Kärsimyksen siunaus

Lääkitsevä sana Jer 33.6

Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.
Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista.
Hän varjelee kaikki hänen luunsa: ei yksikään niistä murru.
Pahuus tappaa jumalattoman, ja jotka vanhurskasta vihaavat, ne tulevat syynalaisiksi.
Herra lunastaa palvelijainsa sielut, eikä yksikään, joka häneen turvaa, tule syynalaiseksi.
” Ps. 34. 19-23. KR. 33/38.

Miksi uskovaiset ovat niin kärsineen näköisiä?”, eräs henkilö kysyi minulta.

Vaikea tuohon oli antaa mitään pätevää vastausta. Toteamus oli tämän henkilön näkemys uskovista.
Eikä tätä voi yleistää koskemaan kaikki kristittyjä. Kärsineen näköinen uskova, mistähän on kyse? Voisiko Jeesuksen seuraaja, olla kokenut uskonelämänsä aikana kovia koettelemuksia? Mahdollisesti näin on, se on jättänyt jälkensä ihmiseen. Hänellä on voinut joskus ollut särjetty sydän. Sydämen särkyminen on kuvakieltä, tarkoittaa masennusta, ahdistusta muita ahdinkoja elämässä, joku toinen lähimmäinen on särkenyt sydämen kovilla sanoillaan, monet sairaudet saattavat lyödä leimansa ihmiseen.

Kristus joka koki ihmisenä olon tuskan kaikkine vivahteineen, Hän sai kärsiä paljon meidän ihmisten tähden. Kärsimys huipentui Golgatan ristille, siellä täytettiin se työ, jota varten Jeesus tuli maailmaan ihmisen osaan. Hänen kärsimystään ei voi verrata yhdenkään ihmisen kärsimykseen, koko maailman taakka oli Hänen hartioillaan, sairaudet, synnit, pahuus, vihollisen voittaminen oli rankka tehtävä, siihen kuului myös kuoleman kukistaminen. Kristukselle annettu tehtävä, oli kärsimys, jota ei inhimillinen ihminen voi eikä osaa kuvitella, mitä se oli. Jeesus Jumalan poika kesti kaiken ja voitti kaiken. Hän nousi voittajana haudasta, ei kuolema voinut pitää Jumalaa haudassa. Ylösnousemus voima on suurempi voima kuin kuoleman mahti on. Ylösnousemus voima on atomiasettakin väkevämpi ase.

Jos joku on saanut hitusen maistaa kärsimystä, se on ollut Jumalan koulua. Kristittyä Jumalan lasta opetetaan käytännön harjoitusten kautta elämään sitä elämää, jota Kristus Mestarimmekin maanpäällä ollessaan eli. Psalmin kirjoittaja oli varmasti saanut käydä kärsimyksen koulun oppitunneilla, koska hän voi rohkaista, ” lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän ja murtunut mieli.” Hän kokemuksesta tiesi sanoa, että Herra on lähellä, juuri silloin kun elämässä on kaikkein vaikeinta.
Hän tiesi sanoa myös, että ” monta on vanhurskaalla kärsimystä mutta Herra vapahtaa niistä kaikista.” Kärsimykset eivät ole pysyvä olotila, vaan niistä pääsee aikanaan vapaaksi. Valtava toivon sanoma, tällekin ajalle. Jokainen Jeesuksen oma pääsee vapaaksi ahdistuksistaan ja ahdingosta, vaikka nyt tuntuisi kaikki ylipääsemättömän vaikealta. Tämä on meidän kristittyjen suuri toivo, jotenka ei tarvitse mennä epätoivoiseksi, tuntui miltä tuntui.

Olen ollut näkemässä kaksi tilannetta, missä tämä psalmin kirjoittajan toteamus on pitänyt 100 % paikkansa, kun hän sanoo, Hän varjelee kaikki hänen luunsa, eikä yksikään niistä murru.” Joitakin vuosia uskossa oltuani, eräs uskova henkilö ajoi autolla kivisillalta liukkaalla tiellä jokeen. Hän ajoi sallittua nopeutta mutta auton lähtiessä holtittomasti heittelehtimään, kivisillan kaide katkesi, auto meni täydessä vauhdissa jokeen jäiden sekaan. Läsnä olevat olettivat että nyt kävi pahasti. Kuitenkin Herran sana on niin varmaa, että piti tässä tilanteessa täysin paikkansa. Mies autettiin autosta ulos, eikä hänelle käynyt mitenkään. Ei ainutta naarmua, eikä luita mennyt poikki tai murtunut. Jumalan sana tosiaan pitää paikkansa.
Toisen kerran joitakin vuosia sitten, poikamme joutui työtapaturman uhriksi. Hän tuolloin työskenteli kauppapuutarhassa, missä trukilla kuljetettiin kukkalavoja paikasta toiseen. Oli myös rautakehikoita, joiden päälle kukka laatikot asetettiin. Näiden kehikoiden jokaisen hyllyn päässä on terävät metallitapit kahta puolta kehikkoa. Erään kerran olivat siirtämässä 500 kg painavaa lämpökattilaa trukilla toiseen kohteeseen. Jostakin syystä kattila kaatui trukista ja poikamme oli tuolloin trukin edessä, hän jäi kaatuvan kattilan alle, pää jäi vain näkyviin, joka oli kahden kehikon piikin välissä: Pään ja kehikon piikin väli oli joitakin millimetrejä. Jos tällainen piikki olisi osunut ohimoon, poikamme olisi menehtynyt. En ollut tätä näkemässä mutta kerrottiin jälkeen, miten kaikki tapahtui.
Poikamme pysyi koko ajan tajuissaan. Paikalle hälytettiin kaikki mahdolliset pelastusyksiköt. Meille ilmoitettiin kotiin, on tapahtunut pieni onnettomuus. Arvasimme, että sillä työpaikalla ei pieniä onnettomuuksia tule, aina ne ovat vakavia. Jotenka pelkäsimme pahinta. Kuitenkin joidenkin tuntien kuluttua meille ilmoitettiin ettei isoa vahinkoa ole tullut. Jumala oli varjellut uskossa olevaa poikaamme, yksikään luu ei ollut murtunut tai poikki, eikä tullut kuin päähän haava ja joitakin mustelmia. Jumalan sana pitää paikkansa, halleluja!

Jotenka voimme sanoa, että Jeesuksen oman elämä on aina turvattu, oli tilanne mikä tahansa. Hän varjelee alati elämäämme, eikä mitään tapahdu Hänen sallimatta. Jos sinä rakas lukijani, olet tällä hetkellä ahdistuksen tai masennuksen syövereissä, olet sairas tai muuten ahdingossa. Jos pelkäät levotonta maailman tilannetta, ole turvallisella mielellä, Jeesus sinun pelastajasi ja auttajasi on aina lähelläsi. Hän ei anna suurempaa kuormaa kuin kantaa jaksat, Hän vapahtaa sinut kaikista taakoista aikanaan. Älä vaivu epätoivoon vaan katso Kristukseen. Jeesuksen omalle käy aina hyvin. Jeesus on sinun parantajasi, Hän vahvistaa heikointakin lastaan. Hän kantaa sinua, silloin kun et itse jaksa seurata Jeesusta, Hän rukoilee alati puolestasi. Et koskaan ole yksin. Olet suojassa Hänen sylissään ja Hän rakastaa sinua armollaan ja laupeudellaan. Turvaa siis sinä vaivattu ystäväni Jeesuksen, voittajaan. Kärsimykset eivät aina hymyilytä, eivätkä laita ilosta hyppimään, niistä saattaa jäädä omat arpensa olemukseen. Kuitenkin kärsimysten koulussa saadaan suurimmat siunaukset. Jos et voi laulaa kiitosvirttä korkeimmalle, voi hiljaa kuiskata kiitoksesi Jeesukselle. Päästyäsi vapaaksi, olet kuin uusi ihminen, hiottu ja kuona on poltettu tulessa, sinua on kiillotettu. Olet Jumalan koulussa tullut, astiaksi jaloon käyttöön. Voit sanoa kuten psalmin kirjoittaja.

Kun Herra käänsi Siionin kohtalon, niin me olimme kuin unta näkeväiset.
Silloin oli meidän suumme naurua täynnä, ja kielemme riemua täynnä; silloin sanottiin pakanain keskuudessa: ”Herra on tehnyt suuria heitä kohtaan”. Niin, Herra on tehnyt suuria meitä kohtaan; siitä me iloitsemme.
” Ps. 126. 1- 3. KR. 33/38.

@LR.

This entry was posted on 24.10.2015. Bookmark the permalink.