Imelletty evankeliumi

hyvinrakennettu

Kuunnelkaa, te taivaat, kun minä puhun, ja kuulkoon maa minun suuni
sanat!
Sateena pisaroikoon minun opetukseni, kasteena valukoon puheeni niin kuin vihma vihannalle, niin kuin sadekuuro ruohikolle.
Sillä minä julistan Herran nimeä; antakaa kunnia meidän Jumalallemme.
Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on
.” 5. Moos. 32: 1-4. KR. 33/38.

Nykyisin saarnataan sanaa ja evankeliumin ilosanomaa viedään eteenpäin, nopeammin kuin koskaan aiemmin on ihmiskunnan aikana viety. Olemmehan aikakauden loppuhetkissä. Evankeliumi on vietävä kaikille kansoille, kaikkien ihmisten on kaikkialla, saatava kuulla sanoma Jeesuksesta maailman Vapahtajasta, syntien anteeksi antajasta ja pelastajasta.

Minkälainen sisältö on tämän ajan evankeliumilla? Joskus kuulee sellaista puhetta jota sanotaan evankeliumiksi, että karvat nousevat pystyyn. Kuulinpa sellaistakin, että Jeesus olisi nisäkäs. Mielestäni tällainen lausuma Kristuksesta on lähellä Jumalan pilkkaa. Saarnoista on tehty kevyitä, niistä puuttuu dynamiittivoima, Pyhän hengen öljy on unohtunut.

Näin joulun lähestyessä, nousee mieleeni suomalainen jouluinen perinneruoka, imelletty perunalaatikko. Makeus siihen saadaan imeltämällä hitaasti miedossa lämmössä, lisäämällä laatikkotaikinaan siirappia tai sokeria, näin ruoasta saadaan makeahko. Hyvää syötävää se on, mikäli pitää makeasta ruoasta. Tästä saan mielleyhtymän, joka sopii tämän ajan seurakuntiin ja sen papistoon. Onko seurakunnista tullut makeita perunalaatikkoja? Pappien saarnoista imellettyä evankeliumia, miellyttävää kuultavaa, ei tule omantunnon pistoja, eikä pahaa mieltä. Onhan evankeliumi ilosanoma. ,musiikki jumalanpalveluksissa, kevyttä kuin heinäsirkan sirkutus. Tämän laatuinen evankeliumi tavoittaa kansat, vai tavoittaako sittenkään?

Pelastuuko imelletyllä evankeliumilla syntinen ihminen, löytääkö hän tien Jeesuksen luokse? Jumalan sana on kaksiteräinen miekka, se saa aikaan piston paatuneessa sydämessä. Jumalan sana on tuli, joka polttaa kuonan pois ihmisestä. Jumalan sanassa on voima joka murtaa Saatanan linnoituksia. Jumalan sana on kuin saippua joka puhdistaa likaisimmankin ihmisen synnistä. Jumalan sana parantaa haavoitetun sielun. Jumalan sana on kallio, jonka perustukselle voi elämänsä rakentaa. Jumalan sana on Kristus, Jumalan Poika. Alussa oli sana ja sana oli Jumalan tykönä ja sana oli Jumala.

Jumala lähetti Jeesuksen, Sanan maailmaan ihmiseksi, Hän vuodatti verensä, uhrasi itsensä, meidän syntisten ihmisten edestä. Meistä jokainen on syntinen ja tarvitsee Jeesusta. Tarvitsee puhdistusta, ei vain yhden kerran vaan joka päivä. Ei kerran pelastettu ole aina pelastettu. On tarkastettava ajoittaen, minne olen menossa? Teemme syntiä päivittäin, tietämättämmekin saatamme murehduttaa Pyhän hengen. Uskovasta uudestisyntyneestä ei tule täysin valmista, tässä lihassa ollessa, niin perusteellisen turmeltuneita olemme. Jos kuvittelee olevansa synnitön, valehtelee itselleen ja lähimmäisilleen. Ihminen saattaa tulla hengellisesti ylpeäksi. Itseään täynnä oleva ihminen on kaikkein tyhjin ihminen, on joku viisaasti sanonut.

On syytä tarkistaa mille perustukselle uskomme rakentuu, onko se rakennettu Kristus-kalliolle? Onko uskosi tunnus Jeesuksen veri, onko sinusta maksettu jo Jeesuksen veren hinta? Ellei Jeesuksen veri ole sinua puhdistanut kokonaan puhtaaksi, sinä elätät jotakin helmasyntiä itsessäsi, et kestä kun Saatana alkaa koetella sinua. Jumala sallii Saatanan koetella sinua, että näkyisi, onko uskosi perusta kyllin luja. Muistat varmasti Jobin koetukset, Jumala salli Saatanan koetella Jobin uskoa. Miksi Hän ei sallisi sitä meillekin, koetukset tulevat jokaisen uskovan osaksi. Jos olet korkealentoinen uskosi tunnustaja, sinun siipesi kestävyys koetellaan. On siis joka päivä tarkkailtava Sanan valossa, missä näkyy Kristuksen veri, minun sielussani? On sanottu, että suurimmat synnit peittyvät hyvien tekojen alle. Varo siis, että haavat jotka synti on sinuun lyönyt, eivät kasva umpeen, ilman veren täydellistä puhdistusta. Mikään ihmisen teko ei tee ihmisistä paremmaksi Jumalan edessä. Ainut teko joka kelpaa, on nöyrtyminen Jumalan kasvojen edessä. Syntien tunnustaminen ja hylkääminen, Jeesuksen armon ja anteeksiantamuksen vastaan ottaminen. Se teko, että tunnustat olevasi syntinen, kelpaa pelastavaksi teoksi.

Minun on tunnustettava, että koen itseni hyvin vajavaiseksi uskovaksi, vaikka olen saanut Jumalan armosta uskontietä vaeltaa rippikoulusta lähtien. Saan rukoilla ja anoa, että kaikki sopet sielussani, saisi tulla Jeesuksen läpivalaisemaksi. Ettei mikään synnin pölyhiukkanen olisi esteenä Jeesuksen ja minun välillä. Rukoilen että Jeesus saisi vallata minua yhä laajemmin ja kokonaisvaltaisemmin. Minussa itsessäni ei ole mitään hyvää. Kaikki hyvä joka on, on suurta Jumalan armoa, mistä kiitän Jumalaa. Hän on sanomattoman rakas ollut minulle, tähän päivään saakka. Hänen voimassa olen matkaa tehnyt, saakoon Pyhä henki edelleen tehdä työtään minussa. Kaikki omakutoinen on poistuttava, että Kristus saa vaatettaa vanhurskauden vaatteella.

Mikäli on kokenut Kristuksen rakkauden, nähnyt Kristuksen hyvyyden, ei silloin tahdo tuoda mitään ihmisen tekoa esille ja korottaa sitä. Luontaisia, eikä yliluonnollisia lahjoja joita on saanut, ei edes vaikka olisi enkelin nähnyt, kaikki on roskaa, Kristuksen armon ja rakkauden rinnalla. Usko Kristukseen on ihmeellisin asia maailmassa. Kristus Raamatussa on kallis hunaja, jota voi syödä yllin kyllin. Hänen sana on elämän leipä, sielun ja ruumiin terveyden lähde. Kristus lausuu Raamatun sanan kautta meille iankaikkisesti kestäviä sanoja, niistä joku saattaa kirvellä, mutta Raamatusta löytyy myös lääke kirveleviin kohtiin. Raamatun sana, vahvistaa ja parantaa sieluamme ja ruumista. Raamatun sana lohduttaa, sieltä löytyy armon ja laupeuden sanat. Raamatusta löytyy rakastava Jumala.

Raamatun sanan kalliolle kannattaa elämä rakentaa, ei vain tämän elämän ajaksi vaan iankaikkisuus näkökulmaa ajatellen. Raamatusta löytyvät elävät, elämän sanat tämän päivän rikkinäiselle ihmiselle. Aikoinaan oli mainos, ” syökää kanaa, ” voin sanoa, ” syökää sanaa.” Sana on elämän eliksiiriä, rautaisannos Taivaan mannaa. Evankeliumia, ilosanomaa, joka antaa ilon ja rauhan. Kaikki sanat ovat armoa ja totuutta, ne kestävät aina ja iankaikkisesti. Raamatun sana ei muuksi muutu, ei imelly, eikä häälly. Rukiista vahvaa vanhanaikaista Raamatun sanaa, on syytä pitää auktoriteettina. Annetaan Pyhän hengen avata sana kirkkaana meidän itse kunkin elämässä, niin että se tekee sen työn, jota varten Sana Jeesus on lähetetty, meille ihmisille. Tätä alkuperäistä Abrahamin ja Mooseksesta lähtenyttä uskoa, jonka Jeesus verellään vahvisti,tätä kaiutetaan maailmalle, ei uskonnollisuuden vesivelliä.

@LR.

This entry was posted on 8.11.2014. Bookmark the permalink.