Jeesus nimi pelastaa

raikas

”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki” Ps. 51: 12.

Raamattu puhuu paljon sydämestä. Syntyessämme tähän maailmaan meillä kaikilla on puhdas

sydän. Lapsen sydän on puhdas siihen saakka kunnes hän erottaa hyvän pahasta ja oikean väärästä.

Tekemisten alkuperä on lähtöisin sinusta. Ajatukset ja sanasi, joita lausut lähtevät sinun ajatusmaailmasta.

Sydän on sinun persoonasi. Sydän pumppaa verta kehossamme, eikä se välitä tietoja tekemistämme.

Sinulla on omatunto ja omatunto antaa sinulle tiedon teetkö oikein tai väärin. Puhutko totta vai valhetta. Jos olet kytkenyt omantuntosi Jumalaan silloin teet oikeita tekoja. Omatunto ei syytä, jos tekosi ovat oikeita.

Mikäli valitset jatkuvasti vääriä asioita, silloin omatunto on rauhaton ja hälyttää vääristä teoista. Jos et välitä omantunnon äänestä ja jatkat tekemisiä, jotka eivät ole Jumalan tahdon mukaisia, silloin omatunto hiljenee ja lopulta vaikenee.

”Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että noudattaa sinun sanaasi.” Ps. 119:9.

Nuoret ja vanhemmat ihmiset voivat pitää omantunnon puhtaana, jos noudatetaan Jumalan sanaa.

Jos tunnustamme Jumalalle syntimme ja teemme parannuksen vääristä teoista. Hylkäämme ne. Silloin Jeesuksen kallis veri puhdistaa omantunnon kaikesta vääryydestä ja antaa omaantuntoon rauhan, rauhan jota maailmasta ei voida saada.

Tätä sanotaan uudestisyntymäksi, eli sinusta tulee uusi ihminen. Sinä olet uusi luomus Kristuksessa.

Uusi omatunto on puhdas, eikä sitä tarvitse toistamiseen puhdistaa. Ainoastaan jos teet tietoisesti vääriä ja likaisia asioihin on sinun mentävä Jeesuksen ristin juurelle ja tunnustettava, että lankesit. Vanha ihminen, joka sinussa edelleen asuu sai yliotteen ja totteli paholaisen ääntä, enemmän kuin Jumalan ääntä, joka omassatunnossa varoitti sinua.

Kristityn uudestisyntyneen ihmisen elämä on jatkuvaa taistelua paholaista vastaan. Taistelua hyvän ja pahan välillä. Koska paholainen voi hyvin tässä maailmassa ja pyrkiin saamaan takaisin omakseen, jokaisen joka on puhdistanut omantuntonsa ja sanoutunut irti paholaisen talutusnuorasta.

Paholainen kiusaa sinua, mutta sinä voit hallita itseäsi, ettei kiusaus saa otetta sinusta ja ettet lankea.

Kun annoit itsesi Jeesuksen veren puhdistettavaksi, silloin sinuun tuli asumaan Pyhä Henki. Pyhä Henki Jumalan Henki, joka puolustaa sinua, että jaksat seurata Kristusta ja elää Hänen tahtonsa mukaista elämää.

Jumalan Pyhä Henki on suurempi voima kuin voima, joka paholaisella on. Olet Kristuksen kanssa voittajan puolella. Koska Kristus Jumalan Poika ristin kuolemallaan voitti paholaisen vallat ja voimat. Mikään ei voi erottaa sinua Kristuksesta ja Hänen rakkaudestaan jos noudatat Jumalan sanaa.

«Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.” Snl. 4:23.

Jos omatuntosi ja sydämesi on puhdas on kaikki puhdasta, mutta jos et tee täyttä totta ja elät vilpillisesti, mikään ei ole puhdasta. Likainen mieli ja kieli tuottavat likaisia ajatuksia ja sanoja, jotka tekevät Pyhän Hengen murheelliseksi. Jos tämä tila saa jatkua, on vaara, että paadutat eli kovetat itsesi ja et enää voi muuttaa väärään suuntaan lähtenyttä kurssia. Elämäsi laiva ajaa pahasti karille, eikä sen irrottaminen ole helppoa.

Sen vuoksi varjele sydämesi ja ajatuksesi puhtaina. Pyhä Henki antaa sinulle tarvittavan voiman. Omin voimin emme selviä, tarvitsemme Pyhän Hengen voimaa. Tätä voimaa saa jokaiseen päivään ja hetkeen yllinkyllin. Pyydä voimaa, niin saat sitä, koska meille kaikille Jumalan lapsille, on luvattu antaa voima. Jeesus Kristus pitää lupauksensa, eikä Hän petä lupaustaan.

”Vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” Apt. 1:8.

Pyhän Hengen voiman saanut saa tehtävän olla Kristuksen todistaja ja evankeliumin eteenpäin viejä. Jumalan sanan kylväjä.

Jos itse on saanut puhdistautua entisistä synneistä ja saanut armon löytää Pelastaja Jeesus Kristus. Olet saanut kaikki syntisi anteeksi, silloin tulee palava halu viedä tätä tietoa eteenpäin, aina maan ääriin saakka. Koska muuta pelastusta ei ole, kuin mikä on meille annettu, ja Hän on Jeesus Kristus Jumalan Poika.

”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.” Apt. 4:12.

Mikään muu nimi ei pelasta kuin Jeesus nimi.

”Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on. Sillä ”vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele;
mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen. Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.”
Hepr. 10. 36 – 39.

Armon aika on pia päättyvä. Anna siis pelastaa itsesi tästä maailmasta, joka on täynnä pahuutta. Jumalan Pyhä Henki kutsuu sinua lapsekseen ja Taivaan valtakunnan perilliseksi. Jos kuulet kutsun, niin älä paaduta sydäntäsi, vaan pyydä Jeesusta ottamaan sinut lapsekseen. Tunnusta, ettet ole elänyt niin kuin olisi pitänyt, vaan olet rikkonut Jumalan Pyhän tahdon. Jeesus odotaa sinua. Älä pidä halpana ristin työtä, jonka Kristus teki puolestasi. Hän uhrasi henkensä sinun puolestasi, että sinä saisit periä ikuisen elämän Taivaassa.

Avaa sydämesi Herralle. Tunnusta syntisi ja Jeesus ottaa sinut iloiten vastaan. Muuta tietä ei ole Taivaaseen kuin ikivanha vain armon tie. Kutsuhuuto kuuluu Golgatalla, täytetty kaikki on. Sinun edestäsi on vuodatettu Golgatan ristillä Pyhä veri. Ota vastaan tämä lahja, ilmaiseksi sitä sinulle tarjotaan. Valinta jää sinulle, kelpaako uskon lahja sinulle? Aamen.

@LR.

This entry was posted on 22.11.2022. Bookmark the permalink.