jotka ovat synnillisiä, kaksimielisiä, rivoja ect. meidän on nämä havaittuamme tehtävä parannusta Jumalan kasvojen edessä. Siksi on hyvä pyytää Jumalaa tutkimaan meidän sydäntämme, näin Hän tosin tekeekin, Hänen silmänsä tutkivat meitä alati, Hänelle ei mikään ole piilossa. Meidän on ajatuksistammekin tehtävä tili Jumalalle. Olemmeko tulleet tätä ajatelleeksi koskaan?

Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni.” Ps. 139:23. KR.33/38.

Uudesti syntynyt uskova pyytää Jumalalta voimaa kasvaakseen myös ajatustensa tasolla, että meidän ajatusmaailmammekin vahvistuisi Pyhän hengen voimassa. Näin sydämessämmekin saisi asua rakas Jeesuksemme. Uskossa eläessämme Jeesuksen omina, saamme myös Kristuksen mielenlaadun.

Jeesuksen saadessa hallintavallan myös ajatuksistamme, emme enää elättele, kateuden, haureuden, vihan, katkeruuden, ja epäluulon ajatuksia. Pyrimme puhtaisiin ajatuksiin, jotka tuottavat hyvää elämässämme.

Ajattele nyt tätä lukiessasi, mitä tämä kirjoitus tuo mieleesi? Minkälaisia ajatuksia tämä sai sinussa aikaan? Pysähdy miettimään, mitä päivän aikana ajattelet? Se mitä ajattelet, heijastuu ympäristöösi sinusta ja läheisiin, joidenka läheisyydessä olet. Se mitä ajattelet, näkyy olemuksestasi, ilmeistä ja etenkin tunnetusta sielun peiliksi sanotusta lähteestä, silmistäsi. Olisiko tässä lähtökohta ajatukselle, että me sanoittakin voittaisimme sieluja Kristukselle?

Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki. ”Ps. 51: 12. KR. 33/38.

@LR.

This entry was posted on 8.10.2014. Bookmark the permalink.