Tuomittu armahdettu

”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.” Joh. 1:1.

Kristittyjen Jumala puhuu Sanansa kautta ja Sana on Kristus Jeesus. Kristus Jumalan Poika on ikuinen Sana ja todellinen Sana. Maailma luotiin Sanan kautta. Kristus Jeesus on Raamatun sanan ydin ja Henki. Hän rakastaa syntisiä ihmisiä ja tahtoo heidät pelastaa helvetin tuomiolta. Rakkautensa Hän osoitti Golgatan ristillä. Hän otti kaikkien aikojen kaikkien ihmisten synnit ja sairaudet päälleen. Hän uhrasi itsensä ja kärsi puolestamme, että Hänen täytetyssä työssään meillä on kertakaikkinen uhri. Uhri joka kerralla sovitti syntimme. Vanhan Testamentin uhrit päättyivät Kristuksen ristin sovitustyöhön. Vanha Testamentti ja Uusi Testamentti sidottiin yhteen Kristuksessa.

Vanhassa Testamentissa profeetat olivat syntisiä ihmisiä. Mutta Kristus sikisi Pyhän Hengen vaikutuksesta neitsyt Marian kohdussa.  Kristus oli synnitön alusta lähtien. Lapsuutensa Hän kasvoi Jumalan pelossa ja rakkaudessa. Hän lapsuudesta lähtien oli tahraton ja vailla syntiä. Hän eli ihmisen elämää toteuttaen Jumalan tahdon mukaista elämää.

Vanhan Testamentin profeettojen elämä oli toisenlaista. He olivat ihmisiä ja lankesivat synteihin. Profeettojen sanoma oli riippuvaista ilmestyksistä, joita saivat hetkittäin. Profeetat sanoivat,” näin sanoo Herra”, mutta Jeesus sanoo:” Totisesti totisesti, Minä sanon teille.”

Apostoli Pietari sanoo:” Herra kenen tykö me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat.” Jeesus toteutti puheissaan Isän Jumalan tahdon, eikä puhunut mitään, mitä ei olisi Isältä kuullut. Isän Jumalan puhe ja Jeesuksen puhe ovat samaa rakkauden sanomaa.

Jeesus sanoo itsestään. ” Minä olen ylösnousemus ja elämä. Minä olen Tie, Totuus ja Elämä. Minä olen Elämän leipä. Jokainen, joka Minun luokseni tulee, minä annan elävää vettä ja levon sielulle.” Jeesus sanoo ja tapahtuu niin. Kristus on Jumala. Hän on elävä Jumala.

Kristus on ihmiskunnan viimeinen sana. Hänen ilmoituksensa on lopullinen ilmoitus. Näinä viimeisinä päivinä Hän on puhunut meille.” Lapsukaiset nyt on viimeinen aika ja katso minä tulen pian.” Ilm. 22:7. Olemme menossa kohti Kristuksen paluuta. Voi kunpa ihmiset tuntisivat Kristuksen Jumalan Pojaksi. Kristuksen ollessa elämme Herra ja Vapahtaja ja Hänen pyhä verensä on saanut pestä omantunnon puhtaaksi synneistä. Pääsemme Jumalan lapsina Jumalan Pojan ilmestyessä hänen kanssaan Taivaan kunniaan ja kirkkauteen.

Vielä elämme monissa ahdistuksissa, kärsimyksissä, ja kiusauksissa. Olemme uskossamme heikkoja. Lohdullista on tietää, että Herramme Jeesus Kristus on heikoissa väkevä.

” Ja koska meillä on ”suuri pappi, Jumalan huoneen haltija;” niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä; pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksensa on uskollinen; ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin; älkäämme jättäkö omaa seurakunnankoustamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehottakaamme toinen toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.” Hepr. 10. 21 – 25. KR 33/38.

On sanottu, että seurakunta on syntisten sairaala. Seurakunta ei ole rakennus, missä kokoonnutaan palvelemaan Jumalaa. Seurakunta on siellä, missä syntinen ihminen saa kuulla Jumalan puhetta…Kristuksen sanoja. Seurakunta on maailmasta ulos kutsuttujen joukko, jotka ovat Jumalan armosta saaneet syntinsä anteeksi ja ovat armahdettuja syntisiä. Jumalan seurakunta ei ole täydellisten joukko, vaan monella tavalla vajavaisten ihmisten joukko, joka kilvoittelee kohti täydellisyyttä. Kristuksen Herrakseen ja Vapahtajakseen löytäneet rakastavat Kristusta ja lähimmäisiään. Kristitty rakastaa Kristuksen rakkaudella niitäkin, jotka eivät vielä välitä Jumalan armosta ja rakkaudesta, mitä heille tarjotaan. Uudestisyntynyt ja mielenmuutoksen tehnyt kristitty haluaa viedä ilosanomaa Kristuksesta eteenpäin, niin että kaikki saisivat löytää syntisten Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen. Jumalan Poika Jeesus Kristus ei tullut muuta tekemään kuin vapauttamaan syntien kahleissa eläviä vapauteen. Kristus säälii ja rakastaa meitä syntisiä. Hän ei tahdo, että yksikään joutuu kadotukseen.

Ylösnoussut maailman Vapahtaja sanoo: ” Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.” Kaikki on Kristuksen vallassa. Jumala valitsi Kristuksen jo aikojen alusta olemaan välimies Jumalan ja langenneen ihmiskunnan välillä. Tämä liitto toteutui Golgatan ristillä. Esirippu repesi, ja tie Jumalan yhteyteen aukesi Kristuksen antaessa henkensä ihmisten syntien sovittamiseksi. Jumalan rakkaus tuli täydellisesti esille Golgatan täytetyssä työssä.

Rakkauden Jumala rakastaa syntistä ihmistä. Hänen vihansa kohdistuu syntiin. Syntiin, joka saatanan valheella ja voimalla vaikuttaa maailmassa. Jumalan Pyhä Henki on maailmassa ja Hän kutsuu syntisiä parannukseen. Kristuksen lupaama Toinen puolustaja, Pyhä Henki vaikuttaa ja kutsuu tekemään parannusta synneistä. Omin voimin ei kukaan voi päästä syntien kahleista, mutta vilpittömästi Kristukselta apua pyytävä saa voiman ja pääsee vapaaksi kaikista synneistä. Pyhä Henki tekee kestävää työtä ja kahleet kirpoavat voitelun pakosta. On vain yksi tie Isän Jumalan yhteyteen ja se tie on Kristuksen ristin tie. Ei paalu, eikä mikään toinen jumala, vaan Elävä Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja Elämä. Ristillä Kristus levitti kätensä ihmiskunnan ylle ja antoi siunauksensa. Tämä siunaus kestää aina ja ikuisesti, vaikka risti on tyhjä ja hauta on tyhjä. Kuoleman voittaja Jeesus Kristus nousi ylös Isän luokse ja on sieltä tuleva takaisin ja on noutava ne, jotka Hän tuntee omikseen… luokseen ikuiseen elämään.

Tänään on armon päivä, mutta huomisesta emme tiedä tuleeko sitä. Jos synti painaa omallatunnolla, niin riennä haavoitettu sielu Golgatalle ristin luokse. Sieltä vuotaa rauha ja saat synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Kristus on pelastajamme ja Hän sitoo synnistä aiheutuneet haavat.
”Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi.” Jes. 1:18. Oletko lukijani ollut jo Kristuksen kanssa oikeusistunnossa? Onko Hänen sanansa saanut tuomita sinut syntiseksi? Hänen tuomionsa on oikea ja Hän armahtaa, jokaisen, joka tulee Hänen tuomittavaksi. Kerran tuomittu on armahdettu, eikä enää tuomita toista kertaa. Silti pitää valvoa itseä ja vaellusta, ettei synti pääse uudelleen meitä sitomaan ja vallitsemaan. Meillä on taistelu syntiä vastaan, koska synti kietoo meidät helposti uudelleen kahleisiinsa. Lohduttakoot nämä Kristuksen sanat jokaista lukijaani ja vahvistakoon rakkautta Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Tehköön sen tehtävän, mitä varten ne ovat lähetetyt. Kiitos ja kunnia Jumalalle ja Vapahtajallemme Jeesukselle Kristukselle.
”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” Ef. 6: 12. KR.33/38.
”Sen tähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa.” Hepr. 12:1. KR 33/38.

”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.” 1. Piet. 5: 8. KR 33/38.

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.” Joh. 5:24. KR 33/38. Aamen.

@LR.

This entry was posted on 27.9.2021. Bookmark the permalink.