Onko jo helvetti sammutettu kaikuen kumistessa?

”Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän.” Aamos 8: 11. KR 33/38.

Uusin suomenkielinen Uuden Testamentin käännös kuvaa rakkaudetonta ihmistä, hän on vain kumiseva kaiku tai pamahtava pelti. Enää ei ole vanhurskasta, vaan on oikeamielisiä tai syyttömiä. Autuaat katoavat, on vain onnellisia. Nyt, viaton Jeesus-lapsi nukkuu syntymän jälkeen ruoka kaukalossa, ei seimessä. Seimi on poistettu. Opetuslapsia ei enää ole, on vain raavaita miehiä. Käännös on tarkoitettu kaikille, ja se on yleissivistävä. Väitetään tämän käännöksen olevan alkukielelle uskollisempi, kuin aikaisemmat käännökset.

Uskoisin, että vanhemmat Uuden Testamentin lukijat kokevat tämän vähintäänkin outona käännöksenä. Nuoret, ja heille, joilla ei ole parempaa tietämystä Raamatusta, omaksuvat tämän muitta mutkitta. Lasten ja nuorten hengellinen kasvatus alkaa olla mennyttä aikaa. Joku voi sanoa, että jokainen sukupolvi tarvitsee ymmärrettävän käännöksen, koska kieli muuttuu. Kieli muuttuu, mutta jos sanojen merkitys näinkin tärkeässä kirjassa, kuin Raamattu on, muuttuu niin paljon, että sanoista lähtee sanojen voima pois. Ovat sanat silloin myöskin, pamahtavia peltejä, jotka kumisevat kuin kaiut. Eivät anna synnintuntoa, eivätkä armon tuntoa.

Jeesus Kristus vuorisaarnassaan kertoi, minkälaiset ihmiset ovat autuaita, onnellisia, sen voi hyväksyä. Koska autuaita ovat puhdassydämiset, puhtaan sydämen omaavat ovat myös onnellisia. Kristuksen kalliilla verellä lunastettu ihminen, joka ottaa pelastuksen armon vastaan, on vapaa ja onnellinen. Synnit ovat pois pyyhitty, eivätkä paina enää tunnolla. Heidät on Jumalan sana julistanut syyttömäksi. Koska Jumalan sana tuomitsee synnin synniksi, josta pitää tehdä parannus. On tehtävä, mielenmuutos ja elämän kelkka on käännettävä Kristuksen jalanjälkiin. Jokainen pelastuksen armon vastaanottanut, ja uudestisyntynyt elävään uskoon, on Kristuksen opetuslapsi.

Uuden käännöksen mukaan opetuslapsia ovat vain raavaat miehet. Kyllä uudestisyntyneiden Jumalan lasten joukossa on muitakin kuin raavaita miehiä.

”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” Joh. 1:12. KR 33/38. Jumalan lapseksi voi tulla kaiken ikäiset, ja sekä molempia sukupuolta olevat. Kaikki, jotka tuntevat, että ovat syntisiä ja tarvitsevat syntinsä anteeksi, ja armahduksen.

Helvetti sammutettiin uudesta käännöksestä. Kääntäjät eivät itsekään tienneet kenen keksintö kadotus tai helvetti ovat, jotenka se sammutettiin. Kyllä Jumalan sanasta löytyy tähänkin kysymykseen vastaus, se olisi kääntäjien pitänyt etsiä Raamatusta. On toisten uskontojen käännöksiä, joista on helvetti poistettu, poissa on myös risti. Mutta nämä eivät enää ole kristinuskon käännöksiä.

Jumalan sana ei muutu ajan virtausten mukaan. Taivas ja helvetti pysyvät paikoillaan. Jumalan sana on tulessa puhdistettua sanaa.
”Jumalan tie on nuhteeton, Herran sana tulessa koeteltu. Hän on kaikkien kilpi, jotka häneen turvaavat.” Ps. 18: 31. KR 33/38.

Apostoli Paavalin sanat ovat liian räikeitä tämän ajan ihmiselle. Apostoli Paavalin kirjeet ovat laitettu hänen kirjoittamikseen, vaikka ne ovat saarnoja, jotka pikakirjoitti tiettävästi lääkäri Luukas. Lauseet ovat liian vaikeaselkoisia lukea, ja kuunnella digiajassa. Jos Paavalin kirjeissä on liian seksuaali painotteisia ajatuksia, joita eivät tämän ajan ihmiset ymmärrä, ihmettelen suuresti. Tuntuu siltä, että aikamme on niin seksuaali- voittoinen, että on ihme, jos Paavalin saarnojen sisältö tuottaa päänvaivaa nykyajan nuorille.

Jumalan sanan nälkä tulee, jos tähän käännökseen pitää turvautua. Meiltä otetaan pois puhdas evankeliumi, ristiinnaulitusta Kristuksesta, joka pois ottaa maailman synnit. Ristin lunastustyö on täytetty, ja se kestää aikojen vaihtelut. Kristus Jeesus elää, ja jotka uskovat Häneen ja Hänen väärentämättömään sanaan. Saavat voiman kulkea tässä vaikeassa maailman ajassa. Pyhä Henki Puolustajamme, on luvannut olla jokaisen Kristuksen omakseen vastaanottaneen kanssa loppuun saakka. Pyhä Henki tekee eläväksi Jumalan sanan, ei viisas ihminen, omalla viisaudellaan saa sanaa avautumaan, niin että sitä ymmärtäisi. Raamattua voidaan kääntää ihmisen mielenmukaiseksi, mutta laimennetusta evankeliumista, ei saa ihmisen sielu ravintoa. Tarvitaan Sanan väärentämätöntä maitoa.
”Halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen. ” 1. Piet. 2:2. KR 33/38. Väärentämättömässä Jumalan sanassa, on laki ja armo. Jumala, joka rakastaa syntistä ihmistä, mutta vihaa syntiä. Pelastus on ristin sovitustyössä. Kristuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä ja vääryydestä, vilpittömän etsijän, joka haluaa löytää tien Jumalan yhteyteen. Helvetti on tarkoitettu saatanalle, ja langenneille enkeleille. Ihmistä ei sinne ole koskaan tarkoitettu loppusijoittaa. Kuitenkin ihmiset itse omilla valinnoillaan valitsevat kadotuksen, koska elävät epäuskon synnissä. Eivätkä tahdo ottaa pelastuksen lahjaa, jota tarjotaan ilmaiseksi. Kristus lunasti meidät kadotukseen tuomitut, pyhällä kalliilla verellään, ja kärsimisellä ja kuolemallaan. Meillä on avoin tie Jumalan yhteyteen…kelpaako tie?

”Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.
Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.”
Gal. 3:22 – 27. KR 33/38.

”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” Joh. 1:12. KR 33/38.

On tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa – armosta te olette pelastetut –
Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja.”
Ef. 2: 5, 8. KR 33/38.

Mitä Jumalan sana sanoo evankeliumin väärentäjistä? Heistä, jotka tekevät Jumalan sanasta kevyttä viihdelukemista, vertaavat sitä Harry Potter fantasiakirjoihin etc.? ” Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;
ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.
Hän, joka näitä todistaa, sanoo: ”Totisesti, minä tulen pian.” Aamen, tule, Herra Jeesus!”
Ilm. 22: 18 -20. KR 33/38.

@LR

This entry was posted on 25.10.2020. Bookmark the permalink.