Lausutut sanat

Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi.” Matt. 12. 35 – 37. KR. 33/38.

Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.”

Mestarimme Jeesuksen edellä oleva lausuma pitää sisällään paljon asiaa. Jokaisesta turhasta sananasta, pitää tehdä tili tuomiopäivänä. Mitä ovat turhat sanat? Monesti ainut asia joka pidetään turhana sanana on kirosana, rivo sana, millä yritetään korostaa jokin asia erittäin tärkeäksi. Jumalaton, uskosta osaton, käyttää tätä puhetyyliä siihen saakka, kunnes uudestisyntyy ja löytää Jeesuksen pelastajakseen. Tällöin suu puhdistuu, vai puhdistuuko? Vajavaisina ihmisinä saatamme langeta kirosanan käyttöön uskossa ollessammekin. Suuttuessamme, olemme lihan vallassa ja silloin tämä lankeaminen tapahtuu, ääneen tai ajatuksissa.

Uskallammeko sanoa, etteikö olisi joskus uskovana kironnut? Pitkään uskossa ollut mies kertoi pastorilleen, ”ettei hän ole ikinä uskossa ollessaan kironnut.” Pastori pyysi tuomaan lasillisen kylmää vettä. Saatuaan vesilasin, heitti lasissa olleen veden kerskujan kasvoille, tällöin pääsi kirosana suusta. Jopa oma ylpeys sai pahan kolhun. Syntinen luonto asuu meissä, olimmepa olleet uskossa miten pitkään tahansa. Uudestisyntyneen elämä on jatkuvaa kasvua. Suu puhdistuu uudestisyntymän hetkellä, siinä kuin sydänkin ja koko entinen elämä muuttuu, Jeesuksen veren puhdistaessa meidät lunta valkeammaksi. Valvomista vaatii, ettei vastustajamme saa meitä lihan valtaan ja lankeamaan. Ylpeilyyn ei ole varaa, armoa on että saamme varjeltua kielemme.

Mikään rietas puhe älköön suustanne lähtekö, vaan ainoastaan sellainen, mikä on rakentavaista ja tarpeellista ja on mieluista niille, jotka kuulevat.” Ef. 4. 29. KR. 33/38.

Toinen asia joka on sydämelläni, on juoruilu. Kuka voi kerskata, olevansa täysin puhdas suoruamisen synnistä? Rehellieseti sanottuna, emme kukaan. Niin helppoa on panetella toisia ihmisiä vailla parempaa tietoa. Olettamuksia, joita oma mielikuvitus vielä höystää. Lapsena leikimme rikkinäinen puhelin leikkiä. Ensimmäiselle piirissä istuvalle, kerrottiin jokin asia, tämä taas jatkoi kuuulemansa seuraavalle, kunnes se päättyi viimeiselle piirissä olevalle. Hän kertoi asian ääneen, mitä oli kuullut. Leikin lopussa oli hilpeää naurua. Alussa sanottu asia, oli matkalla muuttunut, eikä ollut monesti jäljellä mitään alkuperäisestä.

Näinhän se on oikessa elämässäkin. Mikäli lähdetään levittämään jonkin henkilön asiaa, se muuttuu matkalla. Juttu on paisunut kuin pullataikina. Jokainen lisännyt kuulemaansa omia olettamuksia, eikä aina mukavia asioita. Juorun kohteen saadessaan tietää, mitä on puhuttu, siinä ei ole pahimmassa tapauksessa totuuden häivääkään. Tämä on juoruilun ikävä puoli. Tästä on hilpeys ja nauru kaukana. Juoruilun synti vahingoittaa juorun kohteena olevaa lähimmäistä. Harvoimpa kuulee puhuttavan hyviä asioita ihmisestä. Vikoja ja virheitä kaivellaan, uskovat juoruavat lähimmäisen menneisyyttä, ikävät vihollisen aikaan saamat puolet. Usein vielä vailla parempaa tietoa, asiat ovat matkalla maustettu alkuperäistä kirpeämmäksi. Meheviä paloja nämä ovat juoruajille, näillä herkutellaan, lähimmäisen selän takana. Juruajat, vielä luulevat, ettei asia mene kohteena olevan tietoon, lähes aina menevät. Juorujen kohteeksi joutunut, pahoittaa mielensä.

Jos olet joskus joutunut juorujen kohteeksi, ikävien puheiden piirittämäksi, tiedä ettei Jumalalta tehdä mitään salassa. Hän tietää asioista tosiasiat. Kaikki pahat puheet kilpistyvät Jeesukseen. Hänen omanaan sinulla on Jumalan sota-asu ylläsi ja sinulla on Jeesukselta saatu kilpi, kaikki pahan palavat nuolet, pysähtyvät Jeesukseen. Ole turvallisella mielellä, oikeus voittaa aina ja kaikessa. Jumala Ylituomarimme sanoo viimeisen sanan. Hän on oikeudenmukainen eikä suosi näön mukaan ketään, Hän tuomitsee aina oikean tuomion. Anna ihmisten haukkua sinua rauhassa, puhua pahaa. Mitä lähempänä elät Jeesusta, sitä varmempaa on, ettei sinua jätetä rauhaan, pahan palavat nuolet lentelevät. Jeesus vahvistaa sinua, mitä enenmmän tulee moitetta ja herjauksia, sitä suuremman voitelun saat Pyhältä hengeltä.

Kiität taivaassa näitä ” juoru-ukkoja ja ” -akkoja” Näitä lyöjiäsi, sillä pahat sanat ovat kuin miekan iskut, ne haavoittavat. Mutta ne vievät entistä lähemmäksi Herraasi, Jeesusta. Olet Hänen omansa, ei Jeesus jäänyt vaille pahoista puheista. Samoin käy Hänen seuraajilleen. Jeesusta haukuttiin, nimiteltiin, kiusattiin ja herjattiin, samoin opetuslapset, apostolit, alkuseurakunnan kristityt, he saivat kokea, ilkeiden ihmisten pilkkaa ja häväistystä. Ei aika ole muuttunut paremmaksi, vaan pahemmaksi.

David Wilkerson kertoo kirjassaan, ” Tiedän, että saatana on julistanut sodan jokaista todellista Jeesuksen Kristuksen palvelijaa vastaan. Se koettaa kaikkia mahdollisia keinoja yrittäessään saattaa häpeään ja perikatoon, jokaisen Jumalan lapsen, joka on päättänyt pysyä uskollisena. Saatana aikoo hankkia ” juoruakkoja”, jotka kiusaavat, parjaavat ja valehtelevat.” ( Näky nyt. 55) Hän jatkaa. ” Maailmassa on valloillaan valhehenkiä, joiden ainoana tarkoituksena on kiusata kristittyjä huhuilla ja panettelulla. Tätä valehtelua ei ole tähdätty ainoastaan pappeja ja saarnaajia vastaan, vaan myös kaikenvärisiä ja -uskoisia vakaita Jeesuksen Kristuksen uskovia vastaan.” ( Näky nyt. 55)

Muutamien ihmisten synnit ovat ilmeiset ja joutuvat ennen tuomittaviksi, toisten taas seuraavat jäljestäpäin;
samoin myös hyvät teot ovat ilmeiset, eivätkä nekään, jotka eivät ole ilmeisiä, voi salassa pysyä
.” 1.Tim 5. 24 – 25. KR. 33/38. ”Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari. Yksi on lainsäätäjä ja tuomari, hän, joka voi pelastaa ja hukuttaa; mutta kuka olet sinä, joka tuomitset lähimmäisesi?” Jaak. 4. 11 – 12. KR. 33/38.

Nyt elämme armonajassa ja voimme tehdä parannusta kaikista synneistä. Kielellä tehdyt synnit, kiroaminen ja juoruaminen voidaan lopettaa, mikäli teemme totisen parannuksen. Kirosanojen käyttö ja lähimmäisen panettelu, ovat molemmat kiroamista, koska kirosanat tulevat saatanasta ja panettelu on Jumalan kuvan häpäisemiseksi tehtyä toimintaa. Lähde on sama eli saatana. Jokainen ihminen on Jumalan kuva, jos lyöt sanoillasi lähimmäistä, lyöt samalla Kristusta. On suuri vaara että sanat, joita puhutaan edessä- tai takanapäin, saataa murehduttaa Pyhää henkeä, mikäli puheet ovat pahantahtoista parjaamista, sisaren- tai veljen mustamaalaamista. Kristityssä asuu Pyhä henki.

Onneksi Jeesuksen verilähde on avoinna ja voimme peseytyä siinä. Saamme kaikki synnit anteeksi, Jeesuksen nimessä ja veressä. Jeesus antaa anteeksi, jos olemme olleet ilkeämielisiä lähimmäisellemme. Meidän tulee myös pyytää anteeksi ja antaa anteeksi, sydämestämme lähimmäisillemme. Tähän anteeksi antamiseen pitää liittää jokin ele, että asia on todella sovittu. Ehdollistettu anteeksipyyntö, ei ole aito anteeksipyyntö. Todellista katumusta ei ole tapahtunut.

Mitä lähempänä elämme Jeesusta, jos tankkaamme sanan ruokaa päivittäin itseemme. Juomme Elämän veden virrasta, janoamme Pyhää henkeä. Puolustajamme Pyhä henki, voitelee meidät, aamulla ensimmäisenä, päivällä ja illalla viimeiseksi, varjelumme ettemme helposti mene saatanan oikkuja toteuttamaan. Lihammekin pysyy paremmin kurissa.

Eikä meihin, jotka olemme joutuneet pahan palavien nuolien kohteeksi, pääse pesiintymään katkeruus. Helposti katkeruuden juuri, tunkeutuu sydämen sopukoihin ja alkaa tehdä jäytävää työtää meidän sisällämme. Siksi on parasta hoitaa asiat keskustelemalla kuntoon. Monesti keskustelussa saamme asioille oikeat mittasuhteet, koska saatana osaa myös paisuttaa kokemamme vääryydet niin suuriksi, ettemme vain pääsisi niistä ylitse. Tuhanaten juonten mestarilla riittää keinoja, millä saisi meidät pois uskosta ja katsemme itseemme ja vaipuisimme itsesäälin. Pahimmassa tapauksessa yrittää saada pois elävästä uskosta ja kristittyjen yhteydestä.

Saatana hyökkää myös seurakuntaa vastaan, joka on Jumalan asettama ja me kristityt vajavaisina, olemme juuri sellainen seurakunta, kuin sen jäsenet olemme.Olemmehan Jumalan suuri maailman laajuinen seurakunta, joiden rajat eivät näy tässä maailmassa. Seurakunta ei ole se rakennus mihin kokoonnumme, ei se nimi minkä järjestelmämme on antanut. Todellinen seurakunta on pyhä yhteisö, joka koostuu niistä jäsenistä jotka Hengessä ja totuudessa seuraavat Kristusta. Mikä henki meissä kristityissä on, se henki on myös seurakunnassa, mihin kokoonnumme.

Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.
Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa. Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden. Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu. Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme.
Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.
Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. ”
Room. 8. 5 – 14. KR. 33/38.

@LR.

This entry was posted on 23.4.2016. Bookmark the permalink.