Menkäämme seimen äärelle

” Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verollepantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.” Luuk. 2: 1 – 3. KR 33/38.

Suurta Rooman valtakuntaa koski verollepano. Keisari Augustus, antoi käskyn. Kaikki oli verolle pantava. Verotusjärjestelmä oli uusi uudistus.

Nyt, oli matkustettava siihen kaupunkiin, mistä suku oli kotoisin. Joosef ja Maria, täyttivät velvollisuutensa, ja lähtivät Nasaretista reilun sadan kilometrin matkalle. Joosef oli Daavidin sukua ja Davidin suvun kaupunki oli Beetlehem. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, ja Joosefin ja Marian oli todettava, ettei vapaata majataloa enää ollut. Maria oli raskaana. Raskaus oli päättymässä, synnytys saattaisi alkaa milloin tahansa. Hyvä majapaikka olisi tarpeen. Puhdas ja lämmin majapaikka. Sitä ei vain löytynyt, oli tyydyttävä eläinten talliin. Marian synnyttämisen aika tuli. Maria synnytti lapsen, ja laittoi vastasyntyneen lapsen eläinten syöttökaukaloon. Maailmassa tapahtui toinen uusi uudistus. Syntyi ennustusten mukaisesti Jeesus, Messias.

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.” Jes. 9: 5. KR 33/38. ”Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa.” Jes. 11:1. KR 33/38.
”Ja sinä Beetlehem, sinä Juudan seutu, et suinkaan ole vähäisin Juudan ruhtinasten joukossa, sillä sinusta on lähtevä hallitsija, joka kaitsee minun kansaani Israelia.” Matt. 2:6. KR 33/38.

Neitsyt Maria oli Jumalan valinta. Tehtävään kelvolliseksi Jumala katsoi Marian, nuoren tytön. Pyhästä Hengestä raskaaksi tullut Maria, oli puhdas jaloon tehtävään. Syntiinlankeemuksesta tullutta perisyntiä ei ollut Jeesuksessa. Hän oli synnitön. Eläinten syöttökaukalo, viattoman Jumalan Pojan lepopaikka, oli likainen kuin syntisen ihmisen sydän. Heti alusta lähtien Jeesus sai kokea likaisen ja kylmän maailman. Jeesus vauva, itki likaisessa kaukalossa itkunsa. Hän itki kylmässä kaukalossa, syntisen maailman itkua. Karjasuojan kostean huuruisesta, lannan tuoksuisesta syöttökaukalosta, lähti maailman Vapahtajan elämän tie. Ihmisten luokse, kurjien syntisten ihmisten keskuuteen.

Lammaspaimen ei ollut korkeassa arvossa oleva henkilö. Lammaspaimeneksi jouduttiin, siihen tehtävään ei mieluusti ryhdytty. Näille vähäarvoisille ja halveksituille, ilmoitettiin ensimmäiseksi Jeesuksen syntymästä. Jumala halusi korottaa alhaiset ihmiset ihmisarvoiseen asemaan. Jokainen ihminen on arvokas Jumalan silmissä. Hänelle eivät kunnia ja maine, tittelit, valta ja suuruus merkitse mitään. Tärkeintä on, että on kuuliainen mieli, vastaanottamaan ilosanoman. ” Teille on syntynyt Vapahtaja, Kristus, Herra.”

” Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he pelästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: ” Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle; teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.” Luuk. 2. 8 – 11. KR 33/ 38.

Enkelien lähdettyä paimenten luota taivaaseen. Paimenet lähtivät katsomaan, mitä heille oli ilmoitettu. Menivät kiireesti ja löysivät Marian, Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän ajan hengellinen tila on pimeä, ja Jumalan sanan vastainen. Jumala pyritään poistamaan näkyvistä. Evankeliumin ilosanoma ei kelpaa ihmisille. Viattomilta lapsilta yritetään keinoja karttamatta estää, etteivät he saisi kuulla enkelien ilmoittamaa ilosanomaa. Monille aikuisille Jeesus on vieras ja etäinen. Jospa ihmiset kiirehtisivät, niin kuin paimenet, Jeesuksen luokse. Uskoisivat sen sanan, minkä Herra meille ilmoittaa. Raamattu on täynnä Herran ilmoituksia. Raamatun sana tuomitsee synnit, mutta armahtaa syntiset ihmiset. Nostaa synnin loasta ylös. Kukaan ei ole niin alhaalla, etteikö sieltä Jeesus Kristus, voisi nostaa ylös. Saada ihmisen arvoisen elämän. Kukaan ei ole niin korkeassa asemassa, etteikö tarvitsi Jeesusta Kristusta, syntisten Vapahtajaa. Kaikki olemme syntisiä ja tarvitsemme armoa.

” Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat.” 1. Samuelin kirja 2: 8. KR 33/ 38.

Paimenet näkivät, että Jumalan ilmoitus oli totta. Lapsi oli syntynyt, ja makasi seimessä. He kertoivat Marialle ja Joosefille, mitä enkelien kautta oli heille ilmoitettu. Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessään. Marian kuuliaisuus Jumalan Sanaa kohtaan oli ihailtava. Hän kätki sanat ja tutkisteli niitä. Me kuulemme evankeliumin ilosanomaa, kätkemmekö sanat sydämeen? Tutkimmeko Jumalan ilmoittamaa sanaa? Usko syntyy ihmisen sydämeen, Jumalan sanan kuulemisesta, ja sen tutkimisesta. Ihminen ei voi omin voimin tulla Jumalan lapseksi. Uskon lahja saadaan vilpittömään sydämeen.

Syntisten Vapahtaja, on keskuudessamme. Pyhä Henki, Jumalan Henki on maailmassa. Me, kuulumme kaikkeen kansaan, joka saa vastaanottaa ilosanoman, meille on syntynyt Vapahtaja, Kristus Herra. Maria halusi oppia Jeesuksesta enemmän. Tahdothan sinäkin oppia lisää Jumalan sanasta? Saakoon, Jeesus Kristus syntyä sinun sydämesi seimeen, ja puhdistaa se puhtaaksi synneistä, pahoista teoista ja tekemättä jättämisistä. Maailman Vapahtaja, Jeesus Kristus on myös sinun ja minun, meidän kaikkien syntisten Vapahtaja. Syntiin lankeemuksen jälkeen ihminen alkoi pelätä. Mutta Jeesus tuli ja poisti pelon.

Mutta, Jeesus sanoo: ” Älkää pelätkö!”

Kristukseen uskovan ei tarvitse pelätä. Koska syntinsä anteeksi saanut, on päässyt Kristuksen rakkauden ilmapiiriin. Silloin armahdettu syntinen, on päässyt armon alle, ja veren suojaan. Kristus on täydellinen rakkaus. Hänen suojassaan olet turvassa. Saamme kiittää ja ylistää, antaa kunnian Jumalalle. Jeesus on nyt kuningasten Kuningas, ja herrojen Herra. Hän on täyttänyt tehtävänsä. Tehtävän, mitä varten Jumala Hänet maailmaan lähetti. Voimme seisahtua seimen ääreen, ja katsella Jumalan suurinta rakkautta, Jeesusta Kristusta, maailman Vapahtajaa.

”Heinillä härkien kaukalon nukkuu lapsi viaton. Enkelparven tie kohta luokse vie rakkautta suurinta katsomaan. Helmassa äitinsä armahan nukkuu Poika Jumalan. Enkelparven tie kohta luokse vie rakkautta suurinta katsomaan. Keskellä liljain ja ruusujen nukkuu Herra ihmisten. Enkelparven tie kohta luokse vie rakkautta suurinta katsomaan. Ristillä rinnalla ryövärin nukkuu uhri puhtahin. Enkelparven tie kohta luokse vie rakkautta suurinta katsomaan.” ( Säv. Ranskalainen joululaulu Suom. Martti Korpilahti)

@LR.

This entry was posted on 22.12.2019. Bookmark the permalink.