Coronan pelosta Jeesuksen turvaan

”Ja hänet nähdessään hänen vanhempansa hämmästyivät, ja hänen äitinsä sanoi hänelle: ”Poikani, miksi meille näin teit? Katso, sinun isäsi ja minä olemme huolestuneina etsineet sinua.”Luuk. 2: 48. KR 33/38.

Ihmeellistä ei ole, jos lapsi katoaa ihmisjoukossa. Jeesuksen vanhemmat etsivät huolestuneena Jeesusta.

”Ja kolmen päivän kuluttua he löysivät hänet pyhäköstä, jossa hän istui opettajain keskellä kuunnellen heitä ja kysellen heiltä.” Luuk. 2:46 KR 33/38.

Jeesus oli vanhemmiltaan kadoksissa kolme päivää, jotenka lapsen katoaminen ei ollut pieni huoli. Vanhempien huoli oli aiheellinen. Maria, Jeesuksen äiti kysyi Jeesukselta.” Poikani, miksi meille näin teit?” Jeesuksen vastaus oli erikoinen, eivätkä hänen vanhempansa ymmärtäneet sitä. Jeesus vastasi äidilleen.

”Niin hän sanoi heille: ”Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun pitää niissä oleman, mitkä minun Isäni ovat?” Luuk. 2: 49 KR 33/38.

Jeesus oli pyhäkössä, ja kuunteli uteliaana siellä olevien opettajien opetusta. Utelias lapsi teki myös kysymyksiä opettajilleen, jotenka dialogia oli molemmin puolista.

Maailmassa riehuu pandemia. Corona virus, ja sen erilaiset muuntoversiot ovat pysäyttänyt ihmiset. Rokotteen toivotaan auttavan, päästäksemme jälleen normaaliin elämänrytmiin kiinni. Ihmiset ovat laittaneet toivonsa rokotteeseen, ja lääketieteen osaamiseen. Viruksen saanut henkilö saa lievän tai vaikeamman version. Kumpi versio osuus kunkin sairastuneen kohdalle, ei ole ennalta tiedettävissä. Kunnollista parantavaa lääkettä virukseen ei ole, jotenka elämme pelottavia aikoja. Luonnollisesti ihminen haluaa parantua, tai välttää sairastumasta. Monet ovat parantuneet mutta menehtyneitä on paljon.

Tilanteen ollessa vakava, ihmisten elämää rajoitetaan erilaisin sulkutoimin. Näin yritetään hillitä viruksen leviämistä. Ihminen yrittää kaikkensa mutta onko virus ihmisen hallittavissa? Pandemiat ovat aina kylväneet kuolemaa. Ihminen on avuton. Tämän avuttomuuden keskellä, eivät ihmiset mieti, mihin joutuu kuolematon sielu, jos sairastun ja virus voittaa…kuolen? Fyysinen kuolema ei ole pahinta, pahinta on, jos meissä oleva sielu, ei ole Kristuksen oma. Kristuksen oman sielu pelastuu kadotukselta, mutta jos sielu on kiinni synneissä, syntiä ei mene Jumalan taivaaseen.
”Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valehtelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.” Ilm. 21: 27. KR 33/38.

Jeesus Kristus, Jumalan Poika tuli etsimään ihmistä, joka syntiin lankeemuksen jälkeen, on syntinen ja tarvitsee pelastajaa. Monien kohdalla Jeesus on kadoksissa? Pahinta on se, ettei haluta etsiä Jeesusta.
”Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä.” Room. 3:18. KR 33/38.

Jumala on sallinut pandemian herättämään ihmiset. Ihmiset nukkuvat syvää synnin unta, ja noudattavat lihallisia himojaan. Nyt on tärkeintä tehdä selväksi, välit Jumalan kanssa. Pandemia on huuto Jumalalta, ”tee parannus synneistä!”

Parannus on mielen muutos. Parannus on Jumalan vastaisen elämän hylkäämistä. Jumalalla on ollut ilmaistarjous voimassa yli 2000 vuotta. Pelastuksen saa ottaa vastaan täysin ilmaiseksi. Maksun pelastuksesta suoritti Jeesus Kristus ristillä. Hän uhrasi itsensä. Kärsi ja kuoli ristillä tuskallisen kuoleman. Pelastuksen hintana on Jeesuksen Pyhä sovintoveri. Veri, joka vuodatettiin minun ja sinun syntiesi ja pahojen tekojesi sovituksena. Hänen verensä kautta meillä on pääsy Isän Jumalan luokse. Kaikki tämä osoittaa miten paljon Jumala rakastaa syntisiä ihmisiä. Jumala on armollinen Jumala, Hän ei tahdo, että yksikään joutuu kadotukseen. Kaikille tarjotaan syntien anteeksi saamisen armoa. ” Armo kuuluu sulle, juuri, syntisraukka suurinkin.” Lauletaan eräässä laulussa.

Onko Jeesuksen Pyhä sovintoveri saanut puhdistaa sinun syntisen omantuntosi? Onko Jeesus Kristus kadonnut elämästäsi? Oletko mennyt liian etäälle Jeesuksesta, etkä löydä tietä takaisin?

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” Joh. 14:6. KR 33/38.
Jeesus sanoo: ”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” Ps. 50:15. KR 33/38.
”Sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on. ” Luuk. 19:10. KR 33/38. ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, se ottaa vastaan minut; mutta joka ottaa vastaan minut, se ottaa vastaan hänet, joka on minut lähettänyt.” Joh. 13: 20. KR 33/38.

Jumala lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan Vapahtajaksi. Maailman Vapahtaja Jeesus Kristus elää, Hän voitti kuoleman, ja paholaisen. Hän on kaiken voittanut kuningasten Kuningas.
”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” Joh. 1:12. KR 33/38.

Jumalan lapseksi haluava, saa voiman Jumalalta. Pyhä Henki Jumalan Henki, tulee asumaan jokaisen Kristuksen oman sydämeen. Pyhä Henki, tulee voimaksi matkalle. Jokainen, joka lähtee Kristuksen seuraajaksi, pääsee perille. Jumalan Sana, Elämän leipä ravitsee, ja Pyhän Hengen virvoittava vesi, virtaa kuolemattomuuden lähteestä. Pyhän Hengen generaattori tuottaa uutta voimaa, jokaiseen päivään ja hetkeen.

Jeesuksen sanat äidilleen Marialle olivat erikoiset. ”Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun pitää niissä oleman, mitkä minun Isäni ovat?” Luuk. 2: 49 KR 33/38. Jeesuksen sanat ovat selkeitä sanoja. Jeesus on Pyhän Hengen kanssa, jokaisessa Isän Jumalan omistamassa ihmisessä. Onko Kristus sinussa, ja oletko sinä Jumalan lapsi, ja Taivaan perillinen?

Luonnollinen ihminen pelkää tuntemattoman edessä. Corona virus on tuntematon ja arvaamaton, se saa ihmiset suojautumaan. Kuolema on tuntematon, mutta kuoleman Kristus voitti Golgatalla. Ihminen, jonka nimi on kirjoitettu Elämän kirjaan, saa elää turvallisella mielellä. Päivämme on laskettu, ennen kuin yksikään niistä on tullut. Jos päiviemme luku ei ole täynnä, selviämme mistä tahansa. Mikäli elämämme päivät tässä ajassa ovat täynnä, Kristuksen omana siirrymme Jumalan valtakuntaan, ikuiseen elämään. Kristuksen omille käy aina hyvin. ”Jumalattomalla on monta vaivaa, mutta joka Herraan turvaa, häntä ympäröitsee armo.” Ps. 32: 10. KR 33/38.

”Minä tunnustin sinulle syntini enkä peittänyt pahoja tekojani; minä sanoin: ”Minä tunnustan Herralle rikokseni”, ja sinä annoit anteeksi minun syntivelkani.
Sen tähden rukoilkoot sinua kaikki hurskaat aikana, jona sinut löytää voidaan. Vaikka suuret vedet tulvisivat, eivät ne heihin ulotu.
Sinä olet minun suojani, sinä varjelet minut hädästä, sinä ympäröitset minut pelastuksen riemulla.
”Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee.”
Ps. 32. 5 -8. KR 33/38.

Jumala siunatkoon sinua lukijani, armollaan ja laupeudellaan. Aamen.

@LR.

This entry was posted on 2.3.2021. Bookmark the permalink.