Kaikki horjuu mutta Herran sana on vakaa

” Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. ” Jes. 40: 29. KR 33/38.

Tuntuu, kuin ihmiset olisivat aiempaa väsyneempiä. Kiireinen elämä verottaa voimavaroja. Aikamme on täynnä monenlaisia uhkakuvia. Negatiivinen ilmapiiri syö ihmisen voimia. Elinympäristömme saastuminen, ilmastonmuutos, erilaiset luonnon katastrofit synnyttävät ahdistusta. Nopea tiedonkulku, tuo kaukaiset tapahtumat lähellemme. On opittava median lukutaito, on opittava asettamaan asioille oikeat mittasuhteet. On opittavat suojelemaan itseään. Kaikkea ei tarvitse tietää, mitä ja milloin tapahtuu. Maailma on suuri mutta tarpeeksi pieni. Oma elinympäristömme on jokaiselle tarpeeksi pieni. Omassa lähipiirissä on huolehtimista. Huolien taakka pysyy oikeissa mittasuhteissa huolehtiessamme lähimmästä ympäristöstä. Jokaiselle on annettu oma pala hoidettavaksi. Yksilöihminen ei voi parhaalla tahdollakaan auttaa koko maailman väestöä ja -ongelmia. Kansojen johtajat yrittävät tehdä parhaansa, mutta epäonnistuvat. Monet luopuvat politiikasta, koska ongelmista tulee liian vaikeita ihmisen ratkaistaviksi. Poliittiset ja inhimilliset resurssit eivät riitä. Tästä mainitsi NÄKY- kirjassa David Wilkerson.

Jeesus sanoi: ” Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivoa, kun meri ja aallot pauhaavat. ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.” Luuk. 21. 25 – 26. KR 33/ 38.

Maailmassa tapahtuvan myllerryksen keskellä, on yksi, joka on pysynyt samana. Jumalan Sana ja Jumalan voima. Meillä jokaisella on turvana ikiaikojen Jumala.
” Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he valetavat eivätkä väsy.” Jes. 40: 31. KR 33/38.

Ihmiset, jotka ovat antaneet elämänsä Jeesuksen Kristuksen hoitoon ja huolenpitoon, heidän elämänsä on vahvalla kalliolla. Monet nauravat uskoville kristityille, koska maallistunut maailma ei usko näkymättömään todellisuuteen. Kuitenkin näkymätön todellisuus Jeesus Kristus, oli noin 2000 vuotta sitten, näkyvänä todellisuutena maailmassa. Jumala lähetti ainokaisen Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan. Kristus kulki ihmisten keskuudessa. Hän eli ihmisen elämää. Hänessä ei ollut syntiä, niin kuin meissä ihmisissä on. Hän ruokki nälkäisiä, paransi sairaita. Opetti kansaa ja itki itkevien kanssa ja iloitsi iloitsevien kanssa. Hän teki tunnustekoja ja ihmeitä. Jumala Kristuksessa oli lihaa ja verta olevassa kehossa. Hän sai kokea kaikkea samaa, mitä tänä aikana ihmiset kokevat. Hän eli ihmisen elämää. Mitä sinä tai minä nyt saamme kokea, Hänkin on kaiken sen saman jo kokenut. Siksi Jeesus Kristus voi kaikkia meitä auttaa.

” Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta.” Jes. 42: 3. KR 33/38.

Jeesus Jumalan Poika tuli ihmiseksi sovittamaan maailman synnit. Hän vaikka oli viaton, halusi totella Isänsä Jumalan tahtoa, ja tahtoi antaa itsensä uhrattavaksi. Hänen maanpäällinen vaellus päättyi pilkkahuutojen ja – herjausten… raipaniskujen haavoittamana … Golgatan kummulle. Ristinpuulle ripustettiin, maan ja taivaan Kuningas, herrojen Herra. Piikkikruunu painettiin päähän. Veri vuosi haavoista. Ihmisen synnit painoivat Häntä. Hän vaikeni ja alistui Isänsä tahtoon. Tuskan ollessa suurimmillaan, Hän menetti yhteyden Isään Jumalaan. Silloin Hän parahti, ” Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?”

Jeesuksen maanpäällisen elämän pimein hetki, oli olla erossa Isästä Jumalasta. Meidän pahat tekomme, rikokset ja synnit, nämä kaikki olivat syynä tähän murhenäytelmään. Tämän murhenäytelmän pääroolissa olisimme me ihmiset, ellei Jeesus Kristus olisi tämän puolestamme läpi käynyt. Oi, miten Jumalalla on suuri rakkaus, ihmisiä kohtaan. ” Se on täytetty!” Kaikui, Golgatalta maailmalle huuto. Ja Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä. Kaikkien aikojen kaikkien ihmisten, menneet, nykyiset ja tulevat synnit ovat sovitettu. Jeesus Kristus vuodatti verensä ristin puulla. Ilman verenvuodatusta, ei ole syntien sovitusta, siten toteutui Jumalan Sana. Kristus nousi kuolleista ja elää. Hän elää tänäänkin! Pyhä Henki Jumalan kolmas persoona, on nyt maanpäällä. Jeesus nousi takaisin taivaaseen Isän oikealle puolelle, mutta Pyhä Henki on maanpäällä. Jeesuksen lupaama toinen Puolustaja, on kanssamme. Emme jääneet orvoiksi.

Pyhä Henki tulee asumaan jokaiseen Kristuksen omaan. ” Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä. ” Jes. 41: 10. KR 33/38.

” Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta. Sillä minä olen Herra, sinun Jumalasi, Israelin Pyhä, sinun Vapahtajasi.” Jes. 43. 1- 3. KR 33/38.

Jeesuksen luokse tultuasi ja avattuasi oven Hänelle. Hän tulee asumaan sinun sydämeesi, jos tunnustat olevasi syntinen ja tarvitset armoa. Sinä saat kaikki syntisi anteeksi, Jeesuksen kalliissa maahan vuotaneessa veressä ja Hänen kalliissa nimessään. Sinusta tulee uusi luomus Kristuksessa. Kaikki entinen on mennyt ja uusi tulee tilalle. Pyhä Henki tulee sydämeesi asumaan.

Pyhän Hengen rakkaus, aloittaa hyvän työnsä sinussa. Näet lähimmäisesi uusin silmin. Näet hädässä olevat ihmiset rakkauden kohteina. Sinulle tulee sääli kärsiviä kohtaan. Pyhä Henki avaa silmäsi näkemään ihmiset, niin kuin Jeesus Kristus näkee ihmiset. Hänen katseensa on armahtava ja anteeksi antava, rakastava, hoitava, hellä katse.

Omin voimin kukaan ei muutu, mutta Pyhä Henki aloittaa muovata ja muokata. Vähitellen, kasvu edistyy sirkkalehti asteelta, pidemmälle. Lopulta tuotamme satoa, rakkauden hedelmiä. Näitä hedelmiä tämä kylmä maailma tarvitsee. Pyhä Henki on ainut, joka tekee muutoksen ihmisen sydämessä. Valitettavasti maailman kylmyys ja kovuus on alkanut tarttua kristittyihin. Onko syy siinä, että ensimmäisen helluntain Pyhän Hengen tuli on hiipumassa? ” Kylmenee useimpien rakkaus.” Jeesus sanoo Raamatussa.

Uskovien kristittyjen on rohkaistava toinen toisiamme. Aikamme muuttuessa hengellisesti kylmäksi, on tärkeää pysyä yhdessä. Yhdessä me jaksamme elää kristityn elämää. Yhteistyössä on voimaa. Mitä pimeämmäksi maailma tulee, sitä suurempi syy, on olla palavana kirkkaana lamppuna, joka loistaa Kristus-valoa. Olkaamme soihtuna yössä. Olkoon rukouksemme, tee minut soihduksi yöhön, kirkasta kynttilä tämä, niin että palvelustyöhön, voisit minut lähettää. Aamen.

” He auttoivat toinen toistaan ja sanoivat toisillensa: ” Ole luja!” ” Katso, häpeän ja pilkan saavat kaikki, jotka palavat, vihasta sinua vastaan; tyhjiin raukeavat ja hukkuvat, jotka sinun kanssasi riitelevät.” Jes. 41. 6, 11. KR 33/38.

” Älkää vavisko älkääkä peljätkö. Enkö minä aikoja sitten antanut sinun kuulla ja sinulle ilmoittanut, ja te olette minun todistajanani: Onko muuta Jumalaa kuin minä? Ei ole muuta pelastuskalliota, minä en ketään tunne. ” Jes. 44. 8. KR 33/38.

” Näin sanoo Herra, sinun lunastajasi, Israelin Pyhä: Minä olen Herra sinun Jumalasi, joka opetan sinulle, mikä hyödyllistä on, johdatan sinua sitä tietä, jota sinun tulee käydä. Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niin kuin virta.” Jes. 48: 17 – 18. KR 33/38.

” Silloin sinä tiedät, että minä olen Herra ja että ne, jotka minua odottavat, eivät häpeään joudu. ” Jes. 49: 23. KR 33/38.

Mustat pilvet leijuvat maailman yllä. Päivittäin kuulemme synkkiä uutisia. Ihmiset pelkäävät, epätoivo lisääntyy. Nuoriso elää epätietoisuudessa, mikä on heidän tulevaisuutensa? Nuorille on toivoa tarjolla. Jeesus, on kaiken ikäisten turva ja toivo. Me kristityt, tiedämme että meidän lunastajamme elää. Kristus Jeesus on ihmiskunnan ensimmäinen ja viimeinen Sana. Kristuksen omana saamme nostaa päämme, vapautuksemme aika on lähempänä, kuin koskaan ennen.

Jumalan Sana on vahva torni, vanhurskas juoksee sinne ja saa avun. Jumalan Sana pitää sinut pysytyssä ja saat uutta voimaa, päivittäin ja hetkittäin. Jos olet siruina, olet särkynyt ihminen, muista Kristus ei heitä siruja pois. Mosaiikistakin tulee kaunista. Jotenka sinä olet kallis ja arvokas Jumalan kädessä. Pidä usko Jumalaan, ja käännä katseesi Jeesukseen, Hän on voittaja.

” Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” Jes. 54: 10. KR 33/38.

@LR

This entry was posted on 13.6.2019. Bookmark the permalink.