Jumalan rakkaus on kuolemaa väkevämpi

”Sillä rakkaus on väkevä kuin kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus, sen hehku on tulen hehku, on Herran liekki.
Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa, eivät virrat sitä tulvaansa upottaa. Jos joku tarjoaisi kaikki talonsa tavarat rakkauden hinnaksi, häntä vain halveksuttaisiin.”
Korkea Veisu 8. 6 – 7. KR. 33/38.

Olen yhden saarnan kuullut uskossa oloni aikana, Korkean veisun pohjalta. Voi olla, että tämä on sattumaa. Lukijani ovat voineet kuulla useitakin saarnoja tämän Raamatun kirjan pohjalta. Korkea Veisu on kaunis rakkauskertomus. Kerronta on kaunista ja ihanaa kuvausta, avioliitosta. Miehen ja naisen välisestä rakkaudesta. Kuvaus on eroottisen rakkauden kuvausta. Koska Laulujen Laulu on Raamatussa, silloin seksuaalisuus on Jumalan tahdon mukainen lahja, joka on annettu aviopuolisoiden iloksi. Avioliitto on tarkoitettu, miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Jumalan tahto on, että ihmiset eläisivät miehen ja naisen välisessä avioliitossa. Kaikki toiset liitot ovat epätavallisia liittoja ja luonnottomia. Niissä ei ole Jumalan siunausta mukana.

Korkea Veisu on myös kuvaus Jumalan ja ihmisen välisestä rakkaudesta. Jumala rakastaa ihmistä, vaikka ihminen lankesi syntiin. Jumala on pitkämielinen ja Hänen armonsa on mittaamatonta. Rakkauden Jumala on myös kiivas Jumala, eikä Hän salli loputonta synnin tekemistä. Jumala on asettanut rajan, jonka ylitse syntiä ei voi tehdä, etteikö siitä seuraisi rangaistusta. Joten tahallinen synnin kanssa leikkiminen, päättyy kerran rangaistukseen. Jos parannusta ja mielenmuutosta ei tehdä. Pahin rangaistus on iankaikkinen ero Jumalasta, toinen kuolema. Raamatussa meille annetaan tästä varoitus. Jumala kärsivällisenä odottaa syntisen paluuta, parannuksen paikalle. Jumalan tahto on, ettei yksikään syntinen joutuisi kadotukseen, vaan ottaisi armon vastaan. Armahdettu syntinen on Jumalan lapsi ja taivaan perillinen.

Suurin osoitus Jumalan rakkaudesta oli, Jumalan lähettäessä ainokaisen Poikansa Jeesuksen maanpäälle. Jeesus Jumalan Poika, eli maanpäällä ihmisen elämän. Hän rakasti syntisiä ihmisiä. Hän kohtasi erilaisia ihmisiä, erilaisissa tilanteissa. Hän osasi aina kohdata ihmisen niin, että olipa ihminen miten huonossa elämäntilanteessa tahansa, silti Hän ei tullut torjutuksi. Jeesus ei heittänyt ketään pois, eikä kääntänyt selkäänsä kenellekään. Kaikkia Hän auttoi ja kuunteli. Jeesus oli paras sielunhoitaja. Jeesus on yhä rakkaus ja Hän ei torju ketään luotaan pois. Jeesus lupaa: …”ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” Joh. 6. KR. 33/38.

Joka tulee Jeesuksen luokse, Hän rakkaudessaan tahtoo auttaa tulijaa. Ensimmäiseksi Hän tahtoo antaa kaikki synnit ja pahat teot anteeksi, teot jotka ovat pahoittaneet Jumalan mielen. Katuva syntinen saa kaikki anteeksi, Jeesuksen nimessä ja veressä, iloon, rauhaan ja vapauteen saakka. Näitä rikkomuksia ei enää tämän jälkeen muisteta, ne heitetään niin etäälle, kuin itä on lännestä. Jeesus Kristus Golgatan Pyhä Uhrikaritsa, on sovittanut kaikki synnit. Kristus astuu sydämesi valtaistuimelle ja hallitsee elämääsi uudestisyntymän jälkeen. Saat Pyhä hengen sinetin merkiksi, että olet Jumalan lapsi.

Jumalan rakkaus on niin väkevä, että Kristus voitti kuoleman vallan ja voiman. Kuolema on voitettu ja voitto saatu. Jokainen Kristuksen oma on astunut, kuolemaan johtavalta tieltä elämäntielle. Kristuksen oman sielu elää ikuisesti, fyysisen kuoleman jälkeen. Parasta on, ettei uskovan sielun tarvitse enää kohdata toista kuolemaa. Kuolemaa, joka on ikuinen ero Jumalasta.

Jumalan rakkaus on kuin tuli. Tulen liekki polttaa. Jokainen joka kohtaa tulen liekin, tietää mitä se saa aikaan. Liekki polttaa kaiken sellaisen pois, mikä ei kestä tulta. Synti ei kestä Jumalan tulen liekkiä. Synti ei kestä Jumalan rakkauden kosketusta. Syntinen ja synnissä elävä ihminen murtuu, Jumalan rakkauden kosketuksesta.

”Eikö minun sanani ole niin kuin tuli, sanoo Herra, ja niin kuin vasara, joka kallion murtaa?” Jer. 23. 29. KR. 33/38.

Jumalan Sana on rakkauden sanaa, jokaiselle ihmiselle. Jumalan sana, tuomitsee synnin, mutta armahtaa syntisen ihmisen. Jumalan sana puhdistaa ja parantaa, eheyttää ihmistä. Jumalan sana, on totuuden sanaa. Sanaa, joka näyttää mikä on ihminen, ilman Jumalaa? Mikä on ihminen, sen jälkeen, kun on löytänyt Kaikkivaltiaan Jumalan? Raamatun sana näyttää totuuden ihmisestä.

Jumalan sanan valossa, on helppoa kulkea. Pimeässä sana valaisee ihmisen elämää. Antaa voimaa ahdingon aikana. Ravitsee ja hoitaa sieluamme. Jumalan sanassa on energiaa. Jumala käyttää energiaa. Jumalan energian voimalla on kaikki luotu. Tätä energiaa ihminen saa käyttää tarpeisiinsa.

Elämässämme tulee myrskyjä. Tuntuu, kuin laivamme hukkuisi myrkyn raivotessa. Aallokko lyö elämäämme ja pelko valtaa mielen. Inhimillinen ihminen pelkää. Kristukseen uskovalla on tieto, Jeesus nukkuu laivassa. Hän on hiljaa ja meistä tuntuu Hänen nukkuvan. Kuitenkin Jeesus hallitsee kaikki olosuhteet. Hän tulee eräänä päivänä tyynnyttämään pahimmankin myräkän. Hänen hallinnassaan on kaikki elämässämme. Kristus elää ja valvoo jokaisen ihmisen elämää. Rukoukset saavat vastauksensa. Vastauksen, joka on Jumalan tahdon mukainen. Kaikki rukoukset eivät ole meidän tahtomme mukaisia. Jeesus tietää, mikä on meille parasta. Hän ei anna vanhaa, eikä kelvotonta. Hän antaa sopivaa ja tuoretta. Hän Jeesus antaa aina parasta.

Pyhä henki tulee hiljaisessa tuulen hyminässä ja laskee rauhan elämämme ylle. Rakkauden tulta ei voi mikään mahti maailmassa sammuttaa. Rakkautta ei voi mikään myrsky upottaa. Jumalan rakkaus Kristuksessa kestää kaiken. Kaikki me, jotka olemme elämämme ankkuroineet Kristus-kalliolle. Olemme turvassa, silloin kuin maailmassa meri ja aallot pauhaavat. Mikään ei meitä voi erottaa Kristuksen rakkaudesta.

Jumalan rakkautta ei voida ostaa rahalla. Jumala Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, antaa rakkautensa meille ilman hintaa. Kristuksen kallis, pyhä veri, on syntiemme sovituksen hinta. Sovitusuhri Kristus, kuoli kerran Golgatan kummulla. Hän nousi ylös kuolleista ja elää tänäänkin. Synti velkamme on kuitattu maksetuksi. Nyt Jumala tarjoaa rakkautta, rahatta ja hinnatta, jokaiselle ihmiselle. Kelpaako tämä kallis lahja? Arvokkain helmi, mitä ikinä voi olla.

Kristus tuli sovitukseksi ja pelastukseksi. Kristus tuli alhaisena, ihmisenä, kuitenkin synnittömänä. Hän ei tullut maailman kaikkeuden Herrana, eikä korkeana Kuninkaana. Mutta Hän teki lunastustyönsä Majesteettina. Hän lunasti itselleen seurakuntansa, jokaisen omansa.

Korkean Veisun sanoman ydin on avioliitto ja seurakunta. Avioliitto ja perhe ovat seurakunnan ydin. Kristus on seurakunnan pää.

”Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa.
Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niin kuin Herralle;
sillä mies on vaimon pää, niin kuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niin kuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset.
Miehet, rakastakaa vaimojanne, niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton. Samalla tavoin tulee myös miesten rakastaa vaimojansa niin kuin omia ruumiitaan; joka rakastaa vaimoansa, hän rakastaa itseänsä.
Sillä eihän kukaan koskaan ole vihannut omaa lihaansa, vaan hän ravitsee ja vaalii sitä, niin kuin Kristuskin seurakuntaa, sillä me olemme hänen ruumiinsa jäseniä
.” Ef. 5. 21 – 30. KR. 33/38.

Kristuksen tulessa Kuninkaana ja Kirkkauden Herrana, silloin on Karitsan häiden aika taivaassa. Alkaa ikuinen elämä ikuisessa rakkausliitossa. Ristin tietä näin, kuljen kotiinpäin. Se suora on valon tie. Kuljetaan uskossa eteenpäin, katsoen Kristukseen. Kunnes Kristus voittajana saapuu tuulissa ja pilvissä hakemaan morsiamensa…seurakuntansa.

@LR.

This entry was posted on 27.6.2017. Bookmark the permalink.