Sinun tykönäsi on elämän lähde

”Sillä sinun tykönäsi on elämän lähde; sinun valkeudessasi me näemme valkeuden.” Ps. 36: 10. KR. 33/38.

Tieteen vallankumouksen sanotaan alkaneen 1600 luvulla. Tieteen tehtävänä on selittää ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä. Tiede haluaa kumota ” musta tuntuu” ajattelun. Raamattu ja tiede katsovat maailmaa ja sen ilmiöitä eri näkökulmasta. Tieteessä tieto muuttuu löydettäessä uutta tietoa. Raamatun Sanassa oleva tieto pysyy samanlaisena. Raamatussa olevaa tietoa pidetään ” hullutuksena”. Järkevä ihminen ei voi uskoa Raamattuun. Kuitenkin Jumalan sana sanoo. ”Onhan kirjoitettu: ”Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi”. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta, me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus”
1. Kor. 1. 19 – 24. KR. 33/38.

Raamatun Sanaan on helppoa uskoa. Miten näin voidaan väittää? Aloitetaan maapallomme luomisesta. Viisaat uskovat maapallon syntyneen pamauksesta. Viisaat väittelivät, pamahtiko pyöreä vai litteä tellus? Loppu tulema oli, pyöreä se on, ja se pyörii. Raamatun sana sanoo. Jumala loi taivaan ja maan. Jumala sanoi vain Sanan ja luotiin taivas ja maa. Jumalan Henki, Pyhä Henki on kaikkialla. Pyhä Henki luo aina kaunista ja hyvää. Jumala teki maapallosta kauniin paikan. Sinisen planeetan. Meret, järvet, kasvillisuus ja eläimet, kaikki ovat kauniita omalla tavallaan. Kaiken kauniin varjelijaksi Jumala loi ihmisen.

Jumala näkee pitkälle tulevaisuuteen. Hän tiesi kaiken ihmisestä, vaikka ihmistä ei vielä ollut luotu. Sinunkin elämästä Jumala tiesi jo kaiken, ennen kuin olit maailmaan syntynyt. ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut.” Ps. 139. 16. KR. 33/38.

Jumala teki ihmisen maan tomusta. Maan tomu sisältää monia aineita. Varmasti Jumala sekoitti kaikki maalajit ihmiseen, sillä ihminen koostuu isosta määrästä soluja. Mullassa ei ole henkeä, mutta Jumala puhalsi ihmiseen Elämän hengen. Ihminen sai elävän sielun. Kuolemattoman sielun. Savi ja multa hajoaa, mutta elävä sielu pysyy ikuisesti. Psalmin kirjoittaja toteaa.”Sillä sinä olet luonut minun munaskuuni, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa.
Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi,”
Ps. 139. 13 -14. KR. 33/38. Ihminen on ihmeellinen ihme. Jokainen olemme yksilöitä, emme ole toinen toistemme kopioita. Mikä rikkaus on olla erilainen kuin toinen. Kaiken tiedon ja taidon Jumala, voi tällaista saada aikaan.

Maailmasta saatavan viisauden avulla ei ihminen opi tuntemaan Jumalaa. Tieto mikä on ihmislähtöistä, se aikojen kuluessa muuttuu. Maailmasta saatu viisaus ei tunnusta Jumalan olemassaoloa. Maailmasta saatu viisaus ei kerro, että Jeesus tuli maailmaan. Maallinen viisaus ei näe pimeyttä, joka maailmassa on. Jeesus Kristus tuli maailman valoksi, pimeys ei sitä käsitä. Antiikin Kreikka oli sivistyksen kehto. Kreikkalaiset viisaat eivät tietäneet, kuka Jeesus Kristus oli.

Ristiin naulitusta Kristuksesta kertominen, ei vieläkään ole soveliasta. Rististä kertova ja Kristukseen uskova, on tämän ajan ” tavalliselle” ihmiselle outo lintu. Uskovia pidetään vanhanaikaisina muinaisjäänteinä. Moderni ihminen ei usko sellaiseen, mitä ei näe. Miten on selitettävissä? Nämä modernit ihmiset, käyvät selvännäkijöiden luona. Harrastavat okkultismia. Ottavat yhteyttä vainajahenkiin? He sekaantuvat asioihin, jotka ovat lähtöisin paholaisesta. Ihminen antautuu tahallaan paholaiselle. Vaarallista! Tämä on hyväksyttyä. Muttei sanoma, joka kertoo armahtavasta Jumalasta. Vapahtajasta, Jeesuksesta Kristuksesta, joka päästää meidät vapaiksi paholaisen otteesta. Ristinsanomassa on kadotukselta pelastava voima. Jeesus Kristus antoi henkensä, sinun ja minun puolesta. Hän sovitti koko maailman synnit. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä ja vääryydestä.

Ihmisille on alkanut verestä puhuminen, aiheuttaa huonoa oloa. Heille veriohukaiset kyllä maistuvat. Veren syöminen on Raamatun sanassa kielletty. Koska eläimellä ei ole elävää sielua, eläimen sielu on veressä. Vanhassa Liitossa, uhrieläinten veri laskettiin maahan. Toteutui vertauskuvallisesti se, miten Uudessa Liitossa tulisi, Kristus Uhrikaritsa, vuodattamaan verensä. On myös todettu, ettei veri ole terveellistä syötävää. Jumalan Sanassa on kaikki tieto ja viisaus. Kaikki Jumalan Sanassa oleva on tarkoitettu ihmisten parhaaksi. Kaikki toiset, paitsi israelilaiset olemme pakanakansoja ”Sen tähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen,
vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta.”
Apt. 15. 19 – 20. KR.33/ 38. Jumalan Sana antaa ymmärrystä kaikkeen.

”…että heidän sydämensä, yhteen liittyneinä rakkaudessa, saisivat kehotusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen,
jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.”
Kol. 2. 2 – 3. KR. 33/38.

Jumalan sanaan on siis helppoa uskoa. Pyhä Henki avaa Sanan ja Sanasta tulee ymmärrettävää. Ihminen ei omassa viisaudessaan ja voimassaan, voi ymmärtää Jumalan sanaa. Usko Jeesukseen Kristukseen, avaa kaikki taivaan aarteet. Herramme Sana kirkastuu, uskomalla Herraan Jeesukseen. Jeesuksen oma on täytetty Pyhällä Hengellä. Sana tulee eläväksi. Sanasta tulee elämänleipää. Joka ravitsee meidän henkeämme ja sieluamme. Jumalan sanassa on eläväksi tekevä voima. Paholainen aikojen alussa turmeli ihmisen ja ihmisestä poistui eläväksi tekevä henki. Syntiin langennut ihminen sokeutui ja jokainen meistä on synnin turmelema. Kuitenkin on mahdollisuus muutokseen. Kaikki me Jeesusta tarvitsemme, koska emme voi itse tehdä itseämme paremmaksi. Emme voi syyllisyyttämme poistaa. Olemme kaikki syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla. Pelastajamme Jeesus Kristus puhdistaa jokaisen kaikesta synnistä. Muita keinoja, mitkä auttaisivat omantunnon tuskaan. Omantunnon rauha saadaan vain Jeesuksen nimessä ja veressä. Seurakunnan jäsenyys ei ihmistä pelasta. Usko tulee kuulemisesta, muttei auta, jos tavan vuoksi käymme kirkossa. Tarvitaan Pelastaja Jeesus ja veren puhdistus. Tarvitaan Pyhän Hengen voima, joka annetaan uudestisyntyneelle. Pyhää Henkeä ei jaeta mitalla. Pyhä Henki on persoona. Hän on yhtä suuri kaikille. Pyhä Henki antaa voiman kulkea Jumalan lapsena. Luodessaan ihmisen, Jumala tiesi, mikä ihmisestä tulisi. Hän ennen ihmisen luomista neuvotteli, Poikansa Jeesuksen ja Pyhä Hengen kanssa. Tällöin yhteistyösopimus solmittiin. Molemmat toteuttivat sen, mitä sopimus vaati. Jeesuksen maanpäällisen työn päätyttyä, Pyhä Henki tuli puolustajaksi ja voimaksi.

Armosta jokainen pelastumme. ”Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa – armosta te olette pelastetut –”
Ef. 2. 4 -5. KR. 33/38.

Oletko vielä armon ulkopuolella? Armo kuuluu sinulle. Jumala Kristuksessa tarjoaa sinulle armoa ja syntien anteeksiantoa. Uudistumisen armo on myös mahdollista. Jeesuksella on avoimet ovet aina. Pääsymaksua ei ole, vastaanotto aikaa ei tarvitse varata. Jeesus kutsuu sinua, ” tule ja seuraa minua.” Anna puhdistaa itsesi kaikesta synnistä ja vääryydestä. Ota vastaan pelastuksen lahja, jonka Golgalla lunastin sinun syntiesi tähden. Ethän pidä lahjaa liian halpana?”

”Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.
Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.
Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani. Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.
Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo
.'” Ilm. 3. 18 – 22. KR. 33/ 38.

Onhan sinulla kuulevat korvat? Jeesus kutsuu sinua, puhuu sinulle Pyhä Henkensä kautta. Jumalan sanan kautta. Anna pelastaa itsesi, nyt on pelastuslähde avoinna. Tule ja lähde Jeesuksen seuraajaksi. Muuta tietä ei ole taivaaseen, kuin ikivanha vain armon tie. Mullasta tulee vähitellen kultaa, Jumalan työstäessä sinua. Tahdotahan loistaa Kristuksen valoa, tässä pimeässä maailmassa? Tämän valinnan tehtyäsi, et katso itseesi ja tuntemuksiisi. Katsot Kristukseen, Voittajaan. Saat olla Elävän veden lähteenä, lähteenä ammentamassa väsyneille ja janoisille vettä, joka tulee iankaikkisesta lähteestä. Kalliosta joka on Kristus.

@LR.

This entry was posted on 11.3.2018. Bookmark the permalink.