Onko maan päällä paratiisi?

” Ja Herra Jumala sanoi: ”Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!” 1. Moos. 3. 22.

Miltä tuntuisi ajatus, ikuisesta elämästä maan päällä? Haluatko elää ikuisesti maan päällä? Mikäli ihmisen pitäisi elää ikuisesti maan päällä, olisi elämä varmasti kaikkea muuta kuin elämisen arvoista. Syntiin langenneelle ihmiselle ikuinen elämä maan päällä ei olisi siunattua elämää. Elämästä tulisi kirous.

Eedenin paratiisissa kasvoi hyvän ja pahan tiedon puu. Ihmisen ei ollut lupa ottaa siitä hedelmää. Koska Adam ja Eeva olivat tottelemattomia ja ottivat hedelmän ja söivät siitä, he todella saivat oppia tietämään hyvän ja pahan. Käärmeenä esiintynyt paholainen ei aina valehtele. Paholaisen puheessa on aina sen verran totta, että jos emme tunne kirjoituksia ja Jumalan Pyhän Hengen voimaa, niin me eksymme. Pienissä asioissa paholainen voi puhua totta, saadakseen peitettyä suuret valheet pienien totuuksien alle.

Käärme lupasi, että ihminen oppisi kuin Jumala tietämään hyvän ja pahan, mutta ei sanonut, että ihminen myös kuolisi, jos ottaisi hedelmän. Koska, ensimmäinen ihmispari ei totellut Jumalaa, vaan meni paholaisen ansaan, ihmisen tottelemattomuus sulki paratiisin portit. Ihminen sai haluamaansa. Hän oppii tuntemaan hyvän ja pahan. Ihminen sai kokea, mitä on ero Jumalasta.

” Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman. 3:23 Niin Herra Jumala ajoi hänet pois Eedenin paratiisista viljelemään maata, josta hän oli otettu.
Ja hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä.”
1. Moos. 3. 19, 23, 24.

Mitä tapahtuu, jos otettaisiin elämän puusta?

Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!” 1.Moos. 3. 22.

Adamin ja Eevan syntiin lankeemuksella olivat laajat vaikutukset. Se kohdistuu koko ihmiskuvaan. Kysymys ei ole yksin synnistä ja syyllisyydestä. Jumala suhde rikkoutui. Jumala on luonut ihmisen ja kaikki, mitä on olemassa. Jumalan tahdon rikkominen johti kohtalokkaisiin seurauksiin. Koko luomakunta on joutunut katoavaisuuden alle, ja ihmisen on myös kohdattava kuolema.

Roomalaiskirjeessä kerrotaan. ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.” Room. 3:23.

Kaikki ovat eläneet synnillistä elämää. Olemme kadottaneet Jumalan kirkkauden, joka ensimmäisillä ihmisillä oli paratiisissa.

” Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.” 1. Joh. 1: 8.

Jos, sanomme, ettemme ole tehneet syntiä, silti meidän sisällä on tyhjää. Mistä tämä kertoo? Jumalasta erossa elävä ihminen kokee sisäistä tyhjyyttä. Elämältä puuttuu tarkoitus ja päämäärä. Mikäli olemme sovinnossa Jumalan kanssa, niin meillä on sisäinen rauha. Rauhaa ei heikennä olosuhteet. Jumalan rauha on yli ymmärryksen olevaa rauhaa.

Saamme sisäisen rauhan ja tasapainon, uskomalla Herraan Jeesukseen. Usko syntyy Jumalan sanan kuulemisesta ja sitä lukemalla, Raamatusta. Pyytämällä, että Jeesus armahtaisi ja auttaisi löytämään pelastuksen tien. Jumala Kristuksessa sovitti ihmisten synnit kuolemalla ristillä. Hän lunasti meidät kadotetut ja tuomitut ihmiset. Ei kullalla, eikä hopealla, vaan viattomalla verellään.

Jumalan rakkaus on niin ihmeellistä. Hän lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen sovittajaksi. Kadotukseen, toiseen kuolemaan tuomittu, saa pahat tekonsa anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Kristus ei halua yhdenkään joutuvan kadotukseen, vaan Hän haluaa pelastaa kaikki. Jumala lähetti ainokaisen Poikansa Jeesuksen sovittajaksi. Golgatan ristillä Jeesus kärsi syntiemme tähden. Hän antoi Henkensä. Jumalan ja ihmisen välillä ollut esirippu repesi ylhäältä alas saakka. Yhteys Isään Jumalaan on avoinna.

Eedenin paratiisissa annettu kuoleman tuomio on poistettu, jos uskomme, että Jeesus Kristus on syntien sovittaja. . . koko maailman syntien sovittaja. Jos avaamme sydämemme ovet Kristukselle, ja Hän saa valtuudet hallita elämäämme.

Mihin kuolematon sielumme joutuu kehomme kuoleman jälkeen, se jää meidän valittavaksi. Jumala Kristuksessa on tehnyt sovinnon meidän kanssamme. Otammeko armahduksen vastaan?

Elämän puu on Jeesuksen ristin puu. Synnit sovitettiin ristillä. Jeesus kärsi meidän edestämme ristillä, että meillä rauha olisi, ja Hänen haavainsa kautta me olemme parannetut. Ottamalla Jeesuksen sovituksen henkilökohtaisesti vastaan, silloin olet syönyt elämän puun hedelmää, ja saat elää iankaikkisesti.

”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja –
ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.”
Ef. 2:8-10.

Kehon kuolema on todellista ja se maatuu maaksi jälleen. Meidän ego, tietoinen osa meistä jää eloon kuoleman jälkeen. Tieteellisesti on todistettu, että ihminen tietää, milloin fyysinen kuolema on tapahtunut. Tämä yksin todistaa, että sielumme on kuolematon.

Sielumme ei jää vaeltamaan paikasta toiseen, eikä oliosta toiseen, vaan sille on varattuna pysyvä paikka. On olemassa Taivas ja Helvetti. Kristuksessa kuollut siirtyy ikuiseen iloon Jumalan luokse, mutta ilman Kristusta ja synnit painona omallatunnolla, ihminen joutuu Helvettiin. Tämä on totta, koska Jumala sanassaan Raamatussa tämän on kertonut. Liberaaliteologia voi keventää evankeliumia, mutta sama vanhanaikainen evankeliumi on edelleen voimassa. Jumalan sanasta ei muutu ainutkaan piirto, vaikka ihminen haluaa sitä muokata mieleisekseen. Maailmassa kaikki muutetaan kevyeksi. Kuitenkin, Jumalan sana pysyy samana. Voimme suvaita syntiä, mutta Jumala ei suvaitse syntiä.

Jumalalle on jokainen ihminen rakas, eikä Hän halua yhdenkään hukkuva synteineen. Kuitenkin ihmisellä on annettu vapaa valinnanvapaus. Jumala Kristuksessa tietää, jokaisen sydämen tilan. Kristus on tuomarimme.

Jos haluat elää ikuisesti Jumalan yhteydessä, niin valitse Jeesus Kristus syntisten Vapahtaja elämäsi johtajaksi. Kristus koputtaa sydämesi ovella ja haluaa päästä sisälle.

Jeesus sanoo: ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.” Ilm. 3:20.

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.” Joh. 3. 16 -18.

Ojenna kätesi Kristusta kohti ja ota vastaan pelastuksen armo. Saat kaikki syntisi anteeksi, ja pääset elämää iankaikkista elämää jo tässä ajassa. Länsi -Suomen Rukoilevaiset sanovat.” Se alkaa täällä jo maitten päällä ja jatkuu iäti Taivaassa.” Kristuksen omien Taivaselämä alkaa maan päällä, ei vielä  täydellisesti, mutta joskus saamme kokea jo taivas hetkiä tässä ajassa.  Aamen.

@LR

This entry was posted on 30.3.2022. Bookmark the permalink.