Eivät näe ja kuitenkin uskovat

”Ellen näe hänen käsissään naulojen jälkiä ja pistä sormeani naulojen sijoihin ja pistä kättäni hänen kylkeensä, en minä usko”. Joh. 20. 25. KR. 33/38.

Ihmisten pitää vieläkin nähdä ihmeitä, ennen kuin he tulevat Jeesukseen uskoviksi. Tuleeko kaikki sittenkään Jeesuksen omiksi, nähtyään jonkin ihmeteon? On ihmisiä, jotka ovat kokeneet ihmeparantumisen, siltikään he eivät ole tulleet Jeesukseen uskoviksi. Ihmeen kokeminen ei takaa, että ihminen tulee synnintuntoon ja tahtoo auttajansa omaksi. Kiittämättömiä on paljon. Eikä kokemus Jumalan avusta, pehmitä omaatuntoa.

Paljon on heitä, joille Jeesus on hätävara. Kun kaikki toiset lähteet avunsaamiseksi ovat kokeiltu, sitten kelpaa kristittyjen Kristus.

Jeesus paransi kymmenen pitaalista, vain yksi tuli kiittämään Jeesusta.

Maallisen lääkäriavun saanut, kiittää harvoin parannuttuaan hoitavaa lääkäriä. Jos apu saadaan välittömästi vastaanotolla, silloin muistetaan kohteliaana kiittää avusta. Jos useiden lääkäreiden tiimityö tuo avun sairaalle, moniko meistä kiittää edes ensimmäistä lääkäriä, joka aloitti hoidon suunnittelun ja sai sen edistymään parantumiseen saakka?

Moniko ajattelee, että kaikki parantuminen on kuitenkin Herramme Jeesuksen Kristuksen työtä ja armoa? Lääkäri tekee työn, mutta lopullinen parantuminen on aina Jumalan kädessä. Lääketiede on Jumalan siunaus ihmisille. Kaikki viisaus tulee lääkäreillekin Jumalalta. Ihminen on ainut Jumalan luoma, jolla on älykkyyttä niin runsaasti, että kykenee älyllisiin suorituksiin.

”Ellen näe hänen käsissään naulojen jälkiä ja pistä sormeani naulojen sijoihin ja pistä kättäni hänen kylkeensä, en minä usko”. Varmasti näin sanoo toisetkin, kuin Jeesuksen opetuslapsi Tuomas.

Tuomaan usko oli ” kokemususkoa.” Hänen piti nähdä, jokin merkki aidosta Jeesuksesta, ennen kuin hän uskoi Jeesukseen. Jeesus oli tätä ennen ollut Tuomaan seurassa, yhtä pitkän ajan, kuin oli ollut, muidenkin opetuslasten kanssa. Tuomas oli kuullut Jeesuksen opetukset. Hän oli kuullut, miten Jeesus oli puhunut heille kärsimisestään ja kuolemastaan. Jeesus oli puhunut, mitenkä Hän kolmantena päivänä nousisi ylös kuolleista. Kuinka Hän antaisi toisen puolustajan Pyhän hengen. Hän nousisi ylös taivaaseen, Isän Jumalan luokse, mistä oli tullutkin maanpäälle. Tuomas oli Jeesusta lähellä, mutta ei läsnä. Tuomas taisi olla erityisopetuslapsi. Tuomas olisi tarvinnut erityistunteja Jeesukselta.

Nyt Jeesus seisoo Tuomaan edessä elävänä, mutta ei usko todeksi, ylösnousemusvoiman todellisuutta. Jeesus ilmielävänä edessä, silti piti kokeilla, onko Jeesus aito Jeesus.

Jumalan Sana Raamatussa on elävää sanaa. Raamattu kertoo ensimmäiseltä sivulta, viimeiselle sivulle saakka, Jumalan Sanasta Jeesuksesta. Kaikki mitä Raamatun kansien väliin on kirjoitettu, kertovat Jumalasta ja Jeesuksesta. Jumalan kolminaisuus on, Isä Jumala, Poika Jeesus, ja Pyhä henki, jotka ovat kaikki yhtä. Kaikkivaltias Jumala.

Raamattu kertoo voimallisista teoista, joita Jeesus teki, ihmisenä olleena Jumalana maanpäällä. Jeesuksessa Kristuksessa oli Jumalan uutta luova voima tuolloin ja on edelleen. Jatkuvasti Jumala luo uutta, ettekö sitä huomaa?

Ihminen on Jumalan luoma, jonka jokainen solu kertovat, miten suuri Jumala meillä on. Ihmistä on yritetty kopioida, onnistumatta yrityksessä. Koska ihminen on niin taitavasti tehty, ettei ihmisen järki riitä kopioimaan ihmistä. Jatkuvasti syntyy uusia soluja ja kuolee vanhoja, ihminen elää joka solullaan ja kuolee joka solullaan. Kahta täysin samanlaista ihmistä ei ole. Eivät identtiset kaksoset, ole aivan samanlaisia. Jokainen olemme ainutlaatuisia ja yksilöllisiä, Jumalan ihmeitä.

Luonnossa näemme jatkuvasti Jumalan luomisihmeitä. Kaikki on Jumala luonut, ja elävä Jumala tekee jatkuvasti luomistyötään.

Epäilevä ihminen, ettei usko Jumalan olemassaoloon. Ihmeitä on kaikkialla, eikä siltikään uskota Jumalan olemassaoloon. Evoluutio teorialla pyritään kumoamaan Jumalan työ. Ihminen yrittää olla viisas, mutta on tullut tyhmäksi. Ihminen uskoo enemmän valhetta kuin totuutta. Suurinta tyhmyyttä on uskoa valhetta.

Tänä aikana, kristittyjen keskuudessa haetaan ihmeitä ja merkkejä. Jumalanpalvelus on kokemusperäistä. Ihmiset juoksevat kokemusten perässä, löytääkseen Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen. Jos pitää juosta jumalanpalveluksista toiseen, saadakseen kokemuksia. Eikö uskota Jumalan sanaan? Jos pitää kokea ihmeitä ja mitä kummallisempia ilmiöitä, ennen kuin löydetään usko Kristukseen. Eivätkö nämä ihmeiden perässä juoksevat, ole silloin epäilevän Tuomaan kaltaisia? Huomioni on, että oudot ilmiöt joita esiintyy, ovat niin eriskummallisen outoja, ettei tukea niille löydy Jumalan sanasta. Mikä voima nämä ihmeet saa aikaa? Vieras voima, matkii Jumalan Pyhän hengen voimaa. Tapahtuu paljon sellaista, joka on kaunista katsella ja ihanaa. Näin tapahtui opetuslasten aikana. Tuli lankesi taivaasta ja paljon muita ihmeitä tapahtui jo tuolloin. Rahalla olisi ostanut noita Pyhän hengen voimaa. Mutta Pyhän hengen voimaa ei osteta rahalla. Sielun pelastusta ei saada ihmeistä. Ruumiin terveyden voi saada vääriltä jumalilta, mutta sielua ne eivät voi pelastaa kadotukselta. Uudestisyntymää ja syntien anteeksiantoa, ei anna kukaan muu, kuin Golgatan Pyhä, Jeesus Kristus.

”Sitten hän sanoi Tuomaalle: ”Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen”.
Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: ”Minun Herrani ja minun Jumalani!” Jeesus sanoi hänelle: ”Sen tähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!”
Joh. 20. 27 – 29. KR. 33/38.

Epäilevä Tuomas oli nyt läsnä Kristusta. Hän sai koskea Jeesukseen ja käsin koskettaa Jeesuksen kyljessä olevaa haavaa. Hän sai nähdä, Jeesuksen käsien naulan jäljet, näin Tuomas sai uskon Jeesukseen. Tuomas sai lausua uskontunnustuksen. ” Minun Herrani ja minun Jumalani!” Huomaa, mitä Jeesus sanoi Tuomaalle? ” Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat.”

Meidän ei tarvitse nähdä, löytääksemme uskon Jeesukseen Kristukseen. Me saamme uskoa, Jumalan pelastustyöhön. Meille on annettu Jumalan sana, joka on kokonaan totuus. Meille Pyhä henki kirkastaa Kristuksen pelastustyön. Me saamme vilpittömästi rukoillen etsiä Jumalan sanasta, tien Jumalan yhteyteen. Rukoilevalle, Pyhä henki kirkastaa tien taivaaseen. Jeesus sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Joh. 14. 6. KR. 33/38.

Syntienanteeksi saamisen armo, on Jeesuksen kalliissa nimessä ja veressä. Jeesus lupaa. ”Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen.” Joh. 14. 14. KR. 33/ 38.

Kuningas Daavid toteaa. ”Minä tunnustin sinulle syntini enkä peittänyt pahoja tekojani; minä sanoin: ”Minä tunnustan Herralle rikokseni”, ja sinä annoit anteeksi minun syntivelkani.” Ps. 32. 5. KR. 33/38.

Meillä on kuolleista noussut elävä Jeesus Kristus, Hän pelastaa ja antaa synnit anteeksi. ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi”. Apt. 16. 31. KR. 33/38.

Jokainen uudestisyntynyt, Jumalan lapsi saa Pyhän hengen sinetin, merkiksi pelastuksesta. Kristuksen oma on turvassa, eikä kukaan eikä mikään, voi riistää meitä Jeesuksen kädestä. Saamme voimaa Pyhän hengen kasteessa. Voimme laulaa päivittäin ” kasta mua hengellä helluntain.” Ja me saamme uutta voimaa, päivittäin ja hetkittäin. Olimmepa terveitä tai sairaita, iloisia tai murheellisia. Tuntui miltä tuntui, meillä on ikiaikojen Jumalan suoja, Jeesuksen kallis veri. Tunteet vaihtelevat mutta Kristuksen sana kestää. Saamme luottaa Jumalan lupauksiin. ”Herran nimi on vahva torni; hurskas juoksee sinne ja saa turvan.” Sananl. 18. 10. KR. 33/38.

Kristuksen omina saamme olla rohkealla mielellä, ja kaikissa elämän vaiheissa sanoa.

”Kuitenkin minä pysyn alati sinun tykönäsi, sinä pidät minua kiinni oikeasta kädestäni.
Sinä talutat minua neuvosi mukaan ja korjaat minut viimein kunniaan.
Ketä muuta minulla olisi taivaassa! Ja kun sinä olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli.
Vaikka minun ruumiini ja sieluni nääntyisi, Jumala on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti. Sillä katso, jotka sinusta eriävät, ne hukkuvat, sinä tuhoat kaikki, jotka haureudessa sinusta luopuvat. Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi.”
Ps. 73. 23 – 28. KR. 33/ 38.

Kirkot ovat täynnä ihmisiä, joilla on tieto, muttei elävää yhteyttä Jeesukseen Kristukseen. Sydämessä on oltava elävä usko, joka tunnustaa, Jeesus on Herra. Alkuseurakunnasta lähtien on lyhyesti ja ytimekkäästi tunnustettu, lyhyt, mutta sitäkin vaikuttavampi uskon tunnustus. Jeesus on Herra! Halleluja! Mikään toinen nimi, ei anna pelastusta ja pääsyä ikuiseen elämään sisälle, kuin Jeesus nimi. Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen, on elämämme kallein asia. (Martti Luther) Joko sinä olet löytänyt kalleimman asian elämääsi?

@LR.

This entry was posted on 15.5.2017. Bookmark the permalink.