Ahdistusten siunaus

”Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikään kuin teille tapahtuisi jotain outoa.” 1. Piet.4: 12.

Liian lämmin sää tekee elämästä tukalaa. Olemme saaneet kokea monin paikoin hellettä. Apostoli Pietari lohduttaa, ettemme ihmettelisi sitä hellettä, jossa olemme. Ilmastosta johtuva helle, ja Pietarin mainitsema helle ovat eriasioita. Apostoli Pietarin mainitsema helle tarkoittaa kristityille tulevia ahdistuksen aikoja. Mitä ne itse kullakin ovat, ne ovat tarkoitettu uskomme koetukseksi. Uskossa eläminen ei ole ” ruusuilla tanssimista tai jatkuvaa ” halleluja kukkulalla” elämistä.

”Monen ahdistuksen kautta meidän pitää menemän sisälle Jumalan valtakuntaan.” Apt. 14:22.

Jeesus Getsemanen puutarhassa koki syvää ahdistusta ja murhetta. Isän Jumalan tahdon toteuttamiseksi maailmaan tullut Jumalan Poika tiesi, että maanpäällinen tehtävä alkaa olla loppusuoralla. Ihmiskunnan kaikkien aikojen, kaikkien syntien sovitustyö oli vielä tehtävä. Hänen oli vielä kuljettava tuskien tie ja kannettava ristille kaikkien pahat teot, rikokset ja synnit. Hänen oli otettava päälleen kaikki ihmisten sairaudet. Ihmisen ajatukset eivät kykene omaksumaan sitä kärsimysten määrää, mikä Jeesuksen oli kohdattava. Jeesus koki fyysistä, sekä psyykkistä kipua ja tuskaa. Hänen oli rukoiltava voimaa Isältä kestääkseen sovitustyöhön liittyvä taakka. Jumalan Poika, Jeesus Kristus oli ihmisenä maanpäällä. Hän oli Jumala, mutta Hänen oli kuljettava ihmisen tie ihmisenä loppuun saakka. Synnitön ja viaton tehtiin syypääksi kaikkeen. Suurimman tuskan hetkellä Hän rukoili, ” Isä ota minulta pois tämä malja.” Verta hikoileva Jeesus oli suuressa tuskassa. Lääketiede todistaa, että ihmisen tuskan käydessä liian suureksi, hiussuonista alkaa tihkua hien mukana verta. Jumala vahvisti Jeesusta koska sitä varten Jeesus oli tullut maailmaan, että Hän sovittaisi maailman synnit. Jumalan antamaa toimeksiantoa ei voinut jättää kesken. Ristin kuolemalla Hän voitti kuoleman ja paholaisen vallan ja voiman. Jumalan viha ja ihmiselle annettu kuolemantuomio sovitettiin, Jumalan puolelta tie aukaistiin ikuiseen elämään, Jumalan Taivaaseen.

Ihmiset matkustelevat. Maailmanympärimatkoja tehdään ja se on pitkä matka. Pisin matka on mennä itseensä ja tutkia, mitä minun sisälläni on? On nähtävä, ettei minussa ole mitään Jumalalle kelpaavaa. Hyvä tekoni ovat kuin saastainen vaate Jumalan silmissä. Olen syntinen ja pysyn synneissäni, ellei Jumalan armo saa minua kohdata. Jumalan sanan laki tuomitsee ihmisen syntiseksi. Hengellisessä virressä lauletaan. ” Ei itku, tuska pestä voi sitä vääryydestä. Sen teet sinä armoinen Kristus.” Kristuksen veri puhdistaa ja antaa kaikki synnit anteeksi, Golgatan ristin täytetyssä työssä. Jumala armossaan antoi Poikansa Kristuksen kärsiä ristinkuoleman, että me ihmiset voimme saada pelastuksen ja armon osaksemme.

Profeetta Hesekiel profetoi paljon ennen Kristuksen syntymää Kristuksesta.

”Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on. ” Hes. 34:16. KR 33/38.

”Sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on.” Luuk. 19:10. KR 33/38.

Synnin tiellä kulkiessa olemme kadoksissa, ja Jumala etsii kadonneita.

Moderni sivistynyt ihminen ei usko Kristukseen. Jumalaan voidaan uskoa ja moniin kuolleisiin jumaliin, mutta kuoleman voittaneeseen elävään Jumalaan yhä vähemmän ihmiset uskovat. Jumalattomuuden lisääntyessä, lisääntyy myös ihmisten pahuus. Tämän maailman ruhtinas nauttii tästä tilanteesta, koska tietää, että aikaa on enää vähän. Kristus Jeesus saapuu omansa noutamaan. Paholainen riehuu ja yrittää voittaa omakseen mahdollisimman paljon ihmisiä. Taitelu on henkivaltojen taistelua.

”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” Ef. 6:12. KR 33/38.

”Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.
Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.
Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,
ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen, joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;”
Ef. 6. 13 – 18. KR 33/38.

Emme taistele ihmistä vastaan, vaan pahuutta vastaan, joka vaikuttaa ihmisissä. Pyrimme siihen, että jokainen ihminen näkisi oman syntisyytensä ja tekisi parannuksen synneistään. Evankeliumin ilosanoma on sanoma maailman Vapahtajasta, joka puhdistaa syntisen ihmisen. Kelpaako armon evankeliumi? Pyydä Kristusta kirkastamaan itsensä Raamatun sanasta, niin että löydät tien Jumalan yhteyteen ja Hänen tuntemiseen. Toinen ihminen ei ketään voi pelastaa, pelastus saadaan armosta Kristuksen tehdessä työtään. Hän toimii edelleen keskuudessamme Pyhän Henkensä vaikuttaessa uskon kuuliaisuuden, nöyrtyville ja alas painetuille. Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armonsa.

Jumalan sotajoukot vastaan paholaisen joukot. Tämä on sotaa, ja Kristuksen omina olemme voittajan puolella, sillä Hän, joka on Kristuksen omissa, on suurempi kuin se, joka on maailmassa. Pyhä Henki on voiman antaja. Pyhässä Hengessä me voitamme kuumankin taistelun.

Kristuksen omat joutuvat koetusten ahjoon. Kristus koettelee jokaisen ihmisen uskon, joka Hänen omakseen tulee. Tätä ei tarvitse pelästyä, koska on hyväksi, että meitä koetellaan. On hyväksi olla ahjossa hiottavana. Koettelemusten jälkeen tulee seesteinen aika. Usko ja luottamus Kristukseen kasvavat. Kristus ei anna suurempaa kuormaa kannettavaksi kuin minkä uskomme kestää. Ei pisarakaan liikaa, sillä Hän tietää uskomme määrän. Koetuksissa hiotaan särmiä pois ja karsitaan kuivia oksia, jotka eivät tuota hedelmää. Kulta puhdistuu kuumuudessa. Olemme Kristukselle kalliita ja arvokkaita jalokiviä.

Sinä joka nyt koet olevasi taistelun helteessä. Älä menetä toivoasi. Koeteltu usko kestää, ja seuraava koettelemus tuntuu jo kevyemmältä koska olemme oppineet luottamaan Kristukseen ja Hänen sanaansa. Osaamme pyytää hädässämme avuksi Herraa, joka meidät Vapauttaa. Kristuksen omat kootaan Taivaan aittoihin. Sen vuoksi meidän, jotka olemme saaneet oppia tuntemaan Herraa ja Hänen voimaansa, julistamme vangituille vapautusta, ja hengellisesti sokeille näkönsä saamista. Nyt on otollinen aika löytää Herra Jeesus Kristus ja ottaa Hänet elämän johtajaksi. Pakanakansoista viimeisen tullessa uskolle kuuliaiseksi, ja pelastuu synneistään, armon aika päättyy. Monissa ahdistuksissa olevat Kristuksen morsiamet lähtevät, Veriylkämme Kristuksen kanssa häihin ja ovi suljetaan. Onko sinut jo syyttömäksi julistettu synneistäsi koska vain puhtaat sielut pääsevät mukaan hääaterialle?

”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen”

Joh. 1. 12.

@LR.

This entry was posted on 5.7.2021. Bookmark the permalink.