Puhdistava ja lämmittävä kulta

”Minä tiedän sinun tekosi: sinulla on se nimi, että elät, mutta sinä olet kuollut.” Ilm. 3: 1. KR. 33/38.

Eräässä lehdessä oli uutinen miehestä joka oli kirjattu kuolleeksi. Saatuaan itse tämän tietoon, hän oli järkyttynyt. Eikä syyttä, hän oli asiakirjojen mukaan kuollut. Poissa keskuudestamme. Hän oli ” virallisesti” kuollut, mutta elossa.

Tästä nousi mieleeni ajatuksia. Jeesus sanoi Sardeen seurakunnan enkelille, eli johtajalle alussa olevat sanat. ” Sinulla on se nimi, että elät, mutta sinä olet kuollut.” Järkyttäviä sanoja seurakunnan johtajalle. Miten seurakunnan johtaja, tai seurakunnan jäsen, voi olla nimellisesti elävä, mutta onkin kuollut?

Sardeen seurakunnassa oli johtaja hengellisesti kuollut. Nimi on elävien kirjoissa, mutta Jumala näkee tämän kuolleeksi. Hengellisesti kuolleeksi. Lausunnon antaja on, Kaikkivaltias Jumala. Hän joka näkee kaikki ja kaikista. Seurakunnan jäsenet saattavat olla kuolleita. Jos eivät kaikki, niin osa heistä. Jumala näkee omansa,  kuolleeksi. On kristityn – ja uskovan nimi, mutta kuollut, mikä kuollut. Kristityn nimi ei takaa, onko Jumalan näkökulmasta katsottuna, hengellisesti elossa? Jos johtajan Jumala toteaa kuolleeksi, mitä ovatkaan hänen paimentamansa lampaat? Ovatko he nimikristittyjä, vai Hengessä palavia, loistavia lamppuja?

”Heräjä valvomaan ja vahvista jäljellejääneitä, niitä, jotka ovat olleet kuolemaisillaan; sillä minä en ole havainnut sinun tekojasi täydellisiksi Jumalani edessä. Muista siis, mitä olet saanut ja kuullut, ja ota siitä vaari ja tee parannus. Jos et valvo, niin minä tulen kuin varas, etkä sinä tiedä, millä hetkellä minä sinun päällesi tulen.”Ilm. 3. 2 -3. KR 33/ 38.

Herää valvomaan! Teot eivät olleet täydellisiä. Useiden mielestä, ei kukaan voi olla täydellinen. Jeesus Kristus on täydellinen, siitä saamme olla varmoja. Mutta, muista mitä olet saanut ja kuullut, käsketään muistelemaan. Ihminen seurakunnan johtajakin on. Hän on saanut armoituksen johtaa hänelle uskottua laumaa. Ihmisenä, seurakunnan johtaja ei ole korkeammalla korokkeella. Monesti seurakuntalaiset ajattelevat näin olevan. Johtaja ansaitsee lauman kunnioituksen, muttei häntä tarvitse jalustalle nostaa. Itsekään hänen ei pidä niin tehdä. Olisiko Sardeen seurakunnan johtaja ylpistynyt ja korottanut itsensä laumansa yläpuolelle? Jumalan tahtoa oli rikottu, se on selvää. Teot puhuivat enemmän kuin sanat. Näin se vain on monesti. Sanonta on, kerro minulle tekosi, niin minä osoitan, minkälainen on uskosi. Jumalan Sanassa on selvästi, ” usko ilman tekoja on kuollut. Sardeen seurakunnassa oli tehty tekoja. Siellä ei ollut jätetty tekoja, kyse oli jostain aivan muusta.

Valvomaan kehotus antaa ymmärtää, johtaja ei ole valvonut omaa hengellistä tilaansa. Hänestä oli tullut nimikristitty. Näin voi käydä, niin johtajalle kuin seurakuntalaisille. Mitä valvomaton kristitty ja Jeesuksen seuraaja tekee, mistä havaitaan kuoleman tila? Oman hengellisen tilan valvomattomuus johtaa vähitellen kylmyyteen. Olikohan harrastukset vieneet aikaa? Oliko huvielämä vienyt mukanaan? Kaikki mikä vie meidän aikamme niin tarkasti, ettei jää aikaa Raamatun tutkimiselle ja rukoukselle, syö meidän hengellistä elämää. Syömättömyys johtaa uskonelämän näivettymiseen ja lopulta kristitystä tulee entinen kristitty. Nimi jää jäljelle. Ei tiedetä, ollaanko uskossa Jeesukseen, ja läheisessä suhteessa Häneen? Jumala näkee. Hänen omansa on kuollut. Valo jonka pitää loistaa kirkkaasti, on himmentynyt tai sammunut. Kristuksen antama lämpö ja rakkaus hävinnyt. Tilalle tulleet kyynisyys ja kylmyys…tunteettomuus. Rakkauden teot eivät kiinnosta. Toisten uskovien hyvinvointi on toisarvoista. Kylmä, jää on kovaa. Jääksi jähmettyneessä, eivät virtaa Elävän veden virrat. Entinen lihallinen ihminen on päässyt valtaan. Liha sotii Jumalan Pyhää Henkeä vastaan. Hengellisesti kuollut tai kylmä kristitty, kalisee kylmyyttään. Hänen ympärillään puhaltaa kylmä vihuri. Lähellä olevia puistattaa kylmyydestä aiheutuva tunteettomuus. Ilottomuus. Jumalan lapsesta on tullut vaisu. Pyhän Hengen antama lämpö on poissa. Takan luota, pois lähdettäessä, mitä kauemmaksi mennään, sitä vähemmän tunnetaan takan lämpöä. Kristus on uskovien ” takka”, Hänen läheisyydessään saa lämpöä. Lämpö heijastuu ympäristöön. Lämpö lämmittää vierellä olevia. Sardeen seurakunnan tekoina olivat kylmyys lähimmäisiä kohtaan. Välinpitämättömyys. Jumalan Sanan opasteet kadotettu. Pyhän Hengen tuli ei palanut alttarilla.

Muista mitä olet saanut ja kuullut! Kristuksesta etääntynyt, ei muista, mitä oli Kristuksen läheisyydessä saanut ja kuullut. Maailmallisuus on vienyt mukaansa. Langettuaan opetuslapsi Pietari, lämmitteli maailman nuotiolla. Omatunnon syyttäessä. ” Kielisit Mestarisi, kielsit Jeesuksen. Teit tämän kolmesti.” Jeesuksen ennustus toteutui. Itsevarma Pietari kieltää olevansa Jeesuksen opetuslapsi. Pietari ei enää tunne Jeesusta. Näin kävi. Nyt Pietarilla oli kylmä. Maailmassa hehkuva hiillos ei lämmitä, niin kuin Jeesus lämmittää. Herää valvomaan ja tee parannus! Kylmä kristitty on kuvottava… luotaan työntävä. Hänessä on maailman tuoksu. Muotojumalisuudessa ei ole Kristukselta saatua tuoksua. Kylmä kristitty ei tarvitse enää mitään. Hän on täynnä itseään. Hän on rikas omasta mielestään. Omahyväinen rikkauksien omistaminen, on petollista. Petollisinta, mitä voi olla. Jumalan antamat hengelliset rikkaudet on tarkoitetut jaettavaksi. Niistä ei saa ylpistyä. Kaikki on suurta armoa, jos saamme hengellistä viisautta ja näkökykyä. Itseään täynnä olevan uskovan vanhurskaus ei ole pyhyyttä. Jeesuksen oma elää pyhää elämää, maailman saastuttama saastuu edelleen. Tästä tilasta  nouseminen vaatii täydellisen parannuksen tekemistä. Tunnustamista, on langennut ja kieltänyt Jeesuksen. On tehtävä täyskäännös ympäri ja lähtöpisteeseen. On lähdettävä pois maailman nuotion vierestä. Käveltävä Kristuksen luokse ja Hänen armahdettavaksi. Jeesuksella on paljon armoa ja Hän antaa kaikki synnit ja pahat teot anteeksi.

Jeesus neuvoo ostamaan kultaa, joka on tulessa puhdistettua. Jumalan Sana on kultaa, se on seitsemän kertaisesti puhdistettua. Se käynyt tulen läpi. Kristus Jeesus on mennyt ristinkuoleman kautta tulen läpi. Hän joka oli lihaksi tullut Sana, on puhdistettu. Hänessä ei ollut syntiä eikä muita vikoja, mutta Jumala teki Hänet synniksi. Hän kantoi meidän synnit harteillaan ristille. Sovitti ne kuolemallaan. ”Hän voitti kaiken, Hän voitti kaiken, mun Jeesukseni voitti mun.”  Tämä on totta.  Jeesus voitti ristillä omakseen jokaisen ja Hän elää. Jeesuksen Kristuksen seuraaja, on matkalla Isän luokse. Jeesus on ovi pelastukseen. Jeesuksen veri puhdistaa ja uudistaa. Kylmän uskovan paikka, on mennä Jeesuksen ristinjuurelle. Puhdistus lähde on avoinna. Armoa on että, voidaan uudistua ja saamme mahdollisuuden aloittaa alusta. Pyhän Hengen lämpö pääsee jälleen virtaamaan kylmenneeseen sieluun.

Kristityn kallein aarre on Kristus. Hänen läsnäoloa ja mielenlaatua pitää tavoitella. On puettava verellä pesty vanhurskauden vaate, uudelleen ylle. Jos vanhurskauden vaate on poissa, kristitty on alaston. Maailman viimat saavat hänet palelemaan. Kristuksen vaippa lämmittää ja antaa ylistyksen ja kiitollisuuden Hengen. Pyhä Henki alkaa ” juhlia” uskovan sydämessä. Ylistyksestä tulee spontaania, sitä ei tarvitse väkisin ” pumpata.” Elämän veden virrat pulppuavat. Uudistumisen näkevät kaikki lähellä olevat. Uudistuneen kristityn suu on naurua täynnä ja hän iloitsee Pyhässä Hengessä. Kiitollisuus nousee sydämestä. Etäällä ollut on päässyt jälleen ” takan” lämpöön – Kristuksen yhteyteen. Hengellisesti kuollut on herännyt eloon.

Pyhä Henki antaa uutta voimaa elää kristityn elämää. Yltäkylläistä elämää. Vaikeudet kuuluvat yltäkylläiseen elämään, muuten elämästä puuttuu jotakin. Vaikeudet kasvattavat meitä Kristuksen tuntemisessa ja vievät Hänen luokseen. Vaikeuksien ja ongelmien keskellä elävä uskova rukoilee. ” Lähemmä Jeesus, lähemmä vaan, kaipaan mä ääntäsi kuuntelemaan. Sulje, oi Jeesus, armohosi. Siellä on turvaisa satamani.” (Hengellinen laulukirja, 489) Uskossaan uudistuksen kokenut, muistaa mitä Kristus on tehnyt ja mitä Häneltä on saanut. Uudistunut seurakunnan johtaja, saa seurakuntalaiset heräämään parannukseen. Uusi Elämä puskee kylmyyden lävitse. Kylmästä tulee jälleen lämmin. Kristuksen rakkaudella täyttynyt, säteilee Kristuksen antamaa valoa. Uudistunut, lämpöä täynnä oleva johtaja, johtaa virvoittavien vesien tykö laumansa – takaisin Kristukseen.

Vuorisaarnassaan Jeesus sanoo: ”Olkaa siis te täydelliset, niin kuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.” Matt. 5: 48. KR 33/38. Voiko kristitty olla täydellinen?

Täydellisyys ei ole mahdotonta, koska Jeesus itse kehottaa olemaan täydellinen. Mitä Hän sanoo, se voidaan toteuttaa käytännössä. Jumalan Sana on ravinto, joka kasvattaa meitä kohti täydellisyyttä. Pyhä Henki varjelee, ettei paholainen pääse, hidastamaan kasvua. Paholainen voi kiusata, muttei voita. Kristus on voittaja.

”Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin,
tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä.
Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset
.” Jaak. 1. 2 – 4. KR 33/38. Jumalan Sanan ohjeita ja varoituksia on noudatettava. Jos näin ei tehdä, ei Kristus voi kasvattaa kohti täydellisyyttä. Seurakunnassa ei voi armolahjat toimia, jos Pyhä Henki ei saa siellä olla vaikuttamassa. ”Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side.” Kol. 3: 14. KR 33/38.

Kristittyjen side on rakkaus. Rakkaus on Kristuksessa Jeesuksessa. Kaikki Kristuksen omat, ovat pukeneet päälleen Kristuksen. He elävät Kristuksessa. Kehällinen kristitty on vielä ympyrän – Kristuksen ulkopuolella. Kaikkien meidän tulee olla Kristuksessa. Jos tahdomme kasvaa kohti täydellisyyttä, on oltava Rakkaus sisällisesti meissä. Ilman Kristuksen rakkautta, emme voida rakastaa toinen toisiamme. Vielä maailmassa olevat, tuntevat meidät ainoastaan siitä, rakastammeko toinen toisiamme. Kristus rakastaa jokaista ihmistä. Hänen rakkaus voi yhdistää meidät suureksi Jumalan perheeksi. Kristus avasi tien, jota meidän tulee vaeltaa. Efesolaiskirjeessä sanotaan.”Kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään.” Ef. 4: 13. KR 33/38.

Me pääsemme Kristuksen tuntemisessa täydellisyyteen. Kristus Jeesus tekee työn ja me noudatamme Hänen ohjeitaan. Kuljetaan Hänen askelissaan. Olemme vielä matkalla. Jeesus on valmistanut tien Isän kotiin. Taivaan maahan Jeesus johtaa. ”Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut.
Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin,
minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa
.” Fil. 3. 12 – 14. KR 33/ 38.

@LR

This entry was posted on 6.4.2018. Bookmark the permalink.