Herra ohjaa oikeaa tietä

”Kun Herra ohjaa askeleita, ihminen kulkee oikeaa tietä. ” Ps. 37:23.

Ihminen on kutsuttu Jeesuksen seuraajaksi. Hänen seuraajan askeleet kulkevat oikeaan suuntaan. Jeesus kutsui opetuslapset seuraajakseen. Ammatikseen kalastaneen Pietarin Jeesus kutsui opetuslapsekseen. Pietari innostui Jeesuksen seurasta ja lupautui, vaikka kuolemaan Hänen kanssaan. Pietari ei ymmärtänyt Jeesuksen kuoleman merkitystä, joten hän ajatteli inhimillisesti, mitä kuolema merkitsee. Jeesuksen kuolema oli Isän Jumalan tahdosta edeltä suunniteltu sovitustyö. Jumalan Poika Jeesus voi tämän suorittaa. Synnitön ihmiseksi tullut Jumala Kristuksessa, sovitti ristin kuolemallaan kaikkien ihmisten kaikki synnit. Pietari oli syntinen ihminen, ja Jeesuksen oli sovitettava myös Pietarin synnit.

Jeesuksen ollessa kuulusteltavana oli Pietari kieltänyt olleensa Jeesuksen opetuslapsi ja Hänen seuraajansa. Vasta kukon laulu herätti Pietarin ja hän muisti, että Jeesus oli edeltä sanonut, miten hänen heikko uskonsa ei kestäisi koetusta, mihin hän joutuu. Pietari, kieltää Jeesuksen kolmesti, ennen kuin kukko laulaa. Tämän muistettuaan Pietari katui katkeria katumuksen kyyneleitä. Pietari oli epäonnistunut ja pahasti. Onko täydellinen epäonnistuminen kaiken loppu?

Ennen ristin sovitustyötä oli Jeesus luvannut antaa toisen puolustajan opetuslapsilleen. Jeesus oli kärsinyt ja kuollut, ja ylös noussut kuolleista. Hän oli tehnyt sen tehtävän, minkä vuoksi Hän maailmaan oli tullut. Hän nousi takaisin, ylös Isän Jumalan luokse. Opetuslapset kokoontuivat yksimieleisesti yhteisesti rukoilemaan. He odottivat milloin Jeesuksen antama lupaus täyttyisi ja he saisivat toisen puolustajan Pyhän Hengen. Opetuslapsilla oli sydämessään Pyhä Henki, niin kuin kaikilla niillä on, jotka ovat tehneet synneistään parannuksen ja muuttaneet mielensä kuuliaisiksi Jumalan sanalle.

Opetuslasten ollessa yhteisessä rukouksessa, he saivat luvatun Pyhän Hengen kasteen. Jokaisen päälle, tuli kuin tulisia kieliä, ja he alkoivat puhua vieraita kieliä. Pyhän Hengen kasteen tunnusmerkki on vieraat kielet, joita ei ole opiskeltu. Opetuslapset saivat voiman korkeudesta.

Epäonnistunut Pietari oli saanut armon Jumalalta, koska oli katunut syntiään. Jokainen, joka tunnustaa ja hylkää synnit, saat synnit anteeksi ja pääsee takaisin Jumalan yhteyteen. Pietari sai uudistumisen armon.

Jeesus oli tentannut Pietaria jo paljon aiemmin, ennen kuin mitään epäonnistumista oli tapahtunut.
”Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?” Hän vastasi hänelle: ”Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas.” Hän sanoi hänelle: ”Ruoki minun karitsoitani.”
Hän sanoi hänelle taas toistamiseen: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?” Hän vastasi hänelle: ”Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas.” Hän sanoi hänelle: ”Kaitse minun lampaitani.”
Joh. 21. 15 -16.

Pyhän Hengen kasteen jälkeen kutsu, ” ruoki minun karitsoitani,” ja ” kaitse minun lampaitani” ” astui voimaan. Pietari sai voiman ja alkoi puhua Jumalan suurista teoista. Noin kolmetuhatta henkilöä tuli uskoon ja näin ensimmäinen seurakunta oli syntynyt. Pyhä Henki toimi väkevästi Pietarin kautta. Harvoinpa on kuultu, että seurakunnan johtajan epäonnistumisia kerrotaan julkisuudessa. Jumalan sana kertoo, jopa aikamme ihmisille, että langennut, epäonnistunut ihminen voi saada uuden alun. Evankeliumissa on uuden alkamisen mahdollisuus.

Jeesus oli opettanut, ettei saa lähteä Jerusalemista, ennen kuin puetaan voimalla korkeudesta. Näin oli silloin ja näin on vieläkin. Pitää saada Pyhän Hengen voima, että voi tehdä evankeliumin työtä, ja tuottaa hedelmää Jumalan valtakuntaan.

Ihmisen voimin ei evankeliumi mene eteenpäin, eikä tuota hyvää hedelmää. Jumala koettelee omiaan, mitä tekoa usko on. Tuottaako uskomme hyviä hedelmiä? Jokainen huonoa hedelmää tuottava oksa karsitaan pois, että uudesta versosta kasvaa uusia tuoreita oksia, jotka tuottavat runsaasti hyviä hedelmiä. Kypsä Jeesuksen seuraaja on vahvalla Kristus-kalliolla. Juuret ovat syvällä Sanassa.

Oletko sinä valmis ojentautumaan Jumalan sanan mukaan? Oletko valmis uudistumaan? Haluatko kohdata uudelleen Kristuksen ja pääset uudelleen sisälle Kristuksen tuntemiseen ja uuden elämän alkuun? Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani.” Joh. 15: 8.

@LR.

This entry was posted on 21.4.2022. Bookmark the permalink.