Harvinaisen vaarallinen peto

” Menkää; katso, minä lähetän teidät niin kuin lampaat, susien keskelle.” Luuk. 10. KR 33/38.

Jeesus, kertoo opetuslastensa työnkuvasta. Opetuslasten oli mentävä kuin lammas susien keskelle. Lammas, lempeä ja pehmeä eläin. Susi, petoeläin, raatelija. Raatelijoiden keskuuteen opetuslasten pitää lähteä. Jeesus lähettää opetuslapset susilaumaan. On sanonta, ihminen on ihmiselle susi.

Paljoa ei tarvitse elämää elää nähdäkseen, ettei Jeesus sanoissaan mennyt harhaan. Ihminen on raatelija. Lapset kiusaavat varsin pienestä toisiaan. Kiusaaminen pahenee lapsen varttuessa. Aikuisena, ihminen on jo taitava raatelija. Psykiatri Hannu Lauerma on julkisuudessa todennut. ” Ihminen on harvinaisen vaarallinen peto … se tappaa omiaan.” Anonyyminä on helppoa heittää vihapuheita. Rohkeimmat uskaltavat nimellään esiintyä, ja levittää vihapuheita, purkaa aggressioitaan. Levittää ympäristöönsä pahaa oloaan. He ovat, ihmisten välien ” ilmaston pilaajia.” Kristittyjen keskuudesta, meistä uskovista löytyy, ilmaston saastuttajia. Lampaissa on mustia lampaita ja jukuripäitä pässejä. Pökitään jos tilaisuus siihen tulee, ja omatunto on hiljaa. Vaiennut omatunto on vaarallinen. Kristityn nimellä kulkevat, kauniiden saarnojen sepustajat, ovat täynnä katkeruutta ja hoitamatonta aggressiota. Apostoli Paavalin aikana näitä jo oli. Ei ole mitään uutta auringon alla.

Lauman johtajaksi pyrkiviä on. Mutta, ei kaikista ei ole lauman johtajaksi, jos laumassa oleminenkin tuottaa ongelmia. Miten voi olla lauman johtaja, jos ei osaa hillitä kieltään ja aggressioitaan? Pitää olla tasapainossa itsensä ja lähimmäisten kanssa. Ahkerassa käytössä oleva, Jumalan Sana, rukous, yhdessä Pyhän Hengen kanssa, tekevät muutoksen, kuin itsestään. Ihminen ei itse voi itseään muuttaa, mutta Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.

Lampaan ei ole helppoa olla susilauman keskellä. Sinne meidät on kutsuttu, viemään elämän evästä. Evankeliumia, ilosanomaa!

” Katso, minä lähetän teidät niin kuin lampaat susien keskelle; olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset.” Matt. 10: 16. KR 33/38.

Lampaasta pitää tulla älykäs. Käärmeen älykkyys pitää ottaa käyttöön. Mitä ihmettä?! Uskoon tulleilla kristityillä, käärmeestä on huonot kokemukset. Paholainen luikerteli paratiisiin käärmeen hahmossa. Käärme, petti Eevan, ja tapahtui syntiinlankeemus. Nyt kaikki ihmiset kärsivät syntiinlankeemuksen seurauksista. Paholaisen, Kristus Jeesus voitti Golgatan ristillä. Syntiongelma on Jumalan puolelta sovitettu. Jeesus Kristus vuodatti pyhän verensä, ja uhrasi itsensä, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa kaikki synnit anteeksi.

” Totisesti, totisesti minä sanon teille; joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.” Joh. 5: 24. KR. 33/38.

Käärme oli älykäs. Tyhmä, ei saa älykästä Jumalan kuvaksi luotua ihmistä epäilemään Jumalan sanoja. Paholainen tiesi käärmeen älykkyyden. Meidän Jeesuksen omien on oltava yhtä älykkäitä kuin käärme, ja pyydettävä viisautta, voittaa sieluja. On oltava rehelliset keinot käytössä. Kristityillä tulee olla Jeesuksen sanat käytössä. Meidän on jatkettava siitä, mihin Jeesuksen opetukset maanpäällä päättyivät. Meillä on Pyhä Henki, joka opettaa meitä. ”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.” Joh. 14: 26. KR 33/38. On saatava Pyhän Hengen voimaa sanoihin, että se herättää synnin unta nukkuvat. Synnin uni on syvää, ja syvenee, mitä pidemmälle yö kuluu. Keskiyön aikaan ihminen nukkuu syvintä unta.

Epäusko on pahinta, koska ei uskota Jumalan Sanaan ja Hänen tekoihinsa. Jumalan valtaoikeuksia on kavennettu. Hänen Majesteettinen Sana on laimennettu, ja ei uskota, mitä Jumala on sanonut. Mitä Jeesus Kristus on meidän edestämme tehnyt. Jumalan pelkoa ei enää ole. Jumala on kaiken luonut, ja Pyhä Henki on uutta luova Henki. Hän tekee edelleen työtään maailmassa, ja meissä ihmisissä. Sirkustemput eivät ihmistä pelasta. Uskovien kristittyjen on annettava selvää, suolaista evankeliumin sanaa ihmisille. Me olemme voittajan puolella, eikä tule pelätä vastustajiamme. Suolaton evankeliumi ei hyödytä ketään. Ihmiset polkevat sellaisen sanan jalkoihinsa. ” Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.” Mark. 1: 15. KR 33/38. Muuttakaa mielenne ja tehkää parannus! Jos olet ajatellut, ettet kelpaa mihinkään. Olet työntänyt Jumalan syrjään, paennut Häntä. Jeesus Kristus antoi uuden mahdollisuuden. Jumalan valtakunta on tullut lähelle.

”Jeesus vastasi heille ja sanoi; Minun oppini ei ole minun, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani. Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä.” Joh.7. 16 – 17. KR 33/ 38.

” Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen. Ja jos joku kuulee minun sanani, eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman. Joka katsoo ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa; se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä. ” Joh. 12. 46 – 48. KR 33/38. Raamattu on alusta loppuun saakka Jumalan sanaa, tutkitaan sitä, ja noudatetaan niitä ohjeita, mitä Jumala sanassaan meille antaa.

Kyyhkynen on Pyhä Hengen vertauskuva. Uudestisyntyneen kristityn on oltava viattoman Pyhän Hengen täyttämä ihminen. ” Joka uskoo minuun, hänen sisimmässään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.” Joh. 7: 38. KR 33/38. ”Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne, sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.” Joh. 6: 63. KR 33/38.

” Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niin kuin minä olen teitä rakastanut. Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystävänsä edestä. Te olette minun ystäviäni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä. ” Joh. 15. 12 -14. KR 33/38.

”Sudet” muuttuvat Kristuksen rakkauden täyttämiksi. Pyhä Henki, tekee sen. Hän luo uutta. Raatelija alkaa rakastaa Kristuksen rakkaudella. Sanat muuttuvat armon, ja laupeuden sanoiksi, jotka hoitavat, eivätkä haavoita. ” Kulta omenia hopeamaljoissa ovat sanat, sanotut aikanansa.” Sanal. 25. 11. KR 33/38. Kirjoittaminen ei ole huvia. Rukoukseni on, että sanani toisivat uutta näkökulmaa. Etsivä saisi löytää tien Jumalan yhteyteen. Toivottomat saisivat toivoa. Särkynyt saisi lohdutusta. Syntinen saisi uudistua uskossaan. Jumalalla ei ole toivottomia tapauksia. Jeesuksella on paljon armoa. Hänen sylinsä on auki jokaiselle, joka Hänen luokseen tulee. Toivottomuuteen ei ole syytä vaipua, Jeesus elää ja Hänen omansa saavat elää. Vuodata Herra jo Henkesi!

@LR

This entry was posted on 12.10.2019. Bookmark the permalink.