Ihmeellinen ihme ja apu

” Monelle minä olen kuin ihme” Ps. 71:7. Norjalainen käännös.

Uskova kristitty on ihme tämän maailman ihmisten silmissä. Paremmin sanottu suomalaisessa käännöksessä, ” monelle olen kuin kummitus.” Kristuksen seuraajia pidetään outoina olioina, ”kummituksina.” ”Kummituksia” mennään karkuun ja kartetaan.

Meidän jokaisen kristityn pitää olla ihme ympäristölle. Evankeliumin muuttavan voiman tulee näkyä meistä. Uskoon tullut kristitty on elävä todistus, että Kristuksessa on muuttava voima. Alkoholistista tulee raitis. Valehtelija alkaa puhua totta. Itsekäs alkaa antaa omastaan. Varastelija lopettaa varastamisen. Ylpeästä tulee nöyrä, etc. Kaikki entinen jää pois ja uusi tulee tilalle. Elämäntyylissä tapahtunutta muutosta ei voi olla huomaamatta. Monelle tällainen muutos on ihme. Etsitään ihmeitä, mutta Pyhän Hengen tehdessä työtään, ihmeitä tapahtuu jatkuvasti, ei niitä tarvitse etsiä. Jokaisena päivänä, joku tulee Jumalan Sanalle kuuliaiseksi, ja luovuttaa elämänsä Kristukselle, silloin tapahtuu ihme. Syntisestä tulee vanhurskautettu. Syyttömäksi julistettu, puhdas uusi luomus. Jeesus Kristus, Jumalan Poika tekee tätä. Jeesus elää ja Pyhä Henki on maanpäällä. Hän luo uutta. Sairaita paranee, lääkäreiden tai rukouksen avulla, molemmat ovat Jumalan tekoja. Jos ei parane, on lääkkeitä, jotka antavat apua. Kaikki tämä on Jumalan aikaan saamaa siunausta.

” Herran, Herran väkeviä tekoja minä tuon julki, minä ylistän sinun vanhurskauttasi, sinun ainoan. Jumala, sinä olet opettanut minua hamasta nuoruudestani, ja yhä vielä minä sinun ihmeitäsi julistan.” Ps. 71: 16 – 17. KR 33/38.

Tämän ajan ihmiset elävät maailmassa, missä Jumalan Sanaa ei pidetä tärkeänä. Lapset ja nuoret eivät kuule pienestä pitäen Jumalan Sanaa. Useimmat kodit elävät vieraina Jumalalle. Vanhemmat elävät uskosta osattomina. Näin on luonnollista, ettei lapsikaan saa tietoa rakastavasta Jumalasta. Mitä vahinkoa tämänkaltainen kehitys tekee lapsille ja tuleville sukupolville? Rakastava hyvä Jumala jää lapsille ja nuorille tuntemattomaksi. Koulun opetusvastuu hengellisistä asioista vähenee entisestään. Vastuu jää siten lasten ja nuorten vanhemmille. Jos vanhemmat eivät usko Jumalaan, tai eivät ole elävästi uskossa, silloin pieni lapsi ja varttuva nuori elää tyhjän päällä, ei synny suhdetta Jumalaan. Hengelliset tarpeet jäävät täyttymättä.

Usko Jumalaan on kuitenkin tärkeä voimavara myöhemmässä elämässä. Se luo turvallisuuden tunteen. On olemassa vahva Jumala, jonka puoleen voi kääntyä, iloineen ja suruineen. Jumalan varaan voi jättää koko elämänsä. Miten paljon tämä nykyinen kehitys saa turvattomuutta aikaan? Turvaton lapsi ja nuori ei tiedä, mistä saa apua vaikeana hetkenä. Hänellä ei ole tulevaisuutta ja toivoa, kun maailma on sitä, mitä se nyt on. Jumala on ikiaikojen Jumala, ja Häneen saa lapsi ja nuori laittaa elämän ankkurinsa kiinni. Elämän perustus on vahvalla pohjalla. Kalliolla, joka ei horju. Iän karttuessa Jumalasuhdetta voi vahvistaa itse, koska tietää mistä saa vahvistusta. Jumalan sana antaa ohjeita elämään. Se ruokkii kaikenikäisiä.

Erittäin ikävää on, että nykyinen elämäntyyli ruokkii epäuskoa. Epäusko on pahimpia syntejä. Paholainen on kylvänyt epäuskon siementä aikojen alusta saakka ihmisten sydämiin. Näyttää että tämä aika on erikoisen otollista maaperää, paholaisen kylvötyölle. Kaikkialla näkee kehityksen, miten ihmisille annetaan kaikkea muuta Jumalan tilalle. Hengellisiä asioita pidetään vähempiarvoisina. Koska näin on, turvaa ei nuorella ole. Maailmassa lisääntyvä ahdistus, saa nuoret voimaan pahoin. He turvautuvat huumeisiin ja päihteisiin, okkultismiin, saatananpalvontaan, pimeyttä on tarjolla. Lääke -ja huumeriippuvuus on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Epätoivoisia tekoja tehdään päivittäin. Koska ei ole tietoa, mistä saa apua turvattomuuteen, ahdistukseen ja pahaan oloon. Turvaudutaan epätoivoisiin tekoihin. Tulevaisuus nähdään epätoivoisena olemassaolon taisteluna.

Jos Jumala saisi edelleen olla sillä paikalla, mihin Hänet on ihmisen elämässä tarkoitettu, nämä toivottomassa elämäntilanteessa olevat nuoret osaisivat etsiä toivottomuuteensa apua hengellisistä pisteistä. Seurakunnista, toisilta uskovilta, vanhemmiltaan, ja lukemalla Raamattua Jumalan Sanaa. Rukoilemalla ja keskustelemalla Jumalan kanssa. Ongelmat voi viedä Jumalalle tiettäväksi. Hän on ihmisen korkein auktoriteetti. Hänellä on voimaa auttaa. Kuitenkin on hyvä tietää, ettei elämässä ole niin suuria ongelmia, ei niin pahaa oloa, etteikö apua olisi olemassa. Jotenka epätoivoisestakin tilanteesta selviää. Ei ole niin pimeää, etteikö valoa olisi. Kerro asioista tosille ihmisille, älä jää yksin. Apua löytyy aina. Ongelmat ovat sitä varten, että ne voitetaan.

Vanhemmille on annettu suuri vastuu. Etenkin perheessä isän rooli hengellisessä kontekstissa on erittäin tärkeä. Isät älkää luistako vastuustanne. Kerran olette Jumalan edessä tekemässä tiliä, miten olette hoitaneet perheessä tehtävänne? On siis syytä, nyt viimeistään kaikkien isien tehdä parannus, jos on laiminlyöty oma rooli perheessä. Perheenpää on mies ja hänellä on vastuu vaimostaan ja lapsista. Adamin syytä, on, ihmisen syntiin lankeaminen. Jos Adam olisi ottanut vastuun vaimostaan Eevasta, hän ei olisi mennyt samaan halpaan, syönyt kielletyn puun hedelmää. Adam oli ihminen, hänetkin käärme oli saanut lumottua. Epäuskon siemen oli päässyt livahtamaan Adamin sydämeen, ja näin syyttely alkoi. Pahinta oli, että Adam kapinoi Jumalalle. ” Vaimo, jonka minulle annoit.” Jumala ei antanut Adamille huonoa vaimoa, kyllä Jumala antaa aina parasta. Molemmissa oli syy lankeemukseen. Näin oli silloin ja nyt, Jumala ei anna mitään huonoa. Jos asiat menevät solmuun, syytä on molemmissa osapuolissa.

Jumalaan saa tämän ajan ihminen yhteyden, kuten ennenkin. On vain tunnustettava tosiasia, että olen epäuskossani torjunut Jumalan. Tee siis täyskäännös ja käännä katseesi Kristukseen Jeesukseen. Tee tämä käännös, jos elämäsi langat ovat solmussa, eikä näytä olevan tietä eteenpäin. Jumala rakastaa luotuaan. Hänen voit turvautua, ja Hän ottaa vastaan sinut. Kaikki tuhlaaja pojat ja -tytöt saavat tulla takaisin Isän luokse. Isän syli on avoinna. Epäonnistuneiden paikka on Jeesuksen ristin luona. Jeesus tuli maailmaan jokaista ihmistä varten. Olemme kaikki epäonnistuneet elämässämme, olemme rikkoneet Jumalan tahtoa vastaan. Ei meistä yksikään ole hyvä, kaikki olemme Kristuksen silmissä syntiin langenneita. Kristus on sitä varten tullut maailmaan, että me syntiset saamme rohkeasti tulla armoistuimen luokse. Sieltä virtaa rauha ja ilo, vapaus, särkyneeseen sydämeen. Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.

”Kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla.” Room. 3: 23. KR 33/ 38.

Jeesuksen Herrakseen ja Vapahtajakseen löytäneen sydän täyttyy ilolla. Pyhä Henki antaa ilon. Jeesuksen veren puhdistama omatunto on kevyt. Syntien takka on poissa. Silloin voi yhtyä psalminlaulajan sanoihin. ” Minun suuni on täynnä sinun kiitostasi, täynnä sinun ylistystäsi kaiken päivää.” Ps. 71: 8. KR 33/38.

” Minun huuleni riemuitsevat, kun minä sinulle soitan, ja minun sieluni, ja minun sieluni, jonka sinä olet lunastanut. Minun kieleni julistaa sinun vanhurskauttasi kaiken päivää, sillä häpeään ja pilkkaan ovat joutuneet ne, jotka hankkivat minulle onnettomuutta. ” Ps. 71. 23 – 24. KR 33/38. Kiitos ja ylistys nousee huulille. Herra on hyvä. Sisimpään tulee hiljainen Pyhän Hengen antama rauha. Jeesus sanoo: ” Rauhan minä annan teille, minun rauhani. En minä anna niin kuin maailma antaa.” Joh. 14:27. KR 33/38.

Rauha kestää, vaikka elämässä olisi myrskyisiä kausia. Jos koet, että olet kokenut ihmisten taholta vääryyttä, anna anteeksi, maksa kokemasi vääryydet hyvällä. Jos sinusta puhutaan pahaa, puhu sinä näistä pahanpuhujista hyvää. Sinussa on Kristuksen omana Pyhän Hengen sinetti. Sinulla on hiljaista iloa ja rauhaa, sen näkevät monet ja olet heille ihme. Antakoon Jumala armonsa, että saisimme olla käveleviä ihmeitä tässä maailmassa. Olisimme eläviä kristittyjä, joista tuoksuu Kristuksen tuoksu tähän saastuneeseen maailmaan.

” Herran väkeviä tekoja minä tuon julki, minä ylistän sinun vanhurskauttasi, sinun ainoan. ” Ps. 71: 16. KR 33/38.

@LR

This entry was posted on 14.7.2019. Bookmark the permalink.