Kahden maan kansalainen

uskollisuus

”Ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Fil. 4. 7. KR. 33/38.

Kerran eräs henkilö sanoi minulle evankelioidessani häntä, ” ettei hän voi lukea eikä uskoa Raamatun sanaan, koska Raamattu on niin sotainen kirja.” Pitkään ovat uutiset sisältäneet yhä kasvavaa levottomuutta ja väkivaltaa. Taistelut ja sodat, kaikki levottomuus ovat ihmisten välisten konfliktien tuotosta. Ihminen itsessään on levoton, täynnä pahuutta kostonhalua. Perkele tämän maailman jumala, saa levottomuuden ja rauhattomuuden aikaan.

Raamattu on kirjana hyvin realistinen ja elämän läheinen kirja. Raamattu kertoo realistisesti ja kaunistelematta ihmisen elämästä ja kansojen historiasta, sen mitä se on ja mitä se voisi olla. Onneksi ihmisille on annettu Jumalan sana, Raamattu mistä löydämme, kaikki vastaukset kaikkiin ongelmiin.

Psykologia, filosofia, eikä tiede voi kattavasti kertoa sitä, mitä Raamattu pitää itsestään selvyytenä. Psykologia voi antaa viitteitä, miten ihminen saa rauhan mutta ei voi kuitenkaan antaa sitä, koska suurin syy ihmisen rauhattomuuteen on syyllisyydessä, psykologian idea on, kieltää ihmisen syyllisyys. Raamattu taas kertoo suoraan että ihminen on syntinen ja syyllinen.

Raamattu antaa myös selvät ohjeet, miten syyllisyys poistuu ja sisäinen rauha saavutetaan. Ihmisten välien selvittelyt, eivät poistu asein ei miekoin, eikä sotimalla. Raamattu kertoo ilosanoman, Jeesus Kristus antaa rauhan ja levon.

Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille.” Joh. 14. 27. KR. 33/38.

Rauhan saa sydämeen vain ja ainoastaan Kristuksessa Jeesuksessa, rauhan joka kestää levottomassa maailmassa. Jumalan antama rauha käy yli ymmärryksen. Ihminen itsessään ei voi sitä käsittää, se pitää kokea ja se on totta. Mikäli sinä joka luet tätä, olet rauhaton ja pelkäät, tunnet syyllisyyden painon omallatunnollasi, sinulle on tarjolla rauha ja lepo, ota Jeesus vastaan ja tunnusta syntisi. Jeesus antaa levon, Hän lupaa leponsa näin ihanin sanoin.

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.” Matt. 11. 28 – 29. KR. 33/38.

Miten säilyttää rauha sydämessä, koska maailmassa ahdistus lisääntyy ja verityöt ja sodat, monenlaiset traagiset onnettomuudet ja katastrofit alkavat olla päivittäisiä. Vastaus löytyy evankeliumeista, Raamatun ilosanomasta. Rauhan lähde on Jumalan sana. Lohduttaja puhuu ja asuu Sanassa. Meidän suojamuuri on ikiaikojen Jumalan sana. Meidän ei tarvitse pelätä mitään, Hän on meidän turvanamme. Me olemme syntisiä mutta Kristus on vanhurskas. Jeesuksen omana olemme jo sisällä Jumalan valtakunnassa. Kristus asuu meissä Pyhän henkensä kautta, Hän otti sielumme asunnokseen silloin, kun annoimme itsemme Hänen johdatukseensa.

Olemme kahden maan kansalaisia. Olemme armon valtakunnassa, jos me olemmekin vielä keskeneräisiä syntiin taipuvaisia, armo on suurempi kuin meidän suuret syntimme. Kristuksen omina Jumala ei koskaan enää pidä vihaa meitä vastaan, tämä on rauhan evankeliumin ydin. Tarvitsemme myös päivittäistä Pyhän hengen voitelua ja voimaa, säilyttääksemme sisäisen rauhamme. Rukouselämä tulee pitää jokapäiväisenä asiana. Olemme Jumalalle alamaisia, olemme Isän lapsia, lapsien tulee kysyä Isältään neuvoja ja elää niiden mukaisesti. Jumala asuu lastensa kiitoksessa, kiitä ja laula kiitosvirsiä, ylistä ja palvo Jeesusta. Jeesus on niin hyvä, Hän ansaitsee kaiken meidän palvontamme.

Oi, Jumala rakas, anna meille voimasi ja voitelusi, lisää meille uskoa ja toivoa. Jeesus, Sinä tulet pian, synnytyskivut ovat jo pitkällä, hengessä koen että uutta on syntymässä. Uusi aikakausi koettaa Kristuksen omille, pääsemme vapaaksi tämän maan kahleista, vapautuksemme aika on lähellä. Anna meille opetuslapsen kieli, että voisimme sanallasi virvoittaa lähimmäisiä, jotka eivät vielä tunne sinua ja joilla ei ole sinun antamaa rauhaa sydämessä. Poista kaikki viha ja katkeruus toinen toistemme väliltä.

Auta että rakastaisimme toisiamme, sillä rakkaudella, millä sinä Jeesus rakastat meitä. Auta meitä kasvamaan sinun armossasi ja tuntemisessasi. Jeesus, anna rauhasi lisääntyä päivä päivältä, kun rauhattomuus maailmassa lisääntyy. Auta että katselemme sinun kirkkauttasi, joka loistaa valona tälle maailmalle. Anna meidän lamppumme palaa niin, että ne jotka eivät sinua tunne, löytäisivät tien yhteyteesi ja pelastuisivat tästä synnin saastuttamasta maailmasta. Epätoivo maailmassa lisääntyy mutta sinä Jeesus, annat tulevaisuuden ja toivon. Parempi tulevaisuus on edessäpäin, sitä kohti me teemme matkaa, auta ettemme katsele maailman levottomuutta vaan sinua Kristus, joka olet voittaja ja tulet voittamaan. Tiellämme on varmasti huolten vuoria, ne Jeesus poistat ja autat omiasi loppuun saakka. Ristin evankeliumissa on pelastava voima, eikä mikään muu voi meitä virvoittaa kuin Jumalan sana, emme muusta saa iloa kuin siitä, mitä Jeesus lahjoittaa.

Kenet Kristus tekee vapaaksi, hän on todella vapaa. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Syyllisyys poistuu Kristuksen veren ansioista, ristin lunastustyön tähden. Siksi risti on meidän kunniamme ja kerskauksemme. Golgatan työ, on voimassa tänäänkin. Jeesus elää ja mekin Hänen omansa saamme elää aina ja ikuisesti.

”Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.” Luuk. 12. 32. KR. 33/38.

@LR.

This entry was posted on 15.11.2015. Bookmark the permalink.