Vapauteen Kristus vapauttaa

On Jeesus Kristus tullut nyt tänne päälle maan. Pienessä seimensänsä Hän lapsi Jumalan. On pieni että kaikkein kurjinkin luo Hänen mennä voi. Ei loistollansa tahdo Hän ketään karkottaa. Siis rohkeasti luo seimen nyt kaikki menkähän. Polvilleen laskeutukaamme ja Häntä palvokaa. On maailmaan nyt valo syttynyt.

Hän uhriksi puolestamme syntyi maailmaan. Jumalan Poika täytti näin Isän rakkauden. On Vapahtaja Herra, syntisten auttaja. Anteeksi maailman synnit Hän uhraa aikanaan.Jumalan suunnitelmaa Kristus toteuttamaan tuli. Maailman viha, raivo, nousi vastaan jo seimen lapsen. Varhain vihollinen olisi Häneltä hengen riistänyt.

Jumala tiesi kaiken ja Hengessä kertoi sen, Marialle ja Joosefille. He pakomatkalle saivat lähteä, näin toteuttaen ennustukset. Myös vanha Simeon oli Jeesusta odottanut. Ilmoitus ennustettu, nyt toteutui myös hänelle. Jeesus lapsen syliinsä saatuaan, hän Herran Hengen päälleen hetkessä tuossa saa. Ylistys kiitos kielin, Hän palvoo Jeesustaan. Näin täyttyi rukous, ennustus, odotus.

Ei vihollisen raivo voi pitkään jatkua, Voittaja Kristus Jeesus aina vastustajat kukistaa. Hän vaikka pieneksi tuli, oli kuitenkin suuren Jumalan Poika, ainosyntyinen. Varttua Hän sai, iässä… viisaudessa. Johannes tien Hänelle raivasi. Erämaassa koulutettu mies nousi tehtävään. Hän parannuksen saarnaa saarnasi, ja kastoi omansa, jotka Sanan ottivat vastaan. Jotka uskossa vastaan hänen saarnaansa ottivat. Kuitenkin, hän tien vain raivas edelle Mestarin.

Jeesus myös kävi kasteella Johanneksen. Pyhä Henki kyyhkysenä taivaasta laskeutuu. Hän kastaa, Hengellään, myös Mestarimme nyt. Samaa esimerkkiä me saamme seurata. Näin tehtävänsä alkaa Jeesus. Hän kulkee tietä ihmisen, osassa ihmisen. Jeesus itse vailla syntiä, ei perisyntikään ole Häneen kiinni tarttunut. Hän näkee, tietää kaiken, mitä ihmisessä on. Kaikki syntisiksi meidät näkee, Pyhä Karitsa. On täynnä armoa ja laupeutta Hän.

Hän synnit tahtoo antaa anteeksi armostaan. Ei heitä kivellä ketään, vaan heikkoa puolustaa. Kaikki sairaat, Jeesuksen, luokse tulla sai, oli sairauden väistyttävä, nimessä Jeesuksen. Työn täällä tehtyänsä, esimerkkinä oltuaan, vie Getsemaneen tie.
Viimeisen taistelunsa Hän käy siellä tuskaisen. Hän helpotusta pyytää Isältään taivahan. Tuskissaan verta hikoillen, kärsii Mestari, näin puolestamme tehden kaiken, että saisimme elämän.

Petturit fariseukset nuo ulkokultaiset, saavat tehtäväkseen tehdä viime palveluksen. Viaton Herra Jeesus, piestään hakataan. Ei ihmisen enää muotoa ole Hänellä. Hänet pilkkaajien kanssa yhdessä ristiin naulitaan. Hän viimeiksi antaa Henkensä käteen Isän Jumalan. Näin seimen lapsen tie vie Golgatalle ristin. Täyttyy Jumalan rakkaus meidän syntisten edestä. Uhri syntiemme tähden nyt on annettu.

Ei kuolon valta voittaa voi Mestariamme. Kristus nousee kuolleista ja voitti kuoleman. Vihollinen viimeinenkin näin kukistettu on. Jeesus Kristus nousee haudasta eloon. Monille itsensä Elävänä näyttäen, ylös nousee takaisin pilvissä luo Isän Jumalan. Lupauksen viimeisen Hän antaa omilleen. He saavat Puolustajan toisen, eivät jää yksin maailmaan. Pyhä Henki helluntain vuodatettiin ja voiman saavat kaikki Herran omat, kulkea jäljessä Mestarin Kristuksen, ja julistaa ilosanomaa, on maailmassa valo, Hän Jeesus Kristus on.

Tie auki on nyt luokse Herran, jonka kulki Hän kerran. Sinä ihmispoloinen, saat mennä rohkeasti, luo armon Herran. Hän synnit anteeksi antaa ja sydämeesi syttyy ilo, valo. Olet vapaa synnistä, mikä kahleisiin sinut sitoo. Elämän liian raskaaksi tekee. Kristus johtotähti on maailmassa ja seuratessa Häntä, sinä pääset kerran luo luokse Herran.

@LR.

This entry was posted on 24.12.2018. Bookmark the permalink.