Jumalan kello käy, armeijaa varustetaan

kello”– Ei väellä eikä voimalla,
vaan minun hengelläni,
sanoo Herra Sebaot.” Sak. 4. 6. KR. 33/38.

Jeesuksen löytänyt, uudestisyntynyt uskova saa sydämeensä Pyhän hengen, joka alkaa valaista Raamatun sanaa, siitä tulee elävää tekstiä. Monet asiat aivan kuin hyppäävät silmille, niin eläväksi teksti tulee. Uudestisyntymän kokenut Jumalan lapsi lukee sanaa iloiten ja suuresta halusta. Näin tekivät myös rakastavaiset parit seurusteluaikana kirjeenvaihdon välityksellä, ennen tietokone aikaa, kiihkeästi odotettiin kirjettä rakastetulta. Kirje luettiin heti sen saavuttua. Raamattu on Jumalan rakkauskirje meille ihmisille. Kuinka suuri into meillä on lukea Raamattua? Olemmeko edelleen kuin rakastavainen pari, luemme innolla mitä Jumalalla, meidän rakkaalla Vapahtajalla on meille sanottavaa kirjeessään? Liian usein kuin ensi rakkauden huuma katoaa, myös Raamatun luku vähenee ja saattaa unohtua kirjahyllyyn vuosiksi. Koska samalla myös rukouselämä vähenee, puhevälit Jeesukseen kanssa ovat lyhyt aamu- ja iltarukous, näissä muodollisissa rukouksissa ei jää meille aikaa kuunnella, mitä Jeesus tahtoisi meille sanoa? Varmasti Hän tahtoisi keskustella lapsensa kanssa, Pyhän henkensä kautta. Valitettavasti meillä ei ole aikaa tai olemme liian väsyneitä, nukahdamme iltarukouksen jälkeen. Toki Jumala voi puhua myös unissa mutta pääsääntöisesti keskustelu on vuorovaikutusta, Jumalan ja ihmisen välillä. Siksi meidän tulisi erottaa päivästä aika pelkästään Jumalan palvelemiseen, sanan lukemiseen ja rukoukseen. Näin uskon elämä kasvaisi ja pysyisi elävänä. Meissä olisi Pyhän hengen voimaa päivän haasteisiin. Jumalan saadessa puhua meille Henkensä kautta, me saamme jumalallista viisautta, Pyhä henki opettaa meitä, niin että me puhumme hengellisiä asioita hengellisesti selittäen. Emme kirjaviisauden avulla, koska hengelliset asiat ovat selitettävä hengellisesti. Pyhä henki tekee sanamme eläviksi sanoiksi. Meihin uskoon tultuamme tulee asumaan Pyhä henki, olemme tämän jälkeen Pyhän hengen temppeli. Opetuslapset Jeesuksen maanpäällisen vaelluksensa aikana, saivat henkilökohtaista opetusta, heistä Jeesuksen lähdettyä takaisin taivaaseen, alkoi ensimmäisen seurakunnan aika, mikä jatkuu edelleen. Apostoli Pietarin saatuaan Henki kasteen, piti niin voimallisen puheen Pyhän hengen voitelussa, 3000 henkilöä tuli heti uskoon. Tätä saarnaa ei pidetty Stadionilla eikä temppelissä vaan se oli ulkoilmatilaisuus. Jumala ei tarvitse suuria halleja, ei hienoja temppeleitä, ei komeita ennakko mainoksia, Jumala ei toimi käsintehdyissä temppeleissä, Hän toimii siellä missä on ihmisiä jotka kuulevat Pyhässä hengessä saarnattua sanaa ja saavat piston sydämeensä. Apostolien aikaan, sairaita parani, rammat hyppivät, tunnustekoja ja ihmeitä tapahtui, Pyhän hengen vaikutuksesta ja saarnatun sanan kautta. Jopa kuolleita heräsi.

Lopunajan seurakunta näyttää tällä hetkellä olevan tilassa, missä seurakunnan toiminta on Jumalalle kauhistus. Liian paljon on seurakuntia, jotka toimivat omassa voimassaan ja Pyhä henki on poissa. Jeesuksen nimessä toimitaan, mutta voima puuttuu. Saarnat eivät vaikuta ihmisissä mitään tunnonpistoa, pelastava sanoma puuttuu. Puuttuu Jeesuksen läsnäolo sekä Pyhän hengen armolahjat. Harjoitetaan voimatonta uskontoa. Joskus tuntuu että tällaiset seurakunnat ovat niin maailman kanssa yhtä, merkkinä tästä on se, että maailmassa olevat ihmiset tulevat näiden seurakuntien johtajien kanssa hyvin toimeen, samoin näissä seurakunnassa olevat jäsenet ovat enemmän poliittisia kuin hengellisiä. He silittävät syntisten päätä rauhoitellen, he sallivat surutta avioerot ja epänormaalit parisuhteet sallitaan tuomitsematta. Taivaasta ja helvetistä ei saa saarnata, koska se traumatisoi ihmisiä, saa heidät ahdistumaan. Nykyajan ihminen kun on muutenkin stressaantunut ja ahdistunut, tulisi vain lisää ahdistuneita, jos nämä kuulisivat saarnaa, että tämän elämän jälkeen on kaksi paikkaa, minne joutua joko taivas tai helvetti. Onhan sielu kuolematon. Pilkkana pidetään parannus-saarnaa ja tuomion-saarna on aivan liikaa. Jumala on rakkaus ja Hän on armollinen kaikille, elivätpä ihmiset mitenkä tahtovat. Tällaisissa seurakunnissa papit eivät itsekään ole varmoja siitä, onko Jumala elävä Jumala. Jopa maailmassa olevat ihmiset pilkkaavat tällaisia pappeja ja pastoreita, koska he ovat niin arkoja ja epävarmoja. Koska vaikutusvalta puuttuu, he eivät saa arvostusta osakseen, yhteiskunta ei muutu heidän vaikutuksestaan, koska muutosvoimaa ei seurakunnassa ole, ihmisiä ei uudestisynny terveellä tavalla joka vaikuttaisi parantavasti yhteiskuntaan.

Vielä onneksi löytyy seurakuntia missä tilanne ei ole edellä kuvatunlainen. Koskaan emme ehkä pääse alkuseurakunnan tasolle hengellisesti mutta uskon, että ennen Jeesuksen paluuta, voimavaikutukset lisääntyvät ja Pyhä henki saa vielä uudistaa seurakuntia, niitä jotka antavat toimintavaltuudet Pyhälle hengelle. Uuden Testamentin seurakunnassa pahuuden voimat vapisivat. Paavalin ja Siilaan ollessa vankilassa, ovet aukenivat kun miehet voimallisesti, korkealta ja kovaa kokosydämisesti ylistivät Jumalaa. Rukoilivat Jumalaa, Pyhän hengen voima ei voinut pitää miehiä vankilassa, lukot ja salvat aukesivat ja miehet marssivat ulos vapaina. Olivatpa esteet mitkä tahansa joita heidän eteensä laitettiin, ne olivat tehottomia. Hallitsijat vapisivat heidän läsnä ollessaan. Ennen Jeesuksen toista tuloa, myös seurakunnissa joissa jo nyt saa Pyhä henki toimia, nämä seurakunnat saavat uuden väkevän voiman, koska Pyhä henki vuodattaa parhaan viinin viimeiseksi. Helluntaipäivän voitelu tulee olemaan väkevämpi kuin ensimmäisenä helluntaina. Jumala nyt jo valmistaa omaa armeijaansa tehtävään. Jumalan mielenmukaista armeijaa Jumala varustaa parasta aikaa, armeijaa millä on voima, mutta jotka kuitenkin ovat nöyriä ja kuuliaisia Sanalle. Nousee seurakunta, mitä eivät kuoleman portit voita. Tästä seurakunnasta on poissa moderni ja kuollut synnillinen järjestelmä.

Nyt useat seurakunnat ovat haaleita seurakuntia, ei kylmiä eikä palavia, lopunajan seurakunta tulee olemaan polttavan kuuma, Jumalan Pyhän hengen voimasta. Kaikki tulevat huomaamaan tämän muutoksen, eikä tällaista seurakuntaa voida väheksyä. Paavali sanoo, ”Sillä minä en rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus, saattaakseen pakanat kuuliaisiksi, on minun kauttani vaikuttanut sanalla ja teolla, tunnustekojen ja ihmeiden voimalla, Pyhän Hengen voimalla,” Room. 15. 18–19. KR. 33/38. Ellei Paavali olisi saarnannut täyttä evankeliumia, ei Paavalin kautta olisi tapahtunut, tunnustekoja ja ihmeitä.

Tänä aikana tunnusteot ja ihmeet ovat saaneet huonon maun kristittyjen keskuudessa. Miksi? Viimevuosina on tunnustekoja ja ihmeitä käytetty väärin ja vääristelty, on petetty ihmisiä. Monet Sanaa tuntevat ja Jumalan viisautta saaneet uskovat ovat murheellisena katselleet, tätä väärinkäyttöä ja pilkkaa. Nämä valehtelija pastorit ovat ottaneet kunnian itselleen, he ovat ihmeitä tehdessään saarnanneet toisenlaista evankeliumia, mistä Paavali varoittaa. He ovat ottaneet taloudellista voittoa saarnoistaan. Näitä on esitetty televisiossa ja sanomalehdissä, he ovat huijanneet ihmisiä, parantumiset eivät ole olleet aitoja, on maksettu rahaa, että on saatu parantumistodistuksia, jotka eivät ole kuitenkaan todellisia. Kaikenlaisia temppuja näissä tilaisuuksissa esitetään ja liioitellaan asioita, jotka eivät ole evankeliumin arvon mukaisia. Näin on uskoteltu ihmisille sellaista, mikä ei ole kuitenkaan ollut totta. Kaikki tämä on kauhistus Jumalan silmissä. Seurakunnan historian ehkä häpeällisin ajanjakso on ollut tämä, näiden valhe-evankelistojen toiminta seurakunnissa ja julkisuudessa. Lisäksi vielä tähän on liittynyt opetus uskovan elämän olevan auvoista tasamäkeä tai parhaillaan nousujohteista menestystä. Rukoillen saadaan kaikki mahdollinen, autoista, moderneihin asuntoihin, maata sekä viimeistä muotia olevia vaatteita ja tietysti rahaa yltäkyllin. Minkä ”uskossa” vain vastaan ottaa, se tulee tuosta vain. Kaikkein pahinta ja traagisinta on, että monet aiemmin vilpittömästi ja terveesti uskossa olleet henkilöt ovat uskoneet nämä valheet ja menneet täysillä mukaan, joukossa myös pastoreita sekä evankelistoja, jotka ovat kääntyneet pois evankeliumin koko totuudesta.

Alkuseurakunnan aikaan tunnustekoja ja ihmeitä tapahtui, sairaita parani mutta asiasta ei nostettu suurta melua ja mainostettu parantumiskokouksia. Kukaan ei väittänyt omistavansa voimaa ja valtaa. Paavali oli hyvä esimerkki tästä. Hän saarnasi erään kerran niin pitkään, että poika joka istui kolmannen kerroksen ikkunalaudalla, nukahti kesken saarnan ja putosi alas maahaan. Hänet nostettiin maasta ylös kuolleena. ( Apt. 20. 5-12.) Paavali käski joukon olla hiljaa ja kumartui pojan ylle, ja poika virkosi eloon, hän heräsi kuolleista. Ihme oli tapahtunut. Tämän tapauksen jälkeen ei Paavali kehottanut poikaa todistamaan, kuolleista heräämistään, eikä Paavali lähtenyt kuljettamaan tätä ympäristössä eri tilaisuuksiin, missä poika olisi ollut vetonaulana yleisön saamiseksi, mitenkä kuolleista herännyt todistaa, mitä hänelle on tapahtunut. Ei kaiutettu, tulkaa kuuntelemaan Paavalia, voimamiestä, jonka kautta kuolleetkin herää.  Raamattu ei tämän jälkeen tästä tapahtumasta eikä pojasta mainitse mitään. Koska oli aivan luonnollinen asia, että voimatekoja tapahtui. Aina kun saarnataan koko evankeliumia Pyhän hengen voitelussa, ihmeet ja merkit seuraavat saarnattua sanaa. Lopunajan seurakunta saa saman voiman kuin oli alussa tai enemmänkin, eikä kukaan ota kunniaa itselleen. Kaikki kunnia kuuluu Jumalalle, kaikesta hyvästä, mitä saamme ja kiitos kuuluu antaa siltikin vaikka saisimme kokea vastoinkäymisiä. Jeesuksen lupaamaan yltäkylläiseen elämään, kuuluvat myös vastoinkäymiset. Uskovien ei tarvitse lähteä suuriin massatapahtumiin, sillä Jumalan Pyhä henki ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Pyhä henki voi parantaa sairaan hänen omassa kodissaan. Ihminen voi uudestisyntyä kotonaan, olen siitä hyvä esimerkki. Jumala kastaa Pyhällä hengellä aivan missä vain.

Eräs henkilö oli rukoillut itselleen Pyhän hengen kastetta. Ajaessaan Tampereella pääkatua, yhtäkkiä hän sai kokea kuinka Jumalan Pyhän hengen voima meni hänen olemuksensa lävitse, hän puhui uusin kielin ja ajoi autoa. Perhe joka oli autossa mukana, oli hämillään tapahtuneesta. He ajattelivat, kuinka selvitään jos poliisit pysäyttävät miehen, joka ajelee muissa maailmoissa, juopuneena Pyhän hengen voimasta? Jumalan Pyhä henki ei koskaan tee vahinkoa ihmiselle, jotenka perheenpää ajoi kadun päästä päähän, puhuen uusin kielin, eikä mitään vahinkoa tullut.

Herätys joka alkaa on lyhyt, mutta sitäkin väkevämpi. Kukaan ei jää kylmäksi, kukaan ei jää epätietoisuuteen Jumalan voimavaikutuksista. Jumalan sana tekee tehtävänsä. Syntiset paranevat syntisairaudesta, joka on sairauksista pahin. Jumala vuodattaa Henkensä kaiken lihan ylle, uudestisyntyneet uudet Jumalan lapset, kastetaan Pyhällä hengellä ja he syttyvät voimasta ja lähtevät viemään evankeliumia eteenpäin. Näin saadaan nopeasti evankeliumi saarnattua kaikille luoduille. Avuksi tulevat televisiot ja internetit, jotka jo nyt ovat käytössä mutta viimeisessä herätyksessä se saa yhä suuremman osan. Näin kaikki kansat ja kielet saavat kuulla sanoman Jeesuksesta pelastajasta. Mikäli tahdot olla mukana viimeisessä elonkorjuussa, opettele tuntemaan Herra Jeesus yhtä syvemmin, se tapahtuu Raamattua lukemalla ja rukoilemalla. Jumala pukee kansansa sota-asuun ja voimaan. Meidän pitää ensin itse syttyä palamaan Pyhän hengen tulta, kaikki maallinen pitää karsia pois elämästä, mikä on pois Jumalan kanssa seurustelusta. Me emme saa elää yksin leivästä vaan Jumalan sanasta. Jeesus varoittaa, ettei lopunajan uskovia päihdyttäisi elatuksen murheet. Vihollinen tekee nyt kaikkensa että maailman taloustilanne olisi mahdollisimman vaikea, että elatuksen murheet valtaisivat uskovien mielet. Kieltämättä totta on ainakin itselleni, että monesti maksamattomat laskut painavat mieltä, huolehtii mitenkä niistä selvitään. Leivästä eletään ja uskon heikkous näkyy siinä, että huolehditaan elatuksesta vaikka Raamattu lupaa pitää meidän tarpeistamme huolen, kunhan ensin etsimme Jumalaa ja Hänen vanhurskauttaan. Parannusta tarvitsen ja luottamusta Jumalan huolenpitoon.

Mikäli kaikki uudestisyntyneet Jumalan lapset elävät niin kuin sana opettaa, Jumala antaa ajallaan kaiken tarvittavan, mitä elämiseen tulee. Jumala käyttää välikappaleena toisia ihmisiä ja Jumalan taloudenhoito poikkeaa maallisesta, joka antaa saa yhtä lisää joka säästää köyhtyy. Jumala ei koskaan jää velkaa kenellekään, jos joku uskova on puutteessa, koetus on kaksitahoinen, eli koetus on hänen joka on puutteessa mutta koetellaan hänekin uskoa, joka tietää jollakin olevan puutetta, mitenkä käsittelee tätä joka on puutteessa. Näin Jumala tahtoo siunata molempia jos he tahtovat elää Jumalan tahdonmukaista elämää. Kun meillä on elatus ja vaatteet sen pitäisi riittää. Jumalan siunaus lepää niiden yllä jotka elävät kuten Raamatun sana opettaa. Kun me syömme sanaa, me vahvistumme uskossa ja Jumala täyttää ja käyttää meitä työtovereinaan. Jätetään itsemme Jumalan työpöydälle, että Hän saa meitä työstää, että saisimme tehdä Korkeimman työnantajan palveluksessa työtä, eloa on paljon mutta työvoimasta on pulaa. Elon Herra kutsuu sinuakin antamaan itsesi Hänen käyttöönsä. Jättäydytään Jeesukselle aivan kokonaan, olkoon tämä rukouksemme, että Herra valtaisi sydämemme ja puhdistaisi kaikesta synnin saastasta, puhtaaksi astiaksi, että olisimme jalossa käytössä, Isän asialla.

@LR.

This entry was posted on 10.5.2015. Bookmark the permalink.