Pilvipalvelu

autuasJa tuli pilvi, joka peitti heidät varjoonsa, ja pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani; kuulkaa häntä”. Mark. 9: 7. KR. 33/38.

Pilvillä on omatarkoituksensa, ne jäähdyttävät maapallon ilmakehään tulevaa auringon säteilyä, toisaalta talvella, estävät lämpötilan karkaamista maapallon pinnalta ilmakehään. Tavanomaisesti ajattelemme pilviä vain poudan ja sateen yhteydessä, pilvettömältä taivaalta paistava aurinko, on kesäpäivän ihana kokemus. Raamatussa on useissa kohdissa kerrottu pilvistä, ne ovat ”palvelleet” ihmisiä eriaikoina eri muodossa. Markuksen evankeliumin kertoma edellä oleva tapaus, liittyy ilmestysvuori kokemukseen. Jeesus otti kolme opetuslastaan mukaan korkealle vuorelle, Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen. Jeesuksen kasvot yhtäkkiä kirkastuivat ja alkoivat säteillä. Hänen vaatteensa muuttuivat hohtavan valkoisiksi, ne loistivat, kyse ei ollut luonnollisesta valkoisuudesta. Mukaan ilmestyivät Elia ja Mooses.

Pietari joka oli aina sanavalmis kaveri, huudahti, ”Me tahdomme rakentaa tänne kolme lehtimajaa, yhden teille jokaiselle.” Opetuslapset olivat syystäkin peloissaan ja tuo Pietarin huudahdus ei kuulostanut tuossa kohtaa järkevältä, kuten huomaamme. Pelkäävä ihminen saattaa sanoa, aivan mitä tahansa, pelko vie itsekontrollin. Pietarin puheen aikana, pilvi peitti kaiken. Aurinko ei näkynyt, jotenka pilvikerroksen on ollut oltava paksu, koska Jumalan kirkkaus on niin voimakas, ettei ihminen kestä sulamatta Jumalan kirkkauden kohtaamista. Pilvestä Jumala puhui korvin kuultavasti: ”Tämä on minun rakas Poikani; kuulkaa häntä”. Pilvi palveli, etteivät opetuslapset sulaneet. Nykyisin joissakin hengellisissä tilaisuuksissa sanotaan, Jumalan kirkkauden olevan siellä mukana. Huomaatko ystäväni, mikäli mukana olisi todella Jumalan kirkkaus, tilaisuudessa olevat ihmiset sulaisivat, jotenka hengellisten tilaisuuksien kirkkauspuheet saa jättää omaan arvoonsa, ne ovat eksyttäviä puheita.

Pilvipalvelusta tuli mieleeni eräs tapaus. Viime sodan jälkeen, eräs ison maalaistalon emäntä jäi melko pian sodan päätyttyä leskeksi, koska mies haavoittui sodassa, eikä parantunut saamistaan vammoista. Jotenka emäntä jäi lasten kanssa isoa tilaa hoitamaan. Näihin aikoihin läheisen naapurin nuorukainen rakastui emäntään ja yritti saada tätä vaimokseen tai oliko mielessä päästä isoon taloon isännäksi, tarina ei sitä kerro. Emäntä näki, ettei nuorukaisesta olisi talonpitäjäksi, jotenka naimakauppoja ei syntynyt. Tämä oli tietysti nuorukaiselle kova pala nieltäväksi. Olihan tila sen kylän suurimpia, olisi suuri tila, lapsineen ja emäntineen, olleet nuorukaisen mieleen. Katkeruus pesiytyi nuorukaisen sydämeen.

Kului vuosikymmeniä, katkeruus kasvoi vihaksi. Ikääntynyt mies elätti kostoa mielessään ja toteutti sen. Hän erään kerran yöaikaan kävi hakkaamassa edelleen saman emännän hoidossa olevan tilan lehmät, teurastus kuntoon. Emäntä totesi.” En aloita oikeustoimia, on olemassa Jumala joka hoitaa nämä asiat, ajallaan ja tavallaan, jätän kaiken Jumalan hoitoon.” Miehellä oli tässä vaiheessa oma maatila ja emäntä, lapsia sekä nautakarjaa. Nousi pieni tumma pilvi taivaalle, kerran salamoi ja jyrähti. Alkoi nousta savua, siitä navetasta, missä kostoa hautovan isännän lehmät oli. Salama oli iskenyt nevattaan joka paloi käyttökelvottomaksi, lehmineen. Näin Jumala hoiti tehtävänsä, jonka oli vääryyttä kärsinyt emäntä jättänyt Hänen huomaansa. Kaikki lähistöllä asuvat henkilöt uskovat, että syyllinen oli tämä mies, vaikka minkäänlaista tutkintaa asiasta ei tehty. Koska ukonilma ei jatkunut, jotenka salama ja sen isku olivat ainutkertaiset sillä kertaa, siinä kylässä. Näin ”pilvipalvelu” toimi. Isäntä ei tapahtuma hetkellä ollut paikalla, nähtyään hävityksen hän alkoi hukuttaa ehkä syyllisyyttä ja pahaa oloaan alkoholiin ja vuosien päästä kuoli alkoholista aiheutuneisiin sairauksiin. Jumala yksin tietää miehen sieluntilan, tekikö koskaan parannusta synneistään, olivatko asiat Jumalan kanssa kunnossa lähdön hetkellä?

Rakas Jumalan Poika Jeesus Kristus, kulkee tänä aikana, uudestisyntyneiden kristittyjen muodossa vieden sanomaa Jeesuksesta, pelastajasta syntien anteeksiantajasta. Kuinka moni kuulee evankeliumin sanoman, evankelistojen, pastoreiden ja tavallisten ihmisten julistamana, kuinka moni ottaa pelastuksen vastaan ja täyttyy Pyhällä hengellä? Kuinka moni kuulee Jeesuksen puheen Raamatun sanan kautta? Pyhä henki, armon ja rakkauden henki, lohdutuksen tuoja, asuu keskellämme. Hän täyttää tänäänkin jokaisen janoisen sielun, voimallaan ja ilolla sekä rauhalla. Jumalan rakas Poika on edelleen keskellämme Pyhän hengen kautta, kuulkaa Häntä.

Monet tallentavat tiedostojaan internetin pilvipalveluun, ne pysyvät siellä. Samoin Kristus tahtoo tallentaa meidän sielumme kadotuksen kauheuksilta, veren suojaan. Golgatan Pyhä veri pesee synnit ja pahat tekomme ikiajoiksi pois. Mikäli veren evankeliumi saa tehdä työtään meissä, Pyhä henki opettaa meidät kaikkeen totuuteen, joka on sisällä Raamatun sanassa. Näin me säilytämme uskon kuuliaisuuden loppuun saakka. Pääsemme kerran Herramme iloon, taivaan kirkkauteen. Usko on, vanhuskautta, iloa ja rauhaa Pyhässä hengessä. Mikään maailmassa ei tuo parempaa turvaa, kuin usko Herraan Jeesukseen ja Hänen sisäinen tunteminen.

Kaikki maalliset vakuutukset eivät kata kuin maallisen omaisuuden ja tapaturmaisen hengen menetyksen. Sielumme ainoa vakuutus on, pelastus Jeesuksessa Kristuksessa. Sielua emme voi vakuuttaa maallisissa vakuutusyhtiöissä. Meiltä voidaan viedä kaikki mutta ainut jota ei kukaan voi meiltä pois ottaa, on meidän sielumme. Onko sinun sielusi jo vakuutettuna Taivaallisessa vakuutusyhtiössä? Ihmiskunnan loppuhuipentuma on, silloin kun Jeesus saapuu toisen kerran, tällöinkin on ”pilvipalvelu” käytössä. Kaikki ihmiset saavat nähdä tämä tapahtuman, nekin jotka Hänet Jeesuksen lävistivät, kaikki ne jotka kielsivät Jumalan Pojan nimen, kaikki jotka pitivät Jumalan pelastussuunnitelmaa liian halpana. Jotka eivät ottaneet armoa ja anteeksiantoa vastaa vaikka sitä heille tarjottiin. Jotka polkivat maahan veren evankeliumin ja eivät pitäneet Jeesusta Jumalan Poikana.

”Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen. ”
Ilm. 1: 7. KR. 33/38.

@LR.

This entry was posted on 20.9.2015. Bookmark the permalink.