Kahleet katkeavat ja muurit murtuvat

”Vapauteen Kristus vapautti meidät.” Gal. 5: 1. KR 33/38.

Vangit vapauteen…

Miten vapauteen pääseminen koskettaa sellaista, joka ei ole rikkonut yhteiskunnan lakeja…? Kunniallista kansalaista, joka on elänyt hyvää elämää, eikä poikennut rikosten tielle… miten vapaus sellaista koskettaa?

Mistä ihmisen pitää vapautua?

Jokainen ihminen on tehnyt syntiä ja on syntinen, tästä tosiasiasta emme pääse ylitse, emmekä ympäri. Adamin ja Eevan jälkeläisinä olemme perineet syntisen luontomme. Olemme luonnostamme jokainen synnin häkkiin teljettyjä vankeja. Paholaisen orjia ja vankeja. Raamatun sanoma on, että Kristus vapauttaa ihmisen synnistä ja synnin orjuudesta. Todellista vapautta on se, että pääsemme vapaiksi synnin orjuudesta. Ihminen, joka on uudestisyntynyt Jumalan lapseksi ja Jumalan Pojan veri on puhdistanut synneistä. Tällainen ihminen on todella vapaa. Hänen ei tarvitse tehdä syntiä.

Vaarat vaanivat edelleen vapautettua ihmistä. Uudelleen orjuuteen joutumisen vaara on jatkuvasti olemassa. Tästä syystä emme saa herpaantua ja väsyä. On oltava hereillä ja valvottava, ettei paholainen pääse yllättämään ja heittämään valheen verkkoa yllemme.

Tämän maailman ruhtinas paholainen kulkee ympärillämme.

Aikojen alussa paholainen pukeutui käärmeen asuun ja luikerteli Eedenin paratiisiin ensimmäisten ihmisten luokse. Sama paholainen edelleen luikertelee keskuudessamme ja syöttää valheita ihmisille.

Valheiden mestarina paholainen tietää, mikä on heikoin lenkki elämässämme? Huonosti suljettua porttia paholainen seuraa ja luikertelee siitä sisään heti kuin tilaisuus on otollinen.

Paholaisen taktiikka on se vanha hyväksi havaittu eli epäusko, onko Jumala todella näin sanonut? Onko Jumalan sana totta? Monet pitävät Jumalan sanaa ja Raamattua satukirjana, mihin moderni ihminen ei voi uskoa.

Tämän valheen syöttää ihmisille paholainen ja valehtelee, koska tietää, että epäuskon siemen itää ja leviää hyvin. Monet ihmiset on saatu epäuskon koukulla kiinni ja sidottua, heidät vapauttaa yksin Jeesus Kristus.

Kristus on vankien vapauttaja. Me jokainen olemme joko armahdettuja syntisiä tai armosta osattomia syntisiä.

Synnit saamme anteeksi Jeesukselta Kristukselta armosta, emmekä tekojemme, eikä ansioittemme mukaan.

Heikoin lenkki armahdetulla syntisellä on oma lihallinen kehomme ja ajatuksemme.

Silmät, ovat portti meidän mieleemme ja ajatuksiimme. On valvottava, mitä silmä portin kautta päästämme sisälle ajatuksiimme ja mieleemme. Mitä ovat lihan teot?

”Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.” Gal. 5. 19 -26.

Lihan teot, synnillisen luontomme tekemät synnit. Lihan tekojen suohon uponneen on vaikea päästä ylös synnin suosta.

Jos joku näihin edellä mainittuihin synteihin kompastuu, niin on pian noustava ylös ja jos ei itse jaksa nousta ylös, niin toisten Jumalan lasten on velvollisuus nostaa kompastunut jaloilleen.

Hänet pitää hoitaa terveeksi. Synnin kuoppaan pudonnut aina loukkaa itsensä, joten hänellä on haavoja, jotka pitää hoitaa terveeksi.

Apostoli Paavali sanoo, ”jos joku tahallaan tekee syntiä, niin hän ei peri Jumalan valtakuntaa.”

Pääsylippu taivaaseen menetetään, jos tehdään tahallaan syntiä, eikä tunneta tarvetta tehdä mielenmuutosta ja parannusta synneistä.

Vapaaehtoinen elämä synnissä on sama kuin eläisi häkissä. Vapaus on menetetty.

On varottava menemästä liian lähelle synnin kuoppaa.

On varottava liiallista vapautta, joka helposti johtaa elämään, joka vie pois kaidalta tieltä.

Pyhän Hengen johdatuksessa elävä saa tuottaa Hengen hedelmiä. Kristitty, joka elää Pyhän Hengen johdatuksessa tuottaa yhdeksää Hengen hedelmää. Rakkaus, ilo ja rauha. Nämä hedelmät antavat tasapainoisen elämän Jumalan kanssa.

Kärsivällisyys, ystävällisyys ja hyvyys ovat hedelmiä, jotka tuottavat tasapainon meidän ja muiden ihmisten kanssa. Uskollisuus, nöyryys ja itsensä hillitseminen antavat tasapainon itsemme kanssa. Nämä hedelmät ovat ihania hedelmiä.

Apostoli Paavali sanoo, ”vaeltaessamme Pyhän Hengen johdatuksessa hedelmä kasvaa.” On ihanaa vaeltaa Pyhän Hengen johdatuksessa yhdessä toisten kanssa, jotka ovat armahdettuja syntisiä. Jumalan perheenä, missä saadaan kasvaa Isän hoidossa ja huolenpidossa toinen toisiamme tukien.

Voidaan elää kahdenlaisessa vapaudessa. Lihan mielen mukaisessa vapaudessa tai Pyhän Hengen vapaudessa. Pyhän Hengen vapaus saadaan vain ja ainoastaan Jeesuksessa Kristuksessa. Kristus vapauttaa, ettemme tee syntiä tahallaan. Saamme nauttia siunauksista, joita Jumala meille antaa armostaan.

Oman tahdon tiellä kulkijoita on riittävästi. Ihmiset haluavat päästä Taivaaseen omilla hyvillä teoilla.

Uskossa eläminen on alkanut Kristuksen seurassa ja Hänen Sanaansa noudattaen, mutta surullista on, että on ihmisiä, jotka palaavat takaisin lähtöpisteeseen oman tahdon tielle.

On kuvittelua, että hyvät ihmiset pääsevät Taivaaseen. Parannuksen tekeminen on tarpeetonta, eikä synnit paina omaatuntoa, koska kuvitellaan, että hyvä ihminen on hyvin tekojensa tähden sellaisenaan Taivaskelpoinen.

Mutta Kristus vaatii seuraajiltaan 100 % eli koko elämän. Ilman mielenmuutosta ja parannusta ei kukaan mene sisälle Jumalan valtakuntaan.

Parannuksen teko, usko Kristukseen ja uskovien kaste ja Pyhän Hengen kaste ovat ainoat askeleet, jotka johtavat Jumalan lasten yhteyteen, ja saadaan Taivaan kansalaisoikeudet. Mikäli palaamme takaisin lähtöpisteeseen ja teemme tahallamme syntiä ja murehdutamme Pyhän Hengen, emme peri Jumalan valtakuntaan.

Meille on annettu vapaus valita, haluammeko elää vapaudessa, vain orjuudessa synnin kahleissa ja häkissä?

Jumala ei tee kenellekään väkivaltaa, eikä pelasta väkisin.

Pyhän Hengen vapaudessa saamme elää puhdasta elämää kaitaa tietä kulkien. Pyhän Hengen virvoittavassa ilmapiirissä saamme kokea siunauksia, ja Kristuksen antama armo lepää yllämme. Olemme päässeet lain alta armon alle. Vapauteen Kristus vapauttaa meidät…

Apostoli Paavali sanoo galatalaisille.” Niinkö älyttömiä olette? Te aloititte Hengessä, lihassako nyt lopetatte? Gal. 3:3.

Kompromissi ratkaisut eivät auta on jatkettava Hengessä uskossa Jeesukseen Kristukseen. Vanhan Liiton laki täytettiin Kristuksessa ja Golgatan ristin sovitustyössä. Pelkkä lain noudattaminen vie kristityn orjuuteen. Koska Kristus on lain loppu, jokaiselle, joka uskoo Häneen. Kristuksessa täytettiin laki 100 %. Lakia on mahdotonta noudattaa ja päästä Taivaaseen. Vanhurskauteen on toinen tie, se on evankeliumi Jeesuksessa Kristuksessa. Hän vanhurskauttaa ihmisen, joka Häntä seuraa. Synti pidetään kurissa lain avulla ja laki suojaa ihmistä. Laki paljastaa synnin ja osoittaa miten taipuvaisia olemme synnille. Laki näyttää, kuinka väärin elämme. Kristus Jeesus tuli, koska emme kykene noudattamaan lakia omin voimin. Laki antaa synnintunnon, mutta Kristus antaa armon ja synnit anteeksi, Hänen nimessään ja veressään.

Kristityn vaellus on uskossa vaeltamista.

Apostoli Paavali sanoo.” Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi.” Room. 1:16.

”Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;
sen tähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.
se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen
.” Room. 3. 19 – 26. KR 33/38.

Vanhurskautettu on syyttömäksi julistettu. Oletko sinä jo armahdettu syntinen, jonka synnit ovat julistettu anteeksi annetuiksi ja olet päässyt vankeudesta vapauteen? Jeesus Kristus murtaa paholaisen lukot ja murtaa muurit, jotka estävät tuntemasta Herraa ja Hänen voimaansa.

@LR.

This entry was posted on 22.10.2021. Bookmark the permalink.