Elävä kivi kutsuu lunastuskuntoon joutuneita

”Joka siis ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi.” Jaak. 4: 17. KR 33/38.

Jumalan sana on väärentämätöntä ruokaa. Raamattu, Biblia on Pyhä kirja, joka on täynnä Jumalan sanoja. Ihmistä kasvattavia ja opettavia sanoja. Syntinsä ja pahat tekonsa anteeksi saanut, on saanut maistaa Herran Jumalan hyvyyttä. Herran hyvyyttä maistanut tahtoo elää Jumalalle mieliksi. Pyhä Henki antaa voiman toteuttaa sitä, mitä Jumala Sanassaan opettaa.

Jumala valitsi elävän kiven, Poikansa Jeesuksen Kristuksen kalliiksi kiveksi. Kivi on vertauskuva, kestävästä aineesta. Käyttökelpoisesta kivestä. Jesajan kirjassa on vastaus kysymykseen, miksi Jeesus Kristus on elävä kivi? ” Katso, minä lasken Siioniin valitun kiven, kalliin kulmakiven; ja joka häneen uskoo, ei ole häpeään joutuva.” Jes. 28: 16.

Kristus Jeesus, elävä kivi, joka kestää. Joka häneen uskoo, ei ole häpeään joutuva.

Apostoli Pietari kehottaa. ” Tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis.” 1. Piet. 2: 4. KR 33/38.

” Teille siis, jotka uskotte, se on kallis, mutta niille, jotka eivät usko, ” on se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, tullut kulmakiveksi. Ja ” Kompastuskiveksi ja loukkauskallioksi.” Koska he eivät tottele sanaa, niin he kompastuvat; ja siihen heidät on pantukin.” 1. Piet. 2. 7 – 8. KR 33/38.

Usko on Jumalan teko, joka saadaan armosta. Ihminen ei voi omilla teoillaan ja ansioillaan saada uskoa. Pyhä Henki, Jumalan Henki, kirkastaa Kristusta ja Hänen armoaan ja rakkauttaan. ” Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi, jokaiselle, joka uskoo. Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä. Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin:” Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?” se on tuomaan Kristusta alas, tahi: ” Kuka astuu alas syvyyteen?” Se on nostamaan Kristusta kuolleista. Mutta mitä se sanoo? ” Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.” Room. 10. 4 – 10. KR 33/38.

”Joka siis ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi.” Jaak. 4: 17. KR 33/38.

Kaikki ihmiset ovat paholaisen romuttamia ja lunastuskuntoon joutuneita. Jeesus Kristus maksoi ristin sovituksella meistä lunnaat. Lunasti meidät kalliilla verellään ja viattomalla kärsimisellä ja kuolemalla, vakuutti meidät. Lunastuskuntoisina ja rikkinäisenä, särkyneinä, saamme tulla, Elävän kiven, Jeesuksen Kristuksen luokse. Jumalan sanan vastaisten tekojen ja tekemättä jättämisten alkaessa vaivata mieltä, tiedät, että Jeesus Kristus kutsuu tekemään mielen muutosta elämässäsi. Hän vetää sinua puoleensa armosta. Kristus Jeesus, tahtoo ettei yksikään hylkäisi Hänen kutsuaan. Hän rakastaa syntistä ihmistä ja tahtoo antaa kaikki synnit ja pahat teot anteeksi. Hän tahtoo puhdistaa ajatusmaailmasi, kaikesta saastasta, mitä olet itseesi imenyt. Jokainen meistä on rikkonut Jumalan tahtoa, ajatuksin, sanoin ja teoin. Laupias ja armahtavainen on Herra. Hän on pitkämielinen ja kärsivällinen. Hänen sydän sykkii rakkautta ja armoa. Kristus ei vihaa syntistä ihmistä. Häntä ei tarvitse pelätä. Pelkää paholaista ja hänen juoniaan. Pelkää syntiä ja synnin seurauksia. Iankaikkista eroa Jumalasta, kadotusta. Ole iloinen, jos pahat teot, ja synnit alkavat painaa mieltäsi. Tämä on hyvä merkki, omatunto on herännyt synnin unesta. Olet saanut ymmärryksen ja tiedät rikkoneesi Jumalan tahtoa vastaan. Apostoli Pietari jälleen neuvoo. ” Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen.” 1. Piet. 2. 1 -2. KR 33/38.

”Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.” Joh. 7:17. KR 33/38.

Jumalan sanasta löytää tien Kristuksen yhteyteen. Hän ohjaa oikeaa tietä ja pelastuksen lähteelle. Armon alttarilla, saa jokainen syntejään ja pahoja tekojaan katuva, kaikki synnit anteeksi. Jeesuksen Kristuksen, kallis ristillä vuotanut Pyhä veri puhdistaa jokaisen likaisen omantunnon luntakin valkeammaksi. Saat Pyhän Hengen puolustajaksi. Ja Pyhä Henki opettaa kulkemaan Jumalan tahdon tietä. Jumalan Sana tulee sinulle rakkaaksi ja kalliiksi. Syödessäsi sanan väärentämätöntä ruokaa, usko vahvistuu ja kasvat Kristuksen tuntemisessa. Uskossa elämisestä tulee luonnollinen olotila. Omat ponnistelut ja yrittäminen jäävät pois. Saat elää Jumalan lapsen vapaata elämää. Jumalan Sanan neuvot kasvattavat sisäistä ihmistä. Inhimillisesti elämästä ei tule yhtään helpompaa, mutta synti kuorma on poissa. On suurta saada puhdas omatunto, Jumalan ja ihmisten edessä.

Jumalan armo ja rakkaus eivät kestä loputtomiin. Hänen kärsivällisyydellä on rajansa. Kaikkivaltias Jumala, kerran hukutti ihmiset vedenpaisumuksella. Nooa ja hänen perheensä pelastuivat. Nooasta lähtenyt uusi ihmissuku, ei ollut parempi. Nooalla oli syntinen perimä, olivathan he Adamin ja Eevan jälkeläisiä. Jumala ei luvannut enää koskaan hukuttaa ihmisiä. Merkkinä siitä on sateenkaari. Sateenkaari, missä on täydelliset värit, seitsemän väriä. Jumalan täydellisyyden luku. Jumalan lupaus täydellisestä rakkaudesta näkyy sateenkaaressa. Mitä tekee armonajan loppu hetkiä elävä ihminen? Sateenkaaresta  poistettiin täydellisyys. Synnin ja siitä ylpeän ihmisen merkiksi tuli kuudesta väristä muodostettu sateenkaari. Jumalan täydellisyys on jälleen kyseenalaistettu. Onko Jumala todella näin sanonut? Jumalan sanaa paholainen pyrkii kyseenalaistamaan. Ihminen tottelee enemmän paholaista kuin Jumalaa. Paholainen heristää sormeaan, jos puuttuu hänen tekoihinsa. Uhittelee ja kiljuu kuin jalopeura. Pelolla hallitsee ihmisiä, jotka eivät halua kulkea paholaisen talutettavana. Miksi paholainen nyt erityisesti riehuu? Koska se tietää, että hänen aikansa käy vähiin. Kristus Jeesus, Golgatan Pyhä Voittaja on väkevämpi, kuin tämän maailman ruhtinas on. Hän on pian tuleva ja noutava morsiusjoukkonsa. Kristuksen omat, jotka ovat antaneet puhdistaa itsensä synnin saastasta. Saaneet Pyhän Hengen sinetin merkiksi lunastuksesta. Armahdetut syntiset, Kristus tulee noutamaan pois, ja armon aika päättyy. Taivaaseen avoinna oleva ovi suljetaan lopullisesti.

”Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja.” Ilm. 20:6. KR 33/38.

Olemme matkalla vain ja matka päättyy jokaiselta kerran. Minne päättyy sinun tiesi? Lavea valtatie, ja vauhdin hurmako sinua viehättää? Kevyt kristillisyys, joka on nimellisesti hengellistä, se on helppoa kulkea. Tunteiden tuuletusta, joka ei tee kipeää. Suola on mautonta se ei kirpaise, eikä anna synnintuntoa. Minne johtaa lavea tie? Kaita tie on Taivastie. Se on tie, joka johtaa ikuiseen elämään, Jeesuksen luokse. Miksi harvat löytävät sen?

Myötä virtaa on helppoa mennä, minne virta vie. . . ? Herra kutsuu meitä. Kutsuhuuto kuuluu vielä, se on täytetty! Jumalan sanassa on voima, kaikkea syntiä ja saastaisuutta vastaan.

@LR

This entry was posted on 11.9.2020. Bookmark the permalink.