Hyvä sanoma

”Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.” Ilm. 22: 11. KR 33/38.

Ajassamme kohtaamme monenlaisia Raamatun Sanan vastaisia ilmiöitä. Pahuus lisääntyy entisestään, ja Jumalan Sana poljetaan maahan. Jeesuksen seuraajia tämä kehitys ahdistaa. Kuitenkaan emme voi sulkea silmiämme ja korviamme siltä, mitä ympärillämme tapahtuu. Emme voi lähteä pois maailmasta. Olemme uskovina kristittyinä kahden maan kansalaisia. Meillä on Jumalan valtakunnan kansalaisoikeudet käytössämme, vaikka elämme vielä tässä maailmassa. Vääryys saa lisää valtaa, kaikkinainen saastaisuus lisääntyy, tämä tuntuu pahalta.

Olisi paljon parempaa tarjolla. Olisi puhdas ja kirkas Evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta maailman Vapahtajasta saatavilla. Saastainen ja syntien sitoma saisi vapauden ja puhtauden. Vääryyden tekijä saisi vääryydet anteeksi. Kaikki syntien painot saisi pudottaa pois. Onko saastassa rypeminen sen arvoista, ettei siitä voi luopua? Onko synti ja moraaliton elämä, rakasta, ja niin arvokasta, ettei siitä haluta sanoutua irti?

Jumalan kokoinen aukko, joka jokaisessa ihmisessä on, paikataan aineksilla, jotka tuovat vain hetkellisen nautinnon. Pysyvä sisäinen rauha ja ilo, saadaan Jeesukselta Kristukselta. Häneltä, joka on sinut luonut ja lunastanut. Olet Jumalan kuva, ja Hänelle teet kerran tilin elämästäsi. Jos olet vastaanottanut pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa, olet pessyt syntisen omantunnon, Jeesuksen Pyhällä verellä. Kaikki menneisyytesi on anteeksi annettu ja pääset Herrasi iloon. Kristus tuntee sinut. Jos rakastat synnin tuomia nautintoja, enemmän kuin Kristusta. Palvot paholaista, olet hänen ja elät erossa Kristuksesta. Kristus ei tunne sinua, eikä tilinteon hetkellä, sinulla ole puolustajaa. Maallisten nautintojen ketju päättyy, ja sinä joudut kadotuksen pimeyteen. Jumalan Sana kertoo, että silloin muistat parhaiten, mitä teit, mutta et voi muuttaa elämääsi. Synnin himot, joista maailmassa eläessä kovasti nautit, ne polttavat mielessä…mutta sinä et saa rauhaa etkä lepoa. Tämä tuska on loputonta…ajatonta…jatkuu ja jatkuu…kannattaako pitää halpana Kristuksen armo?

Ihmisen syntiinlankeemus toi pahuuden keskuuteemme. Vanhan testamentin aikana jo tapahtui samoja asioita, kuin nyt tässäkin ajassa tapahtuu. Ihmiskunta ei ole muuttunut paremmaksi, päinvastoin pahemmaksi. Ihminen itse on tullut mielestään viisaammaksi, ja on kehittänyt raakuuksia lisää. Ihminen, jonka piti olla luomakunnan varjelija, onkin tuhonnut pian kaiken. Raamatussa sanotaan, ”sanoessaan viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet”. Ihmisen oma viisaus ei saa hyvää aikaan, koska ihminen menetti aidon, Jumalalta saadun viisauden totellessaan paholaista. Ihmisen viisauteen on kätkettynä pahuuden siemen. Hyvältä näyttävissä asioissa on takana pahuuden varjo. Jos ihmisen sydämessä ei asu taivaan ja maan Kuningas, Jeesus Kristus, silloin hyvää ei saada aikaan. Jos Jumalan siunaus puuttuu, ihmisen teot eivät tuota hyvää lopputulosta. Jos Jumalan kanssa ei neuvotella, ei mikään onnistu. Pyhä Henki on kaiken viisauden ja tiedon lähde. Hänen viisaudestaan saamme viisautta tehdä, hyviä tekoja.

Meidän uskovien ei pidä kauhistella aikaamme, missä elämme. Maailmassa elävät ihmiset ovat sokeutuneita Jumalan Sanan totuuksille. He elävät kaikessa iljettävässä, mitä pitäisi vielä suvaita. Yleinen mielipide muokkaa asenteita. Jumalan Sanalle vihamielinen ja Sanan vastainen elämäntyyli, leviää median kautta kaikille. Vauvasta vaariin, jokaiselle syötetään ” pakkopullaa”, ihmisen pitää saada toteuttaa itseään ja himojaan. Kaikki on luonnollista. Pitää suvaita kaikki moraalittomuus. Olet yhteiskunta kelvoton, jos uit vastavirtaan.

Jeesus tuli maailman Vapahtajaksi. Hän eli elämää, joka oli puhdasta ja synnitöntä. Moraalittomuus ja ihmisen rappeutunut käytös, olivat Hänen ajan yhteiskunnassa, samalla tavalla läsnä, kuin meidän aikanamme on. Kuitenkaan Hän ei lähtenyt suvaitsemaan moraalittomuutta. Eikä Hän kauhistellut, miten ihmiset elävät Jumalan tahdon vastaista elämää. Hän tiesi, että maailma on pahan vallassa ja ihmiset elävät synnissä. Hän tuli puhdistamaan ihmisiä synnistä ja saastasta. Hän tuli näyttämään, missä on Tie, Totuus ja Elämä. Hän saarnasi parannusta, ja kertoi, mistä saa Elävää vettä. Hän tuli Valkeudeksi maailmaan.

Jeesus sanoo: ”Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt.
Ja joka näkee minut, näkee hänet, joka on minut lähettänyt. Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen. Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman.
Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.”
Joh. 12. 44 – 48. KR 33/ 38.

Kauhistelu ei auta ainuttakaan syntistä ihmistä. Heille on vietävä sanoma, Pelastajasta. Me uskovat kristityt, olemme Kristuksen omia. Meistä pitää loistaa Kristus-valo. Meistä pitää näkyä, kenen joukoissa kuljemme. Meidän tehtäväksi annettiin viedä Evankeliumin ilosanoma, kaikkialle maailmaan. ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”
Mark. 16. 15 – 16. KR 33/38.

Sanoma ristiin naulitusta Kristuksesta, ” Hän on noussut ylös ja elää.” Tämä annettiin meidän Kristuksen omien toimeksiannoksi, tästä kertokaa syntiselle maailmalle. Vapahtaja, Jeesus Kristus sovitti kaikki maailman synnit ristillä. Hän kuoli, mutta heräsi eloon. Kaikki, jotka ottavat Hänet vastaan ja tekevät parannuksen synneistään, saavat valtakirjan ikuiseen elämään. Jokaisesta Kristuksen armon vastaanottaneesta, tulee Jumalan lapsi ja taivaan perillinen. Jeesus sanoo: ”Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.” Joh. 10: 10. 12.”Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” Joh. 1: 12.

”Sillä ”jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu”.
Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: ”Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!”
Room. 10. 13 – 15. KR 33/ 38.

Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Jos Jeesuksen omat, vain kauhistelevat ajan pahuutta, kuinka kukaan voi tietää, mistä löytää Elämäntien ja paremman elämän? Ajan pahuuden kauhistelijoiden uskon silmät katsovat tätä aikaa. He näkevät vain tämän ajan, eivätkä sitä, minne olemme matkalla. Onko Jumalan Sanan hoitava voitelu jäänyt saamatta? Onko uskon lamppu sammumassa, ja Pyhän Hengen öljy vähissä? Jos uskon lamppu palaa, se kirkastaa Kristusta. Jos meillä on voitelu Pyhältä Hengeltä, emme katso ajallisiin asioihin. Me valvomme ja rukoilemme, ettemme joudu samaan riettauden lätäkköön takaisin, mistä olemme saaneet pelastua. Jos uskon hiillos hehkuu palavana, silloin tahdotaan pelastaa niitä, jotka hoippuvat kadotukseen johtavalla tiellä. On hätä hukkuvista ja synnin unta nukkuvista.

Annetaan Pyhä Hengen sytyttää meidät uudelleen palamaan. Pyydetään tulta taivaasta, joka puhdistaa ensin minusta kuonan pois. Puhdistaa kaikesta, joka estää, ettei Jumalan Sanan kirkas vesi virtaa. Jumalan virta on vettä täynnä. Uppoudutaan uudelleen armonvirtaan. Annetaan Herran ensin tyhjentää meidät tyhjäksi, että Hän voi tyhjän täyttää ja käyttää. Sielut hukkuvat, ja meille Kristuksen omille on annettu tehtävä, pelastaa hukkuvat. Pyydä että Herra saisi käyttää sinua ja lähettää sinut. Kuuletko Kristuksen kutsun? ”Mene teille ja aitovierille ja pakota heitä tulemaan sisälle, että minun taloni täyttyisi;” Luuk. 14: 23. KR 33/38. Jeesus Kristus on mennyt Isän luokse valmistamaan pitoja. Pitopöydässä on vielä tyhjää tilaa. Kristittyjen tehtävä on jakaa kutsuja näihin pitoihin. Täytetään pöydät synneistään luopuneilla ja Kristuksen pelastamilla. Jokainen ihminen on Kristukselle rakas.

”Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.”
1. Tes. 5. 6 – 8. KR 33/38. ”Joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.” Ilm. 22: 11. KR. 33/ 38.

@LR

This entry was posted on 1.7.2018. Bookmark the permalink.