Herää valvomaan jos nukut

”Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa. Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti: hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. Autuaita nuo palvelijat, jos hän tapaa heidät näin valvomasta, tulipa hän ennen sydänyötä tai sen jälkeen!
Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, minä yön tuntina varas tulee, hän ei antaisi murtautua taloonsa. Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.”
Luuk. 12. 35 -40.

Jeesus kehottaa palvelijoita valvomaan ja pitämään vaatteet yllä. Lampun on oltava palamassa. Isännän kotiin paluun aikaa ei tarkalleen tiedetä. Palvelijat eivät saa nukkua.

Jeesuksen puhe ei tarkoita uneen vaipumista ja nukkumista. Palvelijoiden valvomisella tarkoitetaan hengellistä valvomista. Olemme, uudesti syntyneenä…uskon lahjan vastaanottaneena Kristuksen palvelijoita, ja odotamme Kristuksen takaisin paluuta. Hän lähti ylösnousemuksen jälkeen Isän luokse valmistamaan hääjuhlia. Ylkä lähti ja jätti Pyhän Hengen Puolustajaksi. Jeesus Kristus lupasi tulla takaisin ja toisen tulemuksensa yhteydessä temmata morsiamensa… maailmasta erotetun seurakuntansa häihin. Tämä tempaus on nopea ja yllättävä mutta sitä ei tarvitse pelätä, jos asiat ovat kunnossa Jumalan ja ihmisten kanssa. Synnit poissa. Onnea oi, synnin maassa käsittää ei voi. Sydämen odotus kerran totta on. Jeesus saapuu ja tätä hetkeä on seurakunta odottanut sen alkuajoista lähtien.

Jeesus kehotti rukoilemaan, ” tulkoon sinun valtakuntasi.” Tätä rukousta olemme rukoilleet. Olemmeko miettineet, mitä tämä rukous todella sisältää?

Jumalan valtakunta tulee ilman meidän rukouksiammekin. Mutta Jumalan valtakunnan pitää tulla meidän sydämeemme. Rukouksessa ei etusijalla ole meidän tahdon toteutuminen, vaan että minun elämäni arvot ja elämäni taipuisi Jumalan tahtoon ja Jumalan valtakunnan arvojen mukaisiksi.

Hengellinen valvominen on Jumalan sanan mukaan elämistä. Jumalan tahdon toteutumista minun elämässäni. Rukous jatkuu.” Tapahtukoon sinun tahtosi.” Jumalan valtakuntaan sisälle päässyt on tehnyt synneistään parannuksen ja hylännyt syntinsä. Pyytänyt niitä anteeksi Kristukselta. Jokainen syntejään katuva saa kaikki syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Uskotko tämän? Jumalan tahto on, että syntinen ottaa uskon lahjan vastaan silloin kun Pyhä Henki vetää tekemään parannusta synneistä. Jumalan tahto on, että kaikki löytävät tien Kristuksen yhteyteen ja saavat syntinsä anteeksi ja pääsevät Jumalan valtakuntaan sisälle. Jumalan valtakunta on jokaisessa Kristukseen uskovassa. Kristus asuu Pyhän Hengen kanssa uudestisyntyneen uskovan sydämessä. Kristukseen uskova on valjastanut ajatuksensa ja puheensa kuuliaiseksi Kristukselle ja Hänen sanoilleen.

Jeesus sanoo: ”Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.” Joh. 6. 36.

Valvova morsian syö elämän leipää. Elämän leipä on Jumalan Sanaa. Jumalan sana ravitsee hengellistä ihmistä. Rukous on uskovan ” hengitystä.” Rukouksessa saamme kertoa kaikki asiamme Isälle. Morsian, joka on rakastunut Kristukseen. Mielellään lukee ”rakkauskirjettä” Raamattua. Morsian myös keskustelee rakastettunsa kanssa. Rakastunut haluaa olla lähellä sulhastaan. Rakastunut haluaa olla valmiina ja odottaa sulhastaan. Morsiamen hääpuku on puhdas ja tahraton. Jumala on hänet syyttömäksi julistanut. Morsian on täyttynyt Pyhän Hengen ilolla ja riemulla. Morsian valvoo, ettei hääpuku ole tahraantunut maailmasta tulevilla tahroilla. Hän haluaa olla palvelija, joka on valveilla, kun sulhanen saapuu…uskon lampussa on elävä liekki, joka valaisee.

Kristuksen paluun lähestyessä maailmassa lisääntyy hengellinen pimeys. Tämän vuoksi on lamppumme oltava palava ja kirkas. Kristukseen rakastunut haluaa kertoa evankeliumia mahdollisimman monelle, että häähuone tulee täyteen. Oletko sinä valvova Kristuksen morsian, joka odottaa Herraansa. Oletko valmiina?

Hengellisen pimeyden lisääntyessä varas on liikkeellä. Varas on Saatana, joka haluaa sammuttaa lampun. Varas on tullut ryöstämään ja tappamaan. Varas haluaa viedä morsiamelta pelastuksen ilon ja rauhan. Varas tekee ryöstöretkiä morsiusjoukkoon…seurakuntaan. Varas vastustaa kaikkea Jumalan työtä ja siksi varas…saatana haluaa vallata morsiamen ajatukset maallisella viihteellä. Varas valehtelee, koska se on valheen isä. Saatana kuorruttaa kaiken kauniiksi ja houkuttelevaksi.

Koska sulhanen Kristus viipyy, valvominen alkaa väsyttää ja helposti nukahdetaan. Jos Jumalan sana ei ole enää maistunut, eikä ole pidetty rukouksen tietä auki, silloin morsian on aliravittu ja näivettynyt, hän ei enää jaksa valvoa. Tällainen morsian on helppo saalis saatanalle ja maailma vie mukaansa. Saatanalla on taitava kyky eksyttää, mikäli mahdollista valitutkin. Menestys teologiassa varas lupaa, menestystä, kunniaa ja vaikutusvaltaa. Varallisuutta ja Jumalasta tehdään rukous automaatti, joka vastaa heti kun aamen on sanottu. Saatana osaa tehdä tunnustekoja ja ihmeitä. On oltava tarkkana, sillä eivät kaikki, jotka sanovat Herra, Herra ole Kristuksen tuntemia morsiamia. Jumalan sanaa tutkimalla ei eksytä Kristus-tieltä. Hedelmistään puu tunnetaan. Pyhän Hengen hedelmät ovat hyviä hedelmiä ja niistä jää hyvä jälkimaku. Valheen isän hedelmät repivät ja hajottavat. Jeesus sanookin.” Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.” Luuk. 11:23.

Lamppu kuvaa myös eri seurakuntia ja sen jäseniä. Lamppuja on paljon maailmassa. Seurakuntien lamput sammuvat. Maallistumisen myötä Pyhän Hengen kirkas valo ei loista enää seurakunnissa. Öljy on loppunut lampuista, ja uskonnollisuus muodollisuuksineen lisääntyy.

Ekumenia, ei ole sama kuin mitä Jeesus rukoili Ylimmäispapillisessa rukouksessaan. ” Että he yhtä olisivat.” Yhteys ei synny hyväksymällä Raamatun vastaiset opit. Yhteyttä ei saada hyväksymällä toisenlainen evankeliumi kuin se mikä Raamattuun on kirjoitettu. ”Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?” 2. Kor. 6:15 Yhteys on Kristuksen omien sydämen yhteyttä. Kristuksen rakkaus yhdistää kaikki Jumalan lapset yhdeksi perheeksi.

Uskoa ja uskovia on paljon, mutta Jeesus kysyi: ”Kun Ihmisen Poika tulee takaisin, löytäneekö hän uskoa maan päältä?” Luukas 18:8.

Löytääkö Hän uskoa, joka perustettu Jumalan sanan Kristus -kalliolle. Raamattu on Jumalan sanaa ja se tuomitsee synnin sen kaikissa muodoissaan. Suvaitsemalla ja hyväksymällä synnin seurakunnissa emme ole enää Ihmisen Pojan uskossa, vaan saatana on päässyt sammuttamaan uskon lampun. Pään silityksellä ei syntinen tee parannusta. Tarvitaan Jumalan sanan moukari, joka murtaa kovan kuoren ja tuo esille, synnin, vanhurskauden ja tuomion. Evankeliumissa on laki ja armo. Ristin teologia on ainoa pelastava teologia. Ristin teologia on vastakohta menestysteologialle. Ristin teologia antaa pelastuksen ilmaiseksi, mutta voitelu maksaa. Joudumme Kristuksen kärsimyksille osallisiksi.

Mistä Kristus tuntee omansa? Jumalan sana antaa vastauksen kysymykseen. ” Hänessä on teihinkin, sitten kuin olitte kuulleet totuuden Sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne, pantu luvatun Pyhän Hengen sinetin.” Ef. 1:13.

Kristukseen uskovissa on omistajansa ” leima” Pyhän Hengen sinetti, tästä sinetistä Kristus tuntee omansa tänään ja noutaessaan omansa häihin.

Kristuksen tullessa ei saarnata evankeliumia, eikä julisteta syntejä anteeksi. Kristuksen palatessa takaisin, ei ole enää aikaa tehdä parannusta synneistä. Silmänräpäys ja ylös temmattiin, lauletaan eräässä hengellisessä laulussa.

Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.”

Tänään on vielä armon päivä. Tänään voi saada öljyä sammuneisiin lamppuihin. Vielä löytyy puhdasta evankeliumia. Vielä saa syntinsä anteeksi ja Pyhän Hengen sinetin merkiksi Jumalan lapsen oikeudesta. Kristuksen omia pilkataan, mutta kerran koko maailma tulee näkemään, että Jumalan sana on totta ja ne, jotka uskovat Jumalan Pojan Kristuksen nimeen ja heidät temmattiin häihin… he olivat tehneet hyvän valinnan. Tänne jääneille pelastuksen ovi suljettiin lopullisesti.

@LR.

This entry was posted on 4.1.2022. Bookmark the permalink.