Kuninkaan käsky

”Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.”
2. Kor. 5. 14 – 15. KR 33/38.

Maailmassa on paljon uskontoja, ja vielä enemmän jumalia. Palvotaan patsaita, kumarretaan ihmisen tekemiä jumalia. Halataan puita, ja on pyhiä lehmiä. Karhun uskotaan auttavan ihmisiä. On kirjoja, joissa opetetaan elämänhallintaa, miten saadaan mielenrauha ja tasapaino, etc. ihmiset ovat valmiita sijoittamaan näihin rahansa. Ihminen syntiinlankeemuksen jälkeen on ollut etsijä. Tyhjyys sisimmässä kaipaa täytettä. Tyhjä aukko vaivaa ihmistä.

Ihmisestä tuli syntiinlankeemuksen jälkeen häpeävä pakenija. Laukaten mennään Jumalaa karkuun. Kilpajuoksu Jumalan kanssa, on turhaa, sillä Hän on kaikkialla läsnä. Jumalan vastustaja, paholainen aikoi jo aikojen alusta, tehdä Jumalan työn turhaksi. Kaikki oli hyvää. Paholaisen viha ja kateus, sai hänet raivon partaalle. Hän tahtoi olla jumala jo taivaassa, ja sai sieltä lähdön. Nyt maanpäällä hän yrittää samaa. Paholainen yrittää saada jumalan viran itselleen. Viekas kun on, paras hämäys saada ihmiset puolelleen, on tehdä erilaisia uskontoja. Hän otti hallintaansa ihmisiä. Nosti heistä joitakin palvonnan kohteeksi. Ihminen uskoo enemmän luotua, kuin Luojaansa. Tässä oli hyvä idea, millä ihmiset saadaan hämätyksi. On huomattava, ettei mikään uskonto ihmistä muuta paremmaksi, eikä puhdista perisynnistä, eikä mistään pahuudesta. Uskonnolliseen järjestelmään kuuluminen, ei anna ikuisuuspaikkaa. Usko uskontoon, on turhaa. Uskonnon johtajat ovat, vain ihmisiä, jotka kuolevat. Usko ihmisen inhimillisiin kykyihin, ei muuta paremmaksi. Ihmisen omat teot, olivat ne miten hyviä tahansa, eivät poista syntiongelmaa ihmisestä, eikä maailmasta. Rukoukset eivät poista ihmisen syntejä, eivätkä pelasta, jos niitä ei lähetetä Jeesukselle Kristukselle.

Kansojen johtajat käyvät neuvotteluja, saadakseen rauhan maailmaan. Tähän saakka siinä ei ole onnistuttu. Jossakin on aina sota ja konflikteja. Uusia maailman rauhan jännitteitä puhkeaa, kun entisiä saadaan rauhoitettua. Pahuuden kierre jatkuu, koska neuvottelemassa on syntiin langenneita ihmisiä.

Syntiongelma on jo ratkaistu. Rauhan neuvottelut on käyty. Jumala rauhansopimus kestää. Hänen Poikansa Jeesus Kristus, astui alas taivaasta. Hän eli Jumalana ihmisten keskuudessa. Hän uhrasi viattoman ruumiinsa ristillä. Vuodatti Pyhän verensä, meidän jokaisen syntien sovitetuksi. Hän nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja Hän elää. Sovitus suoritettiin ja Elävä Uhrikaritsa teki kerralla sovinnon, Jumalan ja ihmisten kanssa. Jeesuksen Golgatan työ oli täydellinen, siihen ei tarvitse lisätä mitään. Ihminen ei voi muuttaa ihmistä, mutta Jeesus Kristus voi. Hänen verensä puhdistaa kaikesta synnistä, jokaisen syntisen, joka tulee Hänen luokseen. Jeesuksella on aina vastaanotto avoinna. Jeesus sanoo:

Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei
ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa. Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä. Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää…
Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. ”
Jes. 55. 1 – 3, 6 -7. KR 33/38.

Ristillä paholainen koki murskatappion. Nyt maailman hallintavalta on Jeesuksella Kristuksella. Kristus johtaa maailman suurinta operaatiota. Kaikille ihmisille on levitettävä, ilosanomaa Evankeliumia, pelastajasta ja syntien sovittajasta. Ihmisen voimin ei tämä onnistu, vaan Pyhän Hengen voimalla. Usko alkaa Pyhän Hengen vaikuttaessa, ihmisen sydämessä. Ihminen näkee oman kelvottomuutensa Jumalan edessä. Ei ole yhtäkään kelvollista ihmistä, kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla. Tämä tosiasia on tunnustettava. Ei ole toisen syytä, jos elämässäsi on ongelmia. Toisten syytteleminen ei auta. Adam syytti vaimoaan Eevaa – auttoiko syyttely mitään? Omat pahat tekomme, ovat meidän omia vääriä valintoja. Niitä ei tee kukaan toinen, eikä kukaan toinen vastaa sinun ja minun teoistani. Me olemme jokainen itse vastuussa teoistamme. On yksi, jonka hartioilla on ollut kaikkien ihmisten väärät valinnat ja teot. Hän on ne ottanut vastuulleen. Hän Jeesus Kristus, on kaikki kantanut jo puolestasi. Hänelle voi jättää kaikki painot, jotka painavat. Hän ottaa painot pois, ja tahtoo antaa sinulle vapauden kuomista. Hän tekee sen suuresta armostaan ja rakkaudestaan sinua kohtaan. Väkisin ei Kristus sinua tahdo pelastaa, eikä poistaa kuormiasi. Oma vapaus on tässäkin. Kukaan ei pakolla voi sinua saada Kristukseen uskovaksi, eikä Hänen omakseen. Valinta jää jokaiselle itselleen.

Kukaan ei voi ratkaista elämäsi suurinta kysymystä, miten pelastun? Itse meidän jokaisen on tehtävä tietoinen ratkaisu. Ota Jeesus vastaan, tunnusta syntisi ja hylkää. Jätä kaikki Jeesukselle Kristukselle. Hänen omanaan sinä olet pelastuva, ja saat ikuisen elämän Hänen luonaan taivaassa. Jeesus antaa elämän parhaat lahjat sinulle. Paholainen riistää kaiken hyvän, mutta Jeesus antaa takaisin, sen mitä olet paholaisen orjana menettänyt.

”Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.” Joh. 10: 10.

Jeesus antaa. Hän antoi Henkensä, että meillä olisi yltäkylläinen elämä. Yltäkylläinen elämä on vaihtelevaa elämää. Rikas elämä ei ole välttämättä aineellista rikkautta, vaan sen on rikkautta, missä saamme tuntea inhimillisen elämän kaikki värit. Elämän rikkautta Kristuksessa. Meillä on esirukoilija Isän Jumalan oikealla puolella. Hän vastaa rukouksiin, ennemmin tai myöhemmin. Hänen hyvä tahtonsa on aina meidän puolellamme. Uskontojen johtajat eivät kuolemansa jälkeen elä, he eivät voi vastata pyyntöihimme. Tässä on ero, kristinuskon ja uskontojen välillä. Uskonto sitoo ja orjuuttaa, Jeesus vapauttaa. Kristus Jeesus Elää! Mekin Hänen omanaan saamme elää, aina ja iankaikkisesti. Jeesus sanoo, ”uskovien sydämestä on juokseva elämän veden virrat.” Joh. 7: 38.

Jeesuksen seuraaminen ei anna maallista kunniaa, eikä mainetta. Jeesus ei saanut kansan suosiota, eikä aplodeja puhuessaan. Aina voidaan osoittaa olevansa oikeassa. Mutta teot puhuvat enemmän, kuin lukuisat sanat, mikä on suhde Jeesukseen? Jeesus tunsi sääliä lähimmäisiään kohtaan. Jos näin ei ole, voimme kysyä itseltämme, tunnemmeko sittenkään Kristusta? Sinä, joka luet näitä rivejä, olet jo Kristuksen oma. Olet elävän veden lähde. Pyhä Henki sinussa, tahtoo virrata kauttasi. Hän tahtoo, että olet ihminen ihmiselle. Rakastat ja autat lähimmäisiä. Saat olla Kristuksen lähettiläs. Viedä Evankeliumia eteenpäin. Tämä valtava toimeksianto tehtävä, on annettu meille. Pelastaa heitä, jotka ovat menossa tuhoon, syntiensä kanssa. Mikäli olet vielä epävarma, kuulutko Kristukselle? Jumalan Sana ja Pyhä Henki yhdessä todistavat, oletko Jumalan lapsi. Jos sydämesi ei syytä mistään, ja olet menneisyytesi selvittänyt Jumalan ja ihmisten kanssa, olet vapaa. Saat mennä iloiten eteenpäin. Jumala on suurempi kuin sydämemme ja tietää kaikki.

Jos et ole vielä henkilökohtaisesti tehnyt ratkaisua, mihin joukkoon kuulut? Näet Raamatun sanassa ristiriitoja. Raamatussa on paljon asioita, joita ei voi järjellä selvittää. Eräs kuuluisa julistaja tri Torrey, alkoi tutkia Raamattua, hän löysi sieltä paljon ristiriitoja. Hänen jatkaessaan tutkimista, ja saarnattuaan 50 vuotta, hän totesi, ettei Raamatusta löytynyt yhtään ristiriitaa. Hänestä itsestään niitä löytyi sitäkin enemmän. Raamatun tutkimiseen tarvitaan Pyhän Hengen valaiseva lamppu. Uudestisyntymässä Pyhä Henki tulee asumaan uskovan sydämeen. Vilpitön etsijä löytää Totuuden tien, Kristuksen luokse.

Viedään sanomaa Pelastajasta ja syntisten Vapahtajasta eteenpäin. Kylvetään Sanan siementä ja niitetään satoa, kasvun jälkeen. Kuninkaan käsky, on menkää kutsukaa kaikki, minun huoneeseeni, että huone tulisi täyteen häävieraita. Vielä on pöydissä paljon tilaa.

Kirjoitin tämän, ”Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.”
2. Kor. 5. 14 – 15. KR 33/38.

@LR

This entry was posted on 28.7.2018. Bookmark the permalink.