Taivaallista matematiikkaa

”Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että me saisimme viisaan sydämen.” Ps. 90:12 KR 33/38.

Koiruho on venäjäksi on tšernobyl. Tšernobylin ydinvoimala räjähti. Raamatussa kerrotaan koiruohosta. ”Kolmas enkeli puhalsi pasuunaan, ja taivaalta sinkoutui suuri tähti, joka paloi kirkkaasti kuin soihtu. Se täytti kolmannen osan, joista ja lähteistä. Tähden nimi oli Koiruoho. Kolmannes vesistä muuttui kitkeräksi ja paljon ihmisiä kuoli juotuaan sitä vettä.” Ilm. 8: 10–11. KR 33/38.

Radioaktiivista laskeumaa on edelleen mitattavissa. Maailmanloppu on tulossa, näin monet ennustavat. Maailman lopun päivää on laskettu ja lasketaan, mutta maapallo jatkaa pyörimistään. Laskelmat maailmanlopusta ovat turhaa ajan tuhlausta, koska Raamattuun on kirjoitettu. ”Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä” Matt. 24: 36.

Sinun ja minun maailmanloppu tulee yhtä yllättäen. Pappi tulee tervehtimään leskeksi jäänyttä.” Miten Mauri oli valmistautunut lähtöönsä? ” ” Se, aortta repesi niin yllättäen! Ei ehtinyt valmistautua mitenkään. Leski vastaa. ” No, minkä ikäinen hän oli?” Pappi jatkaa. ” Olihan hän jo 95-vuotias.” Siihen pappi toteaa, ” olihan hänellä vuosia aikaa laskea päivät oikein ja olla valmiina lähtöön.” Saamme pyytää taivaallisia matematiikan taitoja. ”Herra, opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen.” Ps. 90:12. KR 33/38.

Sillä ”jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle” Hepr. 9: 27. KR 33/38.

Kuolema on tilastollisesti harvinaista. Se osuus vain kerran jokaisen kohdalle. Jatkuvasti tästä ajasta joku lähtee pois. Joku voi elää sata vuotta tai sen ylitse, mutta kukaan ei ole tänne jäänyt. Tänään on loppu elämäsi ensimmäinen päivä, ja kuolema tulee jonakin päivänä varmasti. Onko asiasi kunnossa Jumalan ja ihmisten kanssa? Tiedätkö mihin menet kuolemasi jälkeen? Onko sinulla pelastusvarmuus?

Pelastusvarmuus ei ole rakettitiedettä.

”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;” Room. 10:9. KR 33/38. ”Jeesus sanoo: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?”
Joh. 11. 25 -26. KR 33/38.

Veren evankeliumissa on pelastava voima. Ristinteologia on, minä ole nolla ja Kristus on yksi. Summa on täydellinen kymmenen. Apostoli Paavali aloitti opettamisen ylistämällä evankeliumia. Hän sanoi, ” minä en häpeä evankeliumia.” Jumalan evankeliumi on yksinkertainen mutta pelastava väline, pakanakansoille, niin kuin juutalaisillekin. Jos Jumala olisi ollut hiljaa Kristuksen ristin työstä, eikä olisi antanut meille evankeliumia, olisi se jäänyt hedelmättömäksi. Kukaan ei voisi pelastua, ellei olisi evankeliumia. Pelastus ei ole ihmisten suorittama rituaali. Pelastus ei ole järjenpäätelmä, eikä inhimillisellä järjellä rakennettu ajatuskuvio. Pelastus on Jumalan antama tieto, mitä Kristus on tehnyt meidän puolestamme. Hyvä sanoma Kristuksen täytetystä työstä on sanoma, että Kristus lepytti Jumalan vihan syntisiä ihmisiä kohtaan.

Maailmassa käytetään sanan voimaa. Maailman mahtihallitsijat käyttävät sanoja hallitsemisen välineenä. Jos sinun pitäisi vaikuttaa johonkin asiaan, sinun tulee sanoa oma mielipiteesi ääneen. Sinä käytät sanoja ilmaistaksesi mielipiteesi. Jos et käytä sanojasi, ei kukaan tiedä, mitä mieltä olet kyseessä olevasta asiasta. Jos ihmisten puheet vaikuttavat näin paljon, kuinka paljon vaikuttaa Jumalan Sana, joka on meille annettu Raamattuun. Evankeliumissa on Jumalan sana voima, joka pelastaa.

Jumala on käyttänyt sanaa luodessaan maailman kaikkeuden. Hän on sanallaan luonut kaiken mitä maailmassa on. Jumala käytti ihmisen luomisessa sanaansa tehdessään ihmisestä oman kuvansa, Hän tarkoitti, että ihminen eläisi Hänen yhteydessään. Suuri Jumala, joka ei mahdu taivasten taivasiin, elää Kristukseen uskovan sydämessä. Pyhä Henki Jumalan Henki valtaa uskovan sydämen. Ihminen on tomuhiukkanen Jumalan silmissä, ja kaiken lisäksi syntinen, mutta evankeliumin muuttava voima, tekee syntisestä armahdetun syntisen. Kristukseen uskovana ihminen heijastaa Jumalan olemusta.

Meille on annettu armon evankeliumi. Armo Jeesuksessa Kristuksessa. Pelastus on iankaikkinen, ikuinen ja päättymätön. Jeesus sanoi: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” Mark. 16:15-16. KR 33/38. Pelastus on pelastumista Jumalan vihasta, joka kerran ilmestyy Jumalasta piittaamattomalle maailmalle. Pelastus merkitsee pääsyä iankaikkiseen elämään.

Kuolema on ihmisen viimeinen vihollinen. Kristus Jeesus on voittanut vihollisen. Syntiinlankeemuksen seurauksena joudumme uskovinakin kokemaan fyysisen kuoleman. Kuoleman jälkeen alkaa uusi elämä, päättymätön elämä, missä aikaa ei ole. Kristus Jeesus Jumalan Poika avasi tien, joka johtaa Hänen omansa perille kirkkauteen. Tuomari tuomitsee syyllisen kerran, joten jos Jumalan sana saa sinut tuomita syntiseksi. Ja sinä nöyrryt ristin juurelle armoa anomaan ja pyytämään syntejäsi anteeksi, silloin Jeesuksen kallis maahan vuotanut veri puhdistaa synnistä ja vääryydestä. Pääset armahdettujen syntisten joukkoon ja Taivaan perilliseksi. Sinua ei tuomita viimeisellä tuomiolla. Pääset Herrasi ilon. Jeesus voitti kuoleman ja elää, joten Jeesuksen kanssa elämä ei pääty kuolemaan, vaan parempaan elämään. Kristuksen omana kuljet voittosaatossa…perillä odottaa voitonseppele.

@LR.

This entry was posted on 10.6.2020. Bookmark the permalink.