Älä tee Pyhää henkeä murheelliseksi

suurin1

Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.” Ef. 4. 30. KR. 33/38.

Olin nuoruudessani postivirkailijana lomansijaisena, tuolloin tavattiin sinetöidä hyvin tärkeät asiakirjat, jotka lähtivät eteenpäin. Sinetin tarkoitus oli turvata, että lähetys tulee avaamattomana perille, mikäli sinetti oli murrettu, tiedettiin että kirje oli jossakin vaiheessa katsottu. Myös sinetti leimattiin, jotenka lähetys oli tarkoin suojattu, edes leimaan ei saanut tulla kosketuksesta säröjä.

Jeesuksen omille on annettu sinetti, joka takaa että päästessämme perille Jeesuksen luokse, olemme säilyneet ehjinä sen matkan jonka kuljemme täällä ajassa, tässä maailmassa. Meillä on merkki, omistajan antama leima. Tämä sinetti joka meille jokaiselle Jeesuksen omalle on annettu, on Pyhä henki joka meihin tulee, tullessamme uskoon ja Jeesuksen omiksi.

Yllä olevassa Raamatun jakeessa, kielletään meitä murehduttamasta Pyhää henkeä. Miten Jumalan Pyhän hengen voi tehdä murheelliseksi? Tottelemattomuus on yksi, joka tekee Pyhän hengen murheelliseksi. Pyhä henki kehottaa meitä menemään jonnekin tai tekemään jotakin, sydämessämme tunnemme kuinka Henki meille puhuu, kuitenkaan emme tee mitä meidän pitäisi tehdä, emme lähde, minne Pyhä henki kehottaa menemään. Jos olet tottelematon etkä noudata kehotusta, Pyhä henki tulee murheelliseksi. Mikäli omatunto muistuttaa tehdystä synnistä, kuitenkaan emme tottele tekemään parannusta, Pyhä henki murehtii puolestamme. Mikäli toistuvasti kaikki Pyhän hengen äänet, joita omatunto sanoo, mitätöidään ja eikä totella, vaan yritetään häiritä Pyhän hengen tekoja meissä, voi pahimmassa tapauksessa käydä niin, että Pyhä henki jättää ihmisen. Henki sammuu. Tällainen ihminen on luopion tilassa, ehkä hän on jo kovettanut itsensä, ei armon Henki voi enää uudelleen herättää häntä. Tällainen tila on vaarallinen, siksi on syytä olla aina aralla tunnolla, tutkia Sanaa, jonka kautta Jumala saa meitä opettaa, kasvattaa, ojentaa ja puhua meille. Sanansa kautta Jumala tekee työtään meissä.

Myös se, että kuulet Pyhän hengen äänen, joka kehottaa parannukseen, kuitenkin tahdot tehdä sen omalla tavallasi, oman mielesi mukaisesti.

Silloin Pyhä henki tulee murheelliseksi. Jos elät aikaa, milloin erityisesti Jumala vetää sinua puoleensa, tätä tilaa sanotaan etsikkoajaksi. Kuitenkin tahdot tehdä oman valintasi, etkä tahdo etsiä Jumalaa ja Hänen voimaansa, et tahdo tehdä parannusta synneistä, joita Pyhä henki sinulle valaisee vaan jatkat elämää katumatta ja parannusta tekemättä, Pyhä henki väistyy murheellisena viereltäsi. Olet hyljännyt etsikkoaikasi. Kuitenkin Jumala on armollinen ja pitkämielinen, Hän kutsuu jonkin ajan kuluttua toistamiseen, Raamattu kertoo että tämän Jumala tekee ihmisille erityisesti kahdesti tai kolmesti. Jotenka jos tänään kuulet Jumalan kutsun, älä ohita sitä vaan etsiydy lukemaan Raamattua ja Jumalan lasten yhteyteen, näin sinä saat opetusta ja pääset sisälle Jumalan sanan salaisuuksiin. Synnit tunnustaen ja hyljäten, saat jättää entisen elämän ja aloittaa uuden elämän Jeesuksen omana. Näin sinä saat uudet puhtaat vaatteet ja vanhurskauden ilon ja rauhan. Saat toisen puolustajan, Pyhän hengen sinetin, joka on merkkinä että olet nyt taivaan kansalainen ja Jumalan lapsi. Sanassaan Jumala asuu ja toimii sen kautta, mitään toista tapaa ei Jumalalla ole. Jotenka Jumalan lapsioikeus saadaan vain syntymällä uudesti ylhäältä, Jumala tekee teon sinussa. Itsessäsi sinä et voi itseäsi muuttaa, vaikka miten yrittäisit. Usko on Jumalan lahja joka annetaan armosta, ei tekojen avulla. Siksi on ensiarvoisen tärkeää olla herkällä tunnolla ja olla kuuliainen Jumalan äänelle.

Otan esimerkin kuinka Pyhä henki toimii uskovan kautta, mitenkä lähimmäinen saa avun, vain siksi että on olemassa Jumalan lapsi, joka kuulee Jumalan Pyhän hengen kehotuksen ja noudattaa sitä.

Eräs hyvin epätoivoinen mieshenkilö suunnitteli päättää päivänsä, hän oli suunnitellut paikan missä toteuttaisi aikeensa. Illan hämärässä hän kulkee kohti kapeaa metsätietä, joka johtaa pois ihmisasumusten läheisyydestä, pieni taskulamppu kädessään, latoon, jossa kukaan ei häntä näkisi. Kuitenkin me ihmiset emme voi mennä minnekään, ettei Jumala meitä näkisi ja valvoisi elämäämme. Jumala on kaikkialla läsnä. Nyt Jumalan Pyhä henki puhui kuuliaiselle lapselleen: ”Mene metsätietä, latoon, siellä on ihminen joka tarvitsee juuri nyt sinua.” Neuvoi yksityiskohtaisesti paikan. Henkilö oli jo vuoteessa saadessaan tämän tehtävän. Olisi ollut mukavampaa vaimentaa tämä käsky ja käydä levolle. Kuitenkin tämä henkilö tahtoi totella Jumalan käskyä ja poistui mukavuusalueelta ja lähti, minne häntä neuvottiin menemään. Kaiken aikaa hän mielessään pohti, olisiko tällaisen synkän metsätaipaleen takana mitään. Polun päässä oli lato ja ladossa hyvin himmeä pieni valo, joka näkyi lautojen raosta. Arasti henkilö avasi ladon oven, löytää miehen joka rukoilee polvillaan, Jumalaa lähettämään joku, jos Jumalaa on olemassa. Ahdistunut henkilö oli hyvin tuskainen. Tämä kuuliainen Jumalan oma, meni tämän epätoivoisen miehen luokse, näin mies sai rukoukseensa täsmällisen vastauksen, Jumala oli olemassa hädän hetkellä. Yhdessä avuntarvitsija ja auttaja rukoilevat, toinen tunnustaa syntinsä ja Jumala tekee työn, synnyttää tämän epätoivoisen miehen sydämeen uuden elämän liekin, ja kaikki itsetuhon aikeet jäävät, Jumala pelasti synnin hädässä olevan, poisti ahdistuksen ja tuskan sielusta. Ilo virtasi miehen sydämeen ja uusi luomus oli syntynyt, uusi vastasyntynyt Jumalan lapsi, oli saanut rauhan ja ilon sydämeensä Jeesuksessa. Näin ystävykset palasivat kiittäen koteihinsa, ilo oli suuri taivaassa enkeleillä, kun syntinen pelastui, ilo oli varmasti myös tällä auttajalla. Mitä olisikaan saattanut tapahtua, jos tämä Jumalalta käskyn saanut, ei olisi totellut Pyhän hengen ääntä? Kuinka Pyhä henki olisi murehtinutkaan, lapsensa tottelemattomuutta?

Koska näin tärkeää on olla kuuliainen Pyhän hengen äänelle, pidetään tämä tosi tapaus mielessä ja totellaan Pyhän hengen ääntä, aina kun saamme sellaisen sydämelle. Asia ei aina ole kerrotunlainen tapaus, Jumala voi kehottaa tekemään lähimmäisten hyväksi, milloin mitäkin. Olkaamme kuuliaisia, saamme olla valtavassa palvelutehtävässä. Itse taivaan Jumalan työntekijöinä, käsinä ja jalkoina, auttajina, lohduttajina. Kaikesta kuuliaisuudesta seuraa siunaus, joka on kaksinkertainen, auttaja ja autettava tulevat siunatuiksi. On meillä Jeesuksen omilla valtava etuoikeus olla tällaisen työnantajan palveluksessa, siksi olkaamme herkillä korvilla varustettuja, omataan hyvä kuuloaisti, joka kuulee hiljaisenkin Pyhän hengen kuiskauksen. Saamme olla siunaukseksi monille ja kerran kaikesta vaivannäöstä saamme palkan. Nöyrä Jeesuksen oma on ilon ja rakkauden lähettiläs täällä maailmassa. Meidät on kutsuttu palvelemaan ja auttamaan, ei palveltavaksi. Paras Jumalan palvelus on auttaa lähimmäisiä jotka tarvitsevat apua, oli se henkiseen, hengelliseen tai aineellisen ahdinkoon suuntautuvaa. Jumalalla on ehtymättömät varastot antaa uutta annettavaa, kun vain lähdemme siunausten välikappaleiksi. Nyt jos koskaan ihmiset tarvitsevat monenlaista apua, pelko ja epätoivo maailmassa lisääntyvät, nyt on aika evankelioida ja viedä toivon sanomaan, toivottomille ihmisille.

Voitko sanoa, tässä olen lähetä minut? Rukoilkaamme saada olla Jumalan armon valokeilassa, että meidän kauttamme saisi moni syntinen avun, ahdistettu pääsisi vapaaksi, pelkäävä saisi kokea Jumalan rakkauden joka poistaa pelon. Toivoton löytäisi toivon Jeesuksessa. Elämän pimeydessä hapuileva voisi löytää Kristus-valon kauttamme. Jotka kuoleman varjon laaksossa ovat, löytäisivät tien joka johtaa taivaan kotiin. Muuta tietä ei ole taivaaseen, kuin ikivanha armon tie. Johdetaan me jotka olemme jo löytäneet Jeesuksen, synnin sitomia pelastuksen lähteelle ja armon kalliolle. Tässä meitä auttakoon Pyhä henki, Totuuden henki.

@LR.

This entry was posted on 28.2.2015. Bookmark the permalink.